Τελετή λήξης προγράμματος «Ουράνιο Τόξο ΙΙ» από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Τελετή λήξης προγράμματος «Ουράνιο Τόξο ΙΙ» από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας
Τρι, 28 Απρ. 2015 11:50
Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας πριν ένα χρόνο ανέλαβε την πρωτοβουλία για την εφαρμογή του προγράμματος «Ουράνιο Τόξο ΙΙ». Το πρόγραμμα, το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία μέσω Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και την Κυπριακή Δημοκρατία, στόχευε να δώσει την ευκαιρία σε παιδιά ανέργων, παιδιά μονογονεικών, πολύτεκνων οικογενειών, χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων, προερχόμενα από όλες τις εθνικότητες, να αξιοποιήσουν τις ποιοτικές υπηρεσίες φροντίδας και δημιουργικής απασχόλησης του Πολυδύναμου, εντελώς δωρεάν. 

Πρωτοποριακό στοιχείο του προγράμματος αποτέλεσε η νέα πιλοτική δράση του Πολυδύναμου, η οποία πρόσφερε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Frederick εκπαίδευση σε κατ’ οίκον φροντιστές με στόχο την επαγγελματική ανέλιξη, άνεργων κυρίως ατόμων, μέσω της βελτίωσης των δεξιοτήτων τους με στόχο τη δημιουργία κατάλληλων προϋποθέσεων, για κατ’ οίκον εργασία.
Παράλληλα, υλοποιήθηκε πιλοτικά πρόγραμμα κατ’ οίκον φροντίδας βρεφών και νηπίων εξυπηρετώντας εντελώς δωρεάν περίπου 10 βρέφη και νήπια και προφέροντας εργασία σε τέσσερεις εγγεγραμμένες κατ’ οίκον φροντίστριες.
Δωρεάν, επίσης, εξυπηρετήθηκαν 26 παιδιά ηλικίας 5-12 ετών στο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών του Πολυδύναμου κατά τη σχολική περίοδο και κατά τις σχολικές διακοπές.
Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 στις 17:00 στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας και απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση στο κοινό να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα του προγράμματος.

Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας