Συνάντηση Δημάρχου Λευκωσίας με την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Συνάντηση Δημάρχου Λευκωσίας με την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο
Τρι, 31 Μαρ. 2015 12:25
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης συνόδεψε την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και την συνοδεία του κατά μήκος της Γραμμής Κατάπαυσης του Πυρός στην εντός των τειχών Λευκωσία, την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015 και είδε από κοντά το συρματόπλεγμα και την νεκρή ζώνη καθώς και τα έργα ανάπτυξης του υλοποιεί ο Δήμος της Πρωτεύουσας.

Τον Δήμαρχο συνόδευσαν η Αντιδήμαρχος Ελένη Λουκαΐδου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι εκ μέρους των δημοτικών ομάδων, Αντώνης Αντωνίου και Κάτια Απέγητου εκ μέρους του ΔΗΣΥ, Μέλια Αβραάμ εκ μέρους του ΑΚΕΛ, Κώστας Μαυρίδης και Νίκος Πέτσας εκ μέρους του ΔΗΚΟ, Γιώργος Κετώνης εκ μέρους της Συμμαχίας Πολιτών και ο Δημοτικός Γραμματέας Μαρίνος Μουσιούττας.

Κατά την επίσκεψη στην παλιά Λευκωσία, ο Δήμαρχος κ. Γιωρκάτζης ενημέρωσε τον Πρόεδρο κ. Παυλόπουλο για τα έργα ανάπλασης που ολοκληρώνονται στην περιοχή και τον πληροφόρησε για την πρόοδο της ανέγερσης του νέου Δημαρχείου Λευκωσίας που στόχο έχουν την αναζωογόνηση της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για το αμέριστο ενδιαφέρον του για την Κύπρο που είναι διαχρονικό το οποίο δεν άρχισε σήμερα που είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αλλά από την αρχή της φοιτητικής του σταδιοδρομίας. Επίσης του ευχήθηκε υγεία και δύναμη για να αντεπεξέλθει με επιτυχία το δύσκολο έργο που έχει πρόσφατα αναλάβει. 

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε πως αυτός «ήταν ένας περίπατος περίσκεψης και περισυλλογής». Και βλέποντας από κοντά το οδόφραγμα της οδού Λήδρας είπε πως, «εύχομαι πραγματικά στο επόμενο ταξίδι μου ο χώρος αυτός να είναι διαφορετικός και το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο να έχουν επιτέλους εφαρμοστεί. Προκαλεί θλίψη το γεγονός ότι εδώ που βρισκόμαστε, το οποίο αποτελεί έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τελεί υπό ξένη κατοχή και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.


Αυτό αφορά την ίδια την ΕΕ, αφορά την ίδια την Τουρκία, γιατί θεωρώ ότι η δίκαιη επίλυση του Κυπριακού κατά τρόπο που να είναι και λειτουργική και βιώσιμη, εννοώ και την ίδια την Τουρκία για την ανάπτυξη των σχέσεών της μαζί μας. Έχει κάθε συμφέρον να το κάνει, πρωτίστως όμως έχει συμφέρον η ίδια η ΕΕ να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση γιατί είναι προσβολή για την ίδια.

Οι Έλληνες ενωμένοι, Ελλαδίτες και Κύπριοι θα δώσουν τον αγώνα τους, έστω και μόνοι τους. Και να είστε βέβαιος ότι δεν πρόκειται να καμφθούμε από οτιδήποτε. Το μέτωπο είναι αναγκαίο και αυτό σας το εγγυώμαι».      

Στη συνέχεια ο κ. Παυλόπουλος και η συνοδεία του εισήλθε στον Ιερό Ναό της Φανερωμένης όπου ιερείς, ψάλτες και μαθητές έψαλλαν εκκλησιαστικούς ύμνους, μεταξύ των οποίων και «Τη Υπερμάχω», ενώ του επιδόθηκε και αναμνηστικό δώρο.

Ο Έλληνας Πρόεδρος, ο Δήμαρχος Λευκωσίας, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και η υπόλοιπη συνοδεία παρακάθισαν σε καφενείο της πλατείας Φανερωμένης όπου συνομίλησαν και έφαγαν. Ο κ. Γιωρκάτζης επέδωσε στον κ. Παυλόπουλο εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου πλακέτα στην οποία απεικονίζονται τα τείχη της Λευκωσίας.