Η Εκστρατεία Καθαριότητας στο Δήμο Λευκωσίας συνεχίζεται

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Η Εκστρατεία Καθαριότητας στο Δήμο Λευκωσίας συνεχίζεται
Παρ, 20 Μαρ. 2015 08:45
Ο Δήμος Λευκωσίας ενημερώνει τους δημότες ότι η πρώτη εκστρατεία καθαριότητας και δωρεάν περισυλλογής κλαδευμάτων και άχρηστων αντικειμένων για το έτος 2015, συνεχίζεται. Συγκεκριμένα, η εκστρατεία έχει ξεκινήσει στις 9 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Μαρτίου 2015.

Βάσει του νέου προγράμματος καθαριότητας, για την ολοκλήρωση της εκστρατείας έπεται η διεξαγωγή του καθαρισμού σε υποτομείς που αφορούν την Εντός των Τειχών περιοχή και τις ενορίες Αγίου Αντωνίου, Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, Καϊμακλίου, Ταχτ Ελ Καλέ, Γενί Τζαμί και Ομορφίτας, κατά τις καθοριζόμενες ημερομηνίες.

Στο ετήσιο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται χάρτης ολόκληρης της πόλης, όπου εικονίζεται ο διαχωρισμός των διαφόρων ενοριών σε υποτομείς και αναλυτικός πίνακας με συγκεκριμένες ημερομηνίες εφαρμογής του προγράμματος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το προμηθευτούν από τα γραφεία μας ή στην ιστοσελίδα του δήμου www.nicosia.org.cy.

Στα πλαίσια της ποιοτικής αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών μας προς το κοινό σε σχέση με την καθαριότητα, έχει πρόσφατα λειτουργήσει πράσινο σημείο στο χώρο του Τμήματος Καθαριότητας του Δήμου Λευκωσίας, στην οδό Γιάννη Κορομία 2 στο Καϊμακλί, όπου οι ενδιαφερόμενοι έχουν την ευκαιρία να μεταφέρουν από μόνοι τους διάφορα υλικά όπως κλαδεύματα, ογκώδη αντικείμενα, μέταλλα, ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, PMD, γυαλί), ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, ρουχισμό, παλαιά έπιπλα και οικιακές μπαταρίες. 

Αναλυτικά, η χρονική περίοδος ανά ενορία και υποτομέα μέχρι την ολοκλήρωση της πρώτης εκστρατείας καθαριότητας είναι η εξής:

Άγιος Αντώνιος (2): 18 – 20 Μαρτίου, Εντός των Τειχών (1): 16 – 20 Μαρτίου,
Εντός των Τειχών (2): 23 – 27 Μαρτίου, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης (1): 23  – 24 Μαρτίου, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης (2): 26  – 30 Μαρτίου,
Καϊμακλί (5): 16   –19 Μαρτίου,  Ταχτ Ελ Καλέ: 27 – 30 Μαρτίου,
Γενί Τζαμί: 24 – 26 Μαρτίου, Ομορφίτα: 20  – 23 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι η επιτυχία της εκστρατείας προϋποθέτει τη στενή συνεργασία μεταξύ Δήμου και δημότη. Η τοποθέτηση των αχρήστων για περισυλλογή πρέπει να γίνεται δύο μέρες πριν από τις καθορισμένες ημερομηνίες, με τρόπο που να μην επηρεάζονται οι ανέσεις των συμπολιτών και να προστατεύεται το περιβάλλον. Σημαντικό είναι όπως διαχωρίζονται τα κλαδεύματα από τα άχρηστα αντικείμενα για σκοπούς προώθησής τους για κομποστοποίηση.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με τις ημέρες περισυλλογής στην περιοχή τους, οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 22797007 (Γραφείο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης του Δημότη), 22797312/314 (Υγειονομική Υπηρεσία) και 22797620 (Τμήμα Καθαριότητας).