Συμμετοχή του Δήμου Λευκωσίας στην παγκύπρια εκστρατεία καθαριότητας ‘Let’s Do It Cyprus!’

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Συμμετοχή του Δήμου Λευκωσίας στην παγκύπρια εκστρατεία καθαριότητας ‘Let’s Do It Cyprus!’
Τετ, 22 Απρ. 2015 15:40
O Δήμος Λευκωσίας συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά έχοντας ενεργό και ουσιαστικό ρόλο στην τρίτη παγκύπριας εμβέλειας εκστρατεία εθελοντικού καθαρισμού με την ονομασία ‘Let’s do it Cyprus!’ Η εκστρατεία καθαρισμού ‘Let’s do it Cyprus!’ - ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ, αποτελεί μέρος της παγκόσμιας καμπάνιας ‘Let’s do it World!’, όπου συμμετέχουν περισσότερες από 100 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου. Η ιδέα δημιουργήθηκε το έτος 2008 στην Εσθονία και πραγματοποιείται στο νησί μας υπό την αιγίδα του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος όπου συμμετέχουν οργανωμένα σύνολα, Δήμοι και άλλοι Φορείς. Φέτος η εν λόγω εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Απριλίου 2015.

Στόχος του εθελοντικού αυτού προγράμματος είναι πρωτίστως η απαλλαγή των διαφόρων φυσικών περιοχών ανά το παγκόσμιο από σκουπίδια σε συνάρτηση με την μαζική κινητοποίηση των πολιτών που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αγάπη και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Οπότε, δικαίως θεωρείται ως το μεγαλύτερο οργανωμένο εθελοντικό πρόγραμμα αφού αποσκοπεί στο να μεταφέρει και να καλλιεργήσει στο κοινό παρά την υφήλιο φιλοπεριβαλλοντικές πρακτικές και νοοτροπίες. 

Κύριο γνώρισμα της εκστρατείας στο Δήμο μας, αποτελεί η διοργάνωση εθελοντικής εκστρατείας που αφορά το εργατοϋπαλληλικό προσωπικό του Δήμου Λευκωσίας για καθαρισμό της Εντός των Τειχών περιοχής όπου καλούνται να συμμετέχουν άλλα οργανωμένα σύνολα ή άτομα για καθαρισμό της συγκεκριμένης ή οποιασδήποτε άλλης περιοχής της αρεσκείας τους. Ως αφετηρία έχει καθοριστεί ο Δημοτικός Χώρος στάθμευσης Ντ’ Αβίλα στις 10:00 π.μ. Ο Δήμος μας θα παρέχει όλα τα απαραίτητα μέσα στους συμμετέχοντες, δωρεάν μεταφορά των συλλεγόμενων ρευμάτων αποβλήτων τα οποία θα προκύψουν από τα δημοτικά μας όρια σε μονάδες επεξεργασίας ή στο σκυβαλότοπο Κοτσιάτη και τέλος δωρεάν απόρριψη των σκυβάλων που θα συλλεχθούν από τους συμμετέχοντες ανά το Παγκύπριο τη συγκεκριμένη ημέρα, στο σκυβαλότοπο Κοτσιάτη.

Για οποιεσδήποτε επιπρόσθετες διευκρινίσεις ή για δήλωση συμμετοχής παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε με την Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου στα τηλέφωνα 22797312/314/316 ή με το Γραφείο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης του Δημότη στο 22797007.