Η Αντιδήμαρχος Λευκωσίας Ελένη Λουκαΐδου συμμετέχει στη «Συνάντηση των Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών και με

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Η Αντιδήμαρχος Λευκωσίας Ελένη Λουκαΐδου συμμετέχει στη «Συνάντηση των Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών και με
Τρι, 24 Μαρ. 2015 09:40
Η Αντιδήμαρχος Λευκωσίας Ελένη Λουκαΐδου θα συμμετέχει στη  «Συνάντηση των Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών και των μεγάλων πόλεων για την κλιματική αλλαγή», που θα πραγματοποιηθεί στις 25 και 26 Μαρτίου 2015 στο Παρίσι. Η συνάντηση αποτελεί την προπαρασκευαστική συνάντηση για την 21η Διάσκεψη – Παρίσι 2015 για την κλιματική αλλαγή που θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο 2015 στο Παρίσι. Tη συνάντηση έχει καλέσει η Δήμαρχος του Παρισιού Anne Hidalgo.

Τη συνάντηση θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος της Γαλλίας Francois Hollande και ομιλητές θα είναι ο Υπουργός Εξωτερικών Laurent Fabius και ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Κλιματική αλλαγή και την Ενέργεια Miguel Arias Canete.  Στη συνάντηση συμμετέχουν οι Δήμαρχοι ή Αντιδήμαρχοι των πρωτευουσών της Ευρώπης καθώς και άλλων μεγάλων πόλεων της Ε.Ε. Παρόντα στη συνάντηση θα είναι μεγάλα διεθνή και ευρωπαϊκά δίκτυα όπως το EUROCITIES, C40, United Cities and Local Governments και άλλα.

Θέματα της συνάντησης του Παρισιού είναι η δέσμευση για βιώσιμη αστική ανάπτυξη και πιο πράσινες πόλεις για αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών σε επίπεδο πόλεων και δράσεις κοινών δημοσίων συμβάσεων για προώθηση της ανάπτυξης με χαμηλές εκπομπές του άνθρακα.