Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας - «Συμβουλευτικό Κέντρο»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας - «Συμβουλευτικό Κέντρο»
Παρ, 27 Φεβ. 2015 09:20
Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας στα πλαίσια του προγράμματος  «Συμβουλευτικό Κέντρο»  ανακοινώνουν:

1) «Αποτελεσματική επικοινωνία στην οικογένεια» - Ομάδα 15 γονέων με παιδιά 6–12 ετών
Η οικογένεια πάντοτε αποτελούσε το ιδανικότερο πλαίσιο για τους ανθρώπους για να επιδιώξουν και να εκπληρώσουν τις συγκεκριμένες ανάγκες. Ανέκαθεν αυτό αποτελούσε μια δύσκολη διαδικασία η οποία όμως είναι ιδιαίτερα εποικοδομητική. Οι απαιτήσεις της σημερινής εποχής καθιστούν δύσκολη τη δημιουργία δυνατών και λειτουργικών οικογενειών. Οι οικογένειες δεν έχουν πάντα την υποστήριξη που χρειάζεται από το πλαίσιό τους και ίσως οι γονείς να μην έχουν μεγαλώσει οι ίδιοι σε περιβάλλοντα λειτουργικά που να τους έχουν διδάξει δεξιότητες καλής επικοινωνίας. Όλες οι οικογένειες αντιμετωπίζουν κάποιου είδους δυσκολίες όμως υπάρχει πάντα το περιθώριο να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ των μελών και να αυξηθεί η λειτουργικότητά της αν εντοπιστούν και ενισχυθούν σημαντικές δεξιότητες όπως αυτές που προωθούν την καλή επικοινωνία. Η καλή επικοινωνία είναι χαρακτηριστικό των δυνατών και υγιών οικογενειών. Στόχος της σειράς εργαστηρίων είναι να προωθήσει την ανάπτυξη συγκεκριμένων στρατηγικών επικοινωνίας στην οικογένεια, οι οποίες αποτελούν τη βάση για τη βελτίωση των σχέσεων γονέων και παιδιών και την καλύτερη λειτουργικότητα του οικογενειακού πλαισίου.

Συναντήσεις: 6, 13, 20, 27 Μαρτίου και 3 Απριλίου 2015, 18:30-20:00 (συνεχόμενες συναντήσεις)
Εκπαιδεύτριες: Βαλεντίνα Ζήνωνος και Νικολέττα Βασιλείου (Εκπαιδευόμενες Σχολικοί Ψυχολόγοι)
Υπεύθυνος Επόπτης Εργαστηρίου: Άντρη Αναστασίου, ΜΑ (Εγγεγραμμένη Σχολική Ψυχολόγος)

2) «Γονείς, Παιδιά και Κλασσικά Παραμύθια: Οι Μετασχηματισμοί ως Καλή Πρακτική Μάθησης και Ψυχαγωγίας»
Μετά από μια εισαγωγή στους μετασχηματισμούς και τις μετασχηματιστικές δραστηριότητες ως καλής πρακτικής μάθησης και ψυχαγωγίας, οι συμμετέχουσες/συμμετέχοντες βιώνουν εμπειρίες μετασχηματισμού των κλασικών παραμυθιών με απώτερο στόχο τη μάθηση και τη ψυχαγωγία. Γονείς και παιδιά διαβάζουν κλασικά παραμύθια και βιώνουν τη μαγεία των μετασχηματισμών, αλλάζοντας τον τίτλο, το χρόνο, το χώρο, κτλ, προσθέτοντας ή αφαιρώντας ήρωες και ηρωίδες, λόγια, σκηνές, εικόνες, κτλ., τροποποιώντας κειμενικά είδη και τύπους, μαθαίνοντας, δημιουργώντας και διασκεδάζοντας. Δηλώστε συμμετοχή και ψυχαγωγηθείτε μαζί με τα παιδιά σας μέσα από την μαγεία του παραμυθιού!

Συναντήσεις: 18 Μαρτίου 2015,  18:30-20:00                                           
Εκπαιδεύτριες: `Ελενα Ξενή, Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου

3) «Ομάδα Αυτοβοήθειας και Αλληλεγγύης για άτομα με σοβαρό πρόβλημα με τη ψυχική τους διάθεση»

Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας στο πλαίσιο του «Συμβουλευτικού Κέντρου» και σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Στήριξης Ατόμων με Κατάθλιψη  ανακοινώνουν την λειτουργία ομάδας αυτοβοήθειας με τίτλο: «Ομάδα Αυτοβοήθειας και Αλληλεγγύης για άτομα με σοβαρό πρόβλημα με τη ψυχική τους διάθεση».

Οι συναντήσεις της ομάδας αυτοβοήθειας ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο 2012 και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Τρίτη, 18:00-20:00, στην Παλιά Αγορά Παλουριώτισσας, Αγίου Ανδρέα 7, 1040, Λευκωσία, όπου στεγάζεται το Συμβουλευτικό Κέντρο (Συ.Κε.) του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας.

Η ομάδα μετά από απόφαση των μελών της, είναι έτοιμη να δεχτεί και να αγκαλιάσει νέα άτομα με προβλήματα στη ψυχική τους διάθεση. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και στις συναντήσεις της ομάδας, τα μέλη μοιράζονται τις εμπειρίες τους, τα προσωπικά τους συναισθήματα και τις στρατηγικές που έχουν αναπτύξει προκειμένου να αντιμετωπίζουν τις διαταραχές ψυχικής διάθεσης. Πρόκειται δηλαδή για αλληλοϋποστήριξη μέσω της ανταλλαγής προσωπικών εμπειριών, γνώσης, προβληματισμών, ανησυχιών και στρατηγικών.

Στις περιπτώσεις που τα μέλη της ομάδας κρίνουν αναγκαίο την παρουσία ειδικών στην ομάδα, οι επιστημονικοί συνεργάτες Δρ. Κώστας Κοιρανίδης, Κλινικός Ψυχολόγος και κα Παναγιώτα Σώσειλου, Υποψήφια Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας είναι πάντα στη διάθεση της ομάδας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν σε σύντομη προσωπική συνάντηση (με τους ψυχολόγους και με  μέλος της ομάδας αυτοβοήθειας) και θα συμπληρώσουν σύντομο σχετικό ερωτηματολόγιο για την επιτυχία της καλύτερης δυνατής ομοιογένειας της ομάδας.  Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη ομάδα αυτοβοήθειας μπορούν να επικοινωνήσουν με τον λειτουργό του Συ.Κε. στο 22797870 ή marios.argyrou@nicosiamunicipality.org.cy.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν
«Παλιά Αγορά Παλλουριώτισσας»,Αγ. Ανδρέα 7, 1040 Λευκωσία
Συμμετοχές: 22797864, 22797870 email: polidinamo2@nicosiamunicipality.org.cy
Θα παρέχεται δωρεάν φύλαξη παιδιών ηλικίας άνω των 5 ετών μετά από συνεννόηση
Αριθμός θέσεων περιορισμένος


Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας