Έναρξη λειτουργίας «Γραφείου Πληροφόρησης Μεταναστών»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Έναρξη λειτουργίας «Γραφείου Πληροφόρησης Μεταναστών»
Τρι, 03 Μαρ. 2015 09:45
«Προγράμματα Ένταξης Υπηκόων Τρίτων χωρών από Τοπικές Αρχές»

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών (ΥΤΧ) το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας, ως εταίρος της Δράσης «Νέοι Δρόμοι για την ένταξη Υπηκόων Τρίτων Χωρών στην Τοπική Κοινωνία» με τελικό δικαιούχο το Δήμο Λευκωσίας, ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του «Γραφείου Πληροφόρησης Μεταναστών», του Κέντρου Πληροφόρησης και Υποστήριξης Μεταναστών (ΚΕΠΛΥΜ), στην πλατεία Σολωμού και προσκαλεί το κοινό στην τελετή έναρξης, που πραγματοποιεί την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015, στις 11:30π.μ. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

Το Πολυδύναμο Κέντρο Λευκωσίας επιλέγει να ανακοινώσει την έναρξη λειτουργίας του «Γραφείου» την ημέρα της γιορτής της γυναίκας, λόγω της διαχρονικής στήριξης κυρίως των γυναικών με προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας, σχεδιασμένα ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους, προωθώντας την ισότητα των φύλλων τη συμφιλίωση της επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής και την ένταξη τους στην αγορά εργασίας.

Στόχος της λειτουργίας του «Γραφείου Πληροφόρησης Μεταναστών», είναι η ενημέρωση των μεταναστών τόσο για τη δωρεάν ψυχοκοινωνική στήριξη που μπορούν να λάβουν από το ΚΕΠΛΥΜ, όσο και για τις υπηρεσίες που μπορούν να απολαμβάνουν από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας και από το σύνολο των δράσεων όλων των εταίρων της κοινοπραξίας. Παράλληλα θα μπορούν να λαμβάνουν πληροφόρηση για όλες τις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας που εδρεύουν στο Δήμο Λευκωσίας.

Το Γραφείο θα λειτουργεί κάθε Σάββατο από τις 9:00-14:00 και Κυριακή από τις 8:00-14:00 σε κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας που γειτνιάζει με την πλατεία Σολωμού. Ο χώρος έχει επιλεγεί με φροντίδα, ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση των μεταναστών, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι κυρίως τα Σαββατοκύριακα, οι μετανάστες επισκέπτονται τόσο τα λεωφορεία Λευκωσίας με τα οποία διακινούνται όσο και τα πάρκα που βρίσκονται στη γύρω περιοχή και περνούν στιγμές ξεκούρασης.

H Δράση «Προγράμματα Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών από Τοπικές Αρχές» υλοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά από το σύνολο των δήμων της επαρχίας Λευκωσίας. Τη δράση υλοποιούν ο Δήμος Λευκωσίας, ως Τελικός Δικαιούχος, με εταίρους τους Δήμους Στροβόλου, Αγίου Δομετίου, Λακατάμειας, Αγλαντζιάς, Ιδαλίου, Λατσιών, ¨Εγκωμης, Γερίου, Τσερίου, καθώς και τα Πολυδύναμα Δημοτικά Κέντρα Λευκωσίας και Στροβόλου. Στο εταιρικό σχήμα συμμετέχον επίσης και οι Αναπτυξιακή Εταιρία Λευκωσίας (ΑΝΕΛ) η εταιρεία «NVK Advent Consulting» και οι σύμβουλοι επικοινωνίας «Opinion & Action».

Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας