Διοργανώθηκε η διάλεξη με θέμα: «Πώς να μεγαλώσετε ένα ανθεκτικό παιδί!»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Διοργανώθηκε η διάλεξη με θέμα: «Πώς να μεγαλώσετε ένα ανθεκτικό παιδί!»
Τετ, 08 Απρ. 2015 09:40
Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας σε συνεργασία με τον σύνδεσμο γονέων του Δημοτικού Σχολείου Καϊμακλίου ΑΒ’ διοργάνωσαν διάλεξη με θέμα: «Πώς να μεγαλώσετε ένα ανθεκτικό παιδί!»

Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας στα πλαίσια του προγράμματος  «Συμβουλευτικό Κέντρο» σε συνεργασία με τον σύνδεσμο γονέων του Δημοτικού Σχολείου Καϊμακλίου ΑΒ’ και την επιστημονική υποστήριξη του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διοργάνωσαν την Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015 διάλεξη με θέμα: «Πώς να μεγαλώσετε ένα ανθεκτικό παιδί».

Μετά από αίτημα του συνδέσμου γονέων και για πρώτη φορά το Πολυδύναμο παρέχει διάλεξη στις εγκαταστάσεις των σχολείων. Γύρο στους 40 γονείς, εκπαιδευτικοί και διευθυντές του σχολείου παρακολούθησαν την διάλεξη με πολύ ενδιαφέρον. Στόχος της ομιλίας ήταν να παρουσιαστεί η έννοια της ψυχικής ανθεκτικότητας και τρόποι με τους οποίους οι γονείς μπορούν να προωθήσουν την ανάπτυξή της στα παιδιά μέσα από συγκεκριμένες τακτικές ανατροφής. Συζητήθηκαν ποικίλα θέματα, όπως αυτορύθμιση, αυτοπεποίθηση, οριοθέτηση, κανόνες συλλογισμού και ενθάρρυνση.

Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας