Τελετή λήξης προγράμματος «Ουράνιο Τόξο ΙΙ» από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας (1)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Τελετή λήξης προγράμματος «Ουράνιο Τόξο ΙΙ» από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας (1)
Πεμ, 30 Απρ. 2015 15:05
Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 η τελετή λήξης του προγράμματος «Ουράνιο Τόξο ΙΙ» που πριν ένα χρόνο ανέλαβε το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας την πρωτοβουλία για την εφαρμογή του. Την τελετή χαιρέτησε, η Αντιδήμαρχος Λευκωσίας κα Ελένη Λουκαΐδου και τίμησαν με την παρουσίας τους, η δημοτική σύμβουλος κα Ελένη Πιστή καθώς και οι εκπρόσωποι της διαχειριστικής αρχής, που αποτελείται από την PricewaterhouseCoopers σε συνεργασία με την First Elements Euroconsultants Ltd, κος Παναγιώτης Μοίρας και κα Θάλια Παναγιώτου.

Το πρόγραμμα, το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία μέσω Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και την Κυπριακή Δημοκρατία, έχει κριθεί από τη διαχειριστική αρχή, ως ιδιαίτερα πετυχημένο, αφού οι στόχοι που τέθηκαν για προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών, εντελώς δωρεάν, σε παιδιά ανέργων, παιδιά μονογονεϊκών, πολύτεκνων οικογενειών, χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων, προερχόμενα από όλες τις εθνικότητες, ολοκληρώθηκαν επιτυχώς.

Πρωτοποριακό στοιχείο του προγράμματος αποτέλεσε η νέα πιλοτική δράση του Πολυδύναμου, η οποία πρόσφερε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Frederick εκπαίδευση σε κατ’ οίκον φροντιστές με στόχο την επαγγελματική ανέλιξη, άνεργων κυρίως ατόμων, μέσω της βελτίωσης των δεξιοτήτων τους, με στόχο τη δημιουργία κατάλληλων προϋποθέσεων, για κατ’ οίκον εργασία. Παράλληλα, υλοποιήθηκε πιλοτικά πρόγραμμα κατ’ οίκον φροντίδας βρεφών και νηπίων εξυπηρετώντας περίπου 10 βρέφη και νήπια και προφέροντας εργασία σε τέσσερεις εγγεγραμμένες κατ’ οίκον φροντίστριες.
Η ευγνωμοσύνη των παρευρισκόμενων συμμετεχόντων προς το προσωπικό του Πολυδύναμου για τις ποιοτικές υπηρεσίες και τις εύκαιρες απασχόλησης που πρόσφερε μέσω του προγράμματος καθώς και τα συγχαρητήρια της διαχειριστικής αρχής, πρόσφεραν τεράστια ικανοποίηση στο προσωπικό του ιδρύματος και δύναμη για τη συνέχιση του σπουδαίου έργου του. Η Αντιδήμαρχος και το προσωπικό ευχαρίστησαν θερμά τους εκπροσώπους της διαχειριστικής αρχής για την άψογη συνεργασία και συνεχή υποστήριξη που παρείχαν στο Ίδρυμα.

Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας