Εκδήλωση Προσανατολισμού Orienteering στη Λευκωσία

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Εκδήλωση Προσανατολισμού Orienteering στη Λευκωσία
Τετ, 11 Μαρ. 2015 11:25
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν οι Διεθνείς Αγώνες Προσανατολισμού για πρώτη φορά στη Λευκωσία, το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015, στην Πλατεία Φανερωμένης. Πέραν των 250 συμμετεχόντων από 16 χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής συνέρευσαν στο κέντρο της εντός των τειχών πόλης, και με τη βοήθεια χάρτη περιπλανήθηκαν στα δρομάκια της πόλης, τερματίζοντας στην πλατεία.

Το Orienteering ή "Προσανατολισμός" είναι ένα άθλημα προσανατολισμού που χρησιμοποιεί ειδικά σχεδιασμένους και λεπτομερείς χάρτες, με τη βοήθεια των οποίων οι αθλητές προσπαθούν να εντοπίσουν σημεία μέσα στο δάσος, την ύπαιθρο, ή κατοικημένη περιοχή, από τα οποία πρέπει να περάσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα πριν φτάσουν στο τέρμα.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Κυπριακή Ομοσπονδία Ορειβασίας, Αγωνιστικής Αναρρίχησης και Προσανατολισμού μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Προσανατολισμού (International Orienteering Federation) σε συνεργασία με την εταιρεία  Park World Travel, και την υποστήριξη του Δήμου Λευκωσίας, της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Λευκωσίας και του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν φέτος 16 χώρες, η Βουλγαρία, το Βέλγιο, η Λιθουανία, η Νορβηγία, η Ιταλία, η Σερβία, η Ουκρανία, η Λετονία, η Σουηδία, η Ελβετία, η Φινλανδία, η Μεγάλη Βρετανία, οι ΗΠΑ, η Δανία, η Ιρλανδία και η Κύπρος, ενώ αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός ότι ανάμεσα στους αθλητές ήταν άτομα μικρής και μεγαλύτερης ηλικίας.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Σούλα Κολλακκίδου, σε σύντομο χαιρετισμό της ανέφερε ότι η εκδήλωση υπήρξε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και επιτυχημένες αθλητικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν ποτέ στη Λευκωσία και δήλωσε ότι ο Δήμος στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες, ευχόμενη όπως η εν λόγω εκδήλωση γίνει ξανά στην πόλη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και πωλητές παραδοσιακών κυπριακών εδεσμάτων και ποτών ενώ με τη λήξη του αγώνα και πριν την τελετή βράβευσης ο λαογραφικός όμιλος «Ακρίτες Γερίου» παρουσίασαν καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς, λαϊκούς χορούς.