Το Πολυδύναμο διοργάνωσε διάλεξη με θέμα: «Πώς να μεγαλώσετε ένα ανθεκτικό παιδί!»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Το Πολυδύναμο διοργάνωσε διάλεξη με θέμα: «Πώς να μεγαλώσετε ένα ανθεκτικό παιδί!»
Τρι, 31 Μαρ. 2015 12:40
Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας στα πλαίσια του προγράμματος  «Συμβουλευτικό Κέντρο» κατόπιν αιτήματος του συνδέσμου γονέων του Δημοτικού Σχολείου Καϊμακλίου ΑΒ’ και σε συνεργασία με το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ανακοινώνουν την διάλεξη με θέμα:

«Πώς να μεγαλώσετε ένα ανθεκτικό παιδί!»

Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015, 18:30-20:00

Κάποια παιδιά είναι από τη φύση τους ανθεκτικά μια και η ιδιοσυγκρασία τους τα βοηθά να είναι γνωστικά και ψυχολογικά πιο δυναμικά. Αυτά τα παιδιά είναι εύκολο να τα εντοπίσουμε. Μπορούν εύκολα να επανέλθουν μετά από μια αναποδιά ή μια απογοήτευση. Παρόλα αυτά, δεν έχουν όλα τα παιδιά  αυτή την έμφυτη ανθεκτικότητα. Τα καλά νέα είναι ότι τα ερευνητικά ευρήματα μας δείχνουν ότι η ανθεκτικότητα είναι μια δεξιότητα που μπορεί να καλλιεργηθεί και να αναπτυχθεί, ειδικά όταν οι ίδιοι οι γονείς είναι ανθεκτικοί αλλά και όταν ακολουθούν τις κατάλληλες τακτικές κατά την ανατροφή των παιδιών τους.  

Στόχος της ομιλίας είναι να παρουσιαστεί η έννοια της ψυχικής ανθεκτικότητας και τους τρόπους με τους οποίους οι γονείς μπορούν να προωθήσουν την ανάπτυξή της στα παιδιά μέσα από συγκεκριμένες τακτικές ανατροφής.

Ομιλήτριες: Άντρη Αναστασίου, Εγγεγραμμένη Σχολική Ψυχολόγος και Μαρία Κατσιάρη, Εκπαιδευόμενη Σχολική Ψυχολόγος-Πανεπηστήμιο Λευκωσίας

Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015, 18:30-20:00

Η συμμετοχή είναι δωρεάν
Δημοτικό Σχολείο Καϊμακλίου ΑΒ’
Συμμετοχές: 22797864, 22797870
polidinamo2@nicosiamunicipality.org.cy

Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας