Εγκαινιαστική βόλτα Ευρωπαϊκής Ποδηλατικής Πρόκλησης 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Εγκαινιαστική βόλτα Ευρωπαϊκής Ποδηλατικής Πρόκλησης 2015
Δευ, 04 Μαϊ. 2015 13:10
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποίησε ο Δήμος Λευκωσίας την εγκαινιαστική βόλτα για την Ευρωπαϊκή Ποδηλατική Πρόκληση 2015, την Κυριακή 3 Μαΐου 2015. Πέραν των 300 ποδηλατιστών μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο Λευκωσίας, όπου ενημερώθηκαν για τη συμμετοχή της Λευκωσίας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία, έναν ποδηλατικό διαγωνισμό ευρωπαϊκών πόλεων που διαρκεί ένα μήνα, από την 1η μέχρι τις 31 Μαΐου. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκεφτεί την ιστοσελίδα www.cyclingchallenge.eu και να εγγραφεί στην ομάδα της ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ (NICOSIA), να κατεβάσει στο κινητό του την ειδική εφαρμογή Cycling365, που διατίθεται δωρεάν και κάθε φορά που χρησιμοποιεί το ποδήλατό του για σκοπούς διακίνησης, π.χ. για να πάει στη δουλειά, στον κινηματογράφο, για ψώνια κ.λπ. να ενεργοποιεί την εφαρμογή, ώστε να καταγράφει τη διαδρομή του. Η χρήση του ποδηλάτου για σκοπούς αθλητικής δραστηριότητας δεν θα καταγράφεται. Γι’ αυτό και θα λαμβάνονται υπόψη διαδρομές οι οποίες (α) δεν ξεπερνούν τα 30 χιλιόμετρα, (β) έχουν μέση ωριαία ταχύτητα μικρότερη από 25 km/h και (γ) η μέγιστη ταχύτητα δεν ξεπερνά τα 40 km/h.   

Οι ποδηλάτες πριν την έναρξη της βόλτας εγγράφηκαν στον διαγωνισμό κατεβάζοντας την ειδική εφαρμογή Cycling365 στο κινητό τους τηλέφωνο και ακολούθως  ξεκίνησαν με τα ποδήλατά τους για μια όμορφη διαδρομή στην εντός και εκτός των τειχών πόλη.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Λευκωσίας κάλεσε όλο τον κόσμο να συμμετάσχει σε αυτή την ιδιαίτερη ποδηλατική πρόκληση και όλοι μαζί να συμβάλουν όχι μόνο στο να λάβει η Λευκωσία μια καλή θέση αλλά κυρίως να γίνει το ποδήλατο μέρος της καθημερινότητάς μας.

Τη συμμετοχή του Δήμου Λευκωσίας υποστηρίζουν η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας, οι Ποδηλάτες Λευκωσίας και ο Ποδηλατικός Όμιλος Λευκωσίας ενώ από την εγκαινιαστική βόλτα δεν έλειψαν και οι ποδηλατικοί όμιλοι Άγιος Μνάσων, Ναυτίλος, Ποδηλατικός Όμιλος Λατσιών και Ποδηλατικός Όμιλος Γερίου.

Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και τους κανόνες του διαγωνισμού, μπορεί κάποιος να βρει στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ποδηλατικής Πρόκλησης 2015.