Ευρωπαϊκή Ποδηλατική Πρόκληση 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Ευρωπαϊκή Ποδηλατική Πρόκληση 2015
Παρ, 24 Απρ. 2015 14:10
Ο Δήμος Λευκωσίας ανακοινώνει τη συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Ποδηλατική Πρόκληση 2015. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία, έναν ποδηλατικό διαγωνισμό ευρωπαϊκών πόλεων που διαρκεί ένα μήνα, από την 1η μέχρι τις 31 Μαΐου. Νικήτρια αναδεικνύεται η πόλη που «διανύει» τα περισσότερα χιλιόμετρα, ανάλογα με τον πληθυσμό της.

Η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν και ανοικτή για όλους. Το μόνο που έχει να κάνει κάθε ενδιαφερόμενος που θέλει να υποστηρίξει την πόλη του στον διαγωνισμό είναι:

- Να επισκεφτεί την ιστοσελίδα www.cyclingchallenge.eu και να εγγραφεί στην ομάδα της ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ (NICOSIA).

- Να κατεβάσει στο κινητό του την ειδική εφαρμογή Cycling365, που διατίθεται δωρεάν τόσο στο Apple Store όσο και στο Google Play, η οποία είναι  αρκετά απλή και εύκολη στη χρήση.

- Κάθε φορά που χρησιμοποιεί το ποδήλατό του για σκοπούς διακίνησης, π.χ. για να πάει στη δουλειά, στον κινηματογράφο, για ψώνια κ.λπ. να ενεργοποιεί το Cycling365, ώστε να καταγράφει τη διαδρομή του.

Η χρήση του ποδηλάτου ως μέσου άθλησης δεν προσδίδει βαθμούς στην πόλη και γι’ αυτό κάθε διαδρομή λαμβάνεται υπόψη μόνο αν (α) δεν ξεπερνά τα 30 χιλιόμετρα, (β) η μέση ωριαία ταχύτητα είναι μικρότερη από 25 km/h και (γ) η μέγιστη ταχύτητα δεν ξεπερνά τα 40 km/h.   

Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και τους κανόνες του διαγωνισμού, μπορείτε κάποιος να βρει στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ποδηλατικής Πρόκλησης 2015 www.cyclingchallenge.eu.

Τη συμμετοχή της Λευκωσίας στηρίζουν η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας, οι Ποδηλάτες Λευκωσίας και ο Ποδηλατικός Όμιλος Λευκωσίας.

Με τη συμμετοχή μας καταξιώνουμε την πόλη μας ως ποδηλατική πόλη, κατοχυρώνουμε τα δικαιώματα των ποδηλατών στον δρόμο και διεκδικούμε περισσότερες υποδομές από το κράτος για την ασφαλή, οικονομική και οικολογική διακίνηση με ποδήλατο στην πόλη μας. 

Ελάτε να ενώσουμε τα χιλιόμετρά μας!