Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και ο Μεχμέτ Χαρμαντζί περπάτησαν στην Νεκρή Ζώνη

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και ο Μεχμέτ Χαρμαντζί περπάτησαν στην Νεκρή Ζώνη
Τρι, 10 Μαρ. 2015 13:50
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και ο εκπρόσωπος της Τ/Κ κοινότητας της Λευκωσίας Μεχμέτ Χαρμαντζί περπάτησαν και επιθεώρησαν την περιοχή της Νεκρής Ζώνης την Τρίτη 10 Μαρτίου 2015, από την οδό Κύκκου μέχρι την περιοχή του Αγίου Κασσιανού.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην παρουσία των Ηνωμένων Εθνών με στόχο να δουν από κοντά τα προβλήματα που επικρατούν στην περιοχή αυτή.

Πριν από την έναρξη της διαδρομής ο κ. Γιωρκάτζης και ο κ. Χαρμαντζί έκαμαν τις πιο  κάτω δηλώσεις:  Ο κ. Γιωρκάτζης είπε: «Επισκεπτόμαστε σήμερα μαζί με τον Μεχμέτ Χαρμαντζί τη νεκρή ζώνη για να καταγράψουμε τα συγκεκριμένα προβλήματα που συνθέτουν τη θλιβερή και απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο σημαντικό αυτό κομμάτι της πόλης μας.

Η ύπαρξη της νεκρής ζώνης συνεχίζει να προκαλεί βαθιές πληγές, πληγώνει την πόλη και τιμωρεί τους κατοίκους της.

Η επίσκεψη μας στη νεκρή ζώνη είναι χρήσιμη από την άποψη ότι θα βοηθήσει να βρούμε λύσεις για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα της περιοχής, τα οποία επηρεάζουν και την υπόλοιπη πόλη, όπως η απομάκρυνση των νερών της βροχής, η προστασία και διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με τη στήριξη διαφόρων ετοιμόρροπων οικοδομών, η καθαριότητα των αγριόχορτων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την ύπαρξη τρωκτικών καθώς και την αποφυγή πυρκαγιών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι συναντήσεις μας έχουν στόχο τη δημιουργία γεφυρών επικοινωνίας ώστε να μπορούμε να λύνουμε αποτελεσματικά και έγκαιρα προβλήματα της καθημερινής ζωής της πόλης.»

Ο κ. Χαρμαντζί στις δικές του δηλώσεις ανέφερε: «Τα Ηνωμένα Έθνη οργάνωσαν τον σημερινό περίπατο για να δούμε από κοντά τα προβλήματα και να υπερπηδήσουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα μας στην πόλη.

Η κατάσταση που επικρατεί στην νεκρή ζώνη προκαλεί σειρά προβλημάτων όπως, η άγρια βλάστηση, οι πλημμύρες από τις έντονες βροχοπτώσεις, το αποχετευτικό, η πρόκληση πυρκαγιών από την ύπαρξη χόρτων κατά την καλοκαιρινή περίοδο, κλπ.

Χρειάζεται να δημιουργήσουμε ένα σταθερό σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες. Σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να αντιληφθούμε από πρώτο χέρι τι μπορούμε να κάνουμε από κοινού στην Νεκρή Ζώνη. Έχουμε καλή επικοινωνία και θέλουμε να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία.»