Ημέρες Επιληψίας «Όλα Μωβ»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Ημέρες Επιληψίας «Όλα Μωβ»
Παρ, 20 Μαρ. 2015 12:50
Το Δημαρχείο Λευκωσίας φωτίζεται με χρώμα Μωβ σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 στις 18:30. Η τελετή γίνεται από το Σύνδεσμο Βιολογίας του Ανθρώπου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με τη στήριξη του Δήμου Λευκωσίας. Η τελετή εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιολογίας του Ανθρώπου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού για την Επιληψία.

Το χρώμα μωβ έχει καθιερωθεί  ως χαρακτηριστικό της διεθνούς εκστρατείας ευαισθητοποίησης για την Επιληψία.

Οι ημέρες Επιληψίας που διοργανώνονται από τον Σύνδεσμο Βιολογίας του Ανθρώπου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας περιλαμβάνουν επιπρόσθετα:

• Διάλεξη από τον Δρα Κώστα Μιχαηλίδη με θέμα την «Επιληψία: Υφιστάμενη Γνώμη και Νέες Θεραπείες» σε απλή γλώσσα, ώστε να γίνει κατανοητή στο ευρύ κοινό, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, στο αμφιθέατρο ΟΥΝΕΣΚΟ, την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015 και ώρα 18:00.
• Μωβ Πανηγυράκι: Εκδήλωση ευαισθητοποίησης με φιλανθρωπικό χαρακτήρα το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 από τις 10:00 μέχρι τις 18:00 στην Πλατεία Ελευθερίας, κατά την οποία θα διεξαχθεί παζαράκι εδεσμάτων, χειροτεχνιών και κοσμημάτων και θα υπάρχουν παιχνίδια κλπ για τη συγκέντρωση χρημάτων και την οικονομική ενίσχυση της πρωτοβουλίας διεθνούς συνεργασίας με την ονομασία “Purple Day”,  ενώ θα διανέμεται διαφωτιστικό υλικό.

Οι εκδηλώσεις Ημέρες Επιληψίας  «Όλα Μωβ» τελούν υπό την αιγίδα του Έντιμου Υπουργού Υγείας κ. Φίλιππου Πατσαλή.