Νέο ωράριο καταστημάτων – Τοποθέτηση Δήμου Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Νέο ωράριο καταστημάτων – Τοποθέτηση Δήμου Λευκωσίας
Τετ, 29 Απρ. 2015 14:20
Σε σχέση με τη συζήτηση που γίνεται αυτή την περίοδο για το ωράριο των καταστημάτων ο Δήμος Λευκωσίας πιστεύει ότι τα καταστήματα της Εντός των Τειχών Λευκωσίας πρέπει να έχουν τη  δυνατότητα να λειτουργούν και την Κυριακή ολόχρονα.

Ο Δήμος Λευκωσίας στηρίζει την άποψη αυτή βασιζόμενος στο γεγονός ότι η Εντός των Τειχών Λευκωσία εδώ και πάρα πολλά χρόνια χαρακτηρίζεται ως η κατ’ εξοχήν περιοχή της Πρωτεύουσας στην οποία βρίσκονται τουριστικά καταλύματα, ξενοδοχεία και άλλες τουριστικές εγκαταστάσεις στις οποίες διακινείται και εξυπηρετείται μεγάλος αριθμός τουριστών.

Με το άνοιγμα των οδοφραγμάτων είναι πιο επιτακτική η ανάγκη τα καταστήματα να παραμένουν ανοιχτά καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας προσφέροντας αυξημένες δυνατότητες, τόσο στους ξένους όσο και στους ντόπιους επισκέπτες. Η ενδεχόμενη απόφαση για το κλείσιμο των καταστημάτων στην εντός των τειχών πόλη θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην αγοραστική κίνηση των περιοχών των πεζοδρόμων Λήδρας, Ονασαγόρου και παρόδων.

Η τοποθέτηση του Δήμου Λευκωσίας στηρίζεται επιπρόσθετα από τη σθεναρή θέση των καταστηματαρχών της Εντός των Τειχών πόλης για τη λειτουργία των καταστημάτων και την Κυριακή καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.