Πολυδύναμο - Διαλέξεις Απριλίου - Μαϊου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Πολυδύναμο - Διαλέξεις Απριλίου - Μαϊου 2015
Δευ, 20 Απρ. 2015 12:25
Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας στα πλαίσια του προγράμματος  «Συμβουλευτικό Κέντρο»  ανακοινώνει τις πιο κάτω δράσεις για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο 2015:

1) Πειθαρχεία: το θέλουμε;
Σε αυτή την διάλεξή θα δούμε στη πράξη πως συνδέονται άμεσα τα στάδια ανάπτυξής του παιδιού με τις τέσσερεις κύριες μορφές ανατροφής του γονέα. Μέσα από συζήτηση θα δούμε τα θετικά και τα αρνητικά της κάθε μορφής, πια μορφή μας εκφράζει περισσότερο και είναι δυνατόν να επιτευχθεί μια ισορροπημένη προσέγγιση για την πειθαρχεία των παιδιών.

Εισηγήτρια: Σύλβια Μάντη, Ψυχοθεραπεύτρια
Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015, 18:30-20:00

2) Βιογραφικό σημείωμα - Συνοδευτική επιστολή - Συνέντευξη εργασίας
Θα γίνει μια μικρή αναφορά για το ΠρόγραμμαEuropass και τα πέντε του έγγραφα, καθώς και μια σύντομη περιήγηση στις βασικές ενότητες της ιστοσελίδας του Εθνικού Κέντρου Europass. Στη συνέχεια θα δοθούν κατευθυντήριες γραμμές για την σύνταξη ενός σωστού και επαγγελματικού βιογραφικού σημειώματος, όπως και συμβουλές για την σύνταξη συνοδευτικής επιστολής και για την προετοιμασία και την καλύτερη δυνατή παρουσία στην συνέντευξη εργασίας. Θα υπάρχουν υπολογιστές για πρακτική άσκηση.

Χώρος διεξαγωγής συγκεκριμένου εργαστηρίου: Πολυδύναμο Λευκωσίας (δίπλα στην Πύλη Αμμοχώστου) στην αίθουσα υπολογιστών.

Εκπαιδευτής: Ζαχαρίας Ιωάννου-Ανώτερος Σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού
Τρίτη, 5 Μαΐου 2015, 17:00-20:00

3) Η  διαπαιδαγώγηση των παιδιών μακριά από στερεότυπα φύλου: Βοηθώντας τα παιδιά μας να φτάσουν στο μέγιστο των ικανοτήτων τους
Κατά την 2ωρη διάλεξη θα εξετασθούν θέματα όπως: Πώς διαπαιδαγωγούμε τα παιδιά μας με βάση το φύλο τους; Δίνουμε τις ίδιες «ελευθερίες» και ευκαιρίες τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια; Πώς μπορούμε να χειριστούμε ένα παιδί που έχει κλίση σε δραστηριότητες θεωρητικά ακατάλληλες για το φύλο του; Που και πως ξεκινούν οι προκαταλήψεις και τα στερεότυπα με βάση το φύλο; Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς παιδιών μέχρι 17 ετών και φιλοδοξεί να δώσει τεκμηριωμένες απαντήσεις σε αυτά και άλλα συναφή ερωτήματα, μέσα από διάλογο και με βάση έγκυρα επιστημονικά δεδομένα. Η διάλεξη υλοποιείται στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου έργου «Δράσεις για μείωση του χάσματος αμοιβών μεταξύ ανδρών και γυναικών», του οποίου δικαιούχος είναι το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων, του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Εισηγήτρια: Σουζάνα Παύλου, Διευθύντρια Μεσογειακού Ινστιτούτου Μελετών Κοινωνικού Φύλου
Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015, 18:30-20:00

Η συμμετοχή είναι δωρεάν
«Παλιά Αγορά Παλλουριώτισσας»,Αγ. Ανδρέα 7, 1040 Λευκωσία
Συμμετοχές: 22797864, 22797870 email: polidinamo@nicosiamunicipality.org.cy
Θα παρέχεται δωρεάν φύλαξη παιδιών ηλικίας άνω των 5 ετών μετά από συνεννόηση
Αριθμός θέσεων περιορισμένος


Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας