Διάλεξη: Τυπολογία Πασχαλίδη - Λειτουργία Εγκεφάλου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Διάλεξη: Τυπολογία Πασχαλίδη - Λειτουργία Εγκεφάλου
Τετ, 20 Μαϊ. 2015 12:35
Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας στα πλαίσια του προγράμματος  «Συμβουλευτικό Κέντρο» σε συνεργασία με τον συγγραφέα και ερευνητή κύριο Γιώργο Πασχαλίδη ανακοινώνουν την διάλεξη με θέμα:

«Η λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου σύμφωνα με την Τυπολογία Πασχαλίδη για την επίταξη της υγείας και της ευτυχίας»

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015, 18:00-20:00

Ο Γ. Πασχαλίδης μέσα από την 12χρόνη μελέτη του, ανακάλυψε ότι υπάρχουν τρεις μοναδικοί και σαφώς διακριτοί τύποι ανθρώπου, τους οποίους ονόμασε Α, Β και Γ. Χαρτογράφησε τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του κάθε τύπου και ανέπτυξε προοδευτικά το μοντέλο «Tri-Anthropo-Type Paschalidis». Εφαρμόζοντας τη μέθοδο «από τη βάση προς τα πάνω», οδηγήθηκε στο συμπέρασμα ότι τα άτομα που νοσούσαν από τις ίδιες ασθένειες είχαν κοινά χαρακτηριστικά «προσω-πικότητας», κοινές αντιδράσεις και προσαρμοστικότητα στο στρες, κοινή επεξεργασία πληροφοριών και ρύθμιση συναισθημάτων, τα οποία καθρεφτίζονταν στη λειτουργία συγκεκριμένων περιοχών του εγκεφάλου, που ευθύνονται για τη σκέψη, τη συμπεριφορά και το συναίσθημα.

Κατά την διάρκεια της διάλεξης θα αναλυθούν τόσο η μέθοδος όσο και οι τρεις τύποι ανθρώπου. Επίσης θα εξηγηθεί ο τρόπος λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου και του σώματος και θα δοθεί έμφαση στην ανακάλυψη των ατομικών διαφορών στη λειτουργία του εγκεφάλου, που αποτελεί το κλειδί για την ψυχική και σωματική μας υγεία. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Ομιλητής: Γιώργος Πασχαλίδης, Ερευνητής-Συγγραφέας

Χώρος διεξαγωγής: Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας, Λεώφ. Νικηφόρου Φωκά 40, 1016, Λευκωσία (πλησίον Πύλης Αμμοχώστου).

Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας