Ενέργειες του Δήμου Λευκωσίας για βελτίωση των συνθηκών στάθμευσης στην Πρωτεύουσα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Ενέργειες του Δήμου Λευκωσίας για βελτίωση των συνθηκών στάθμευσης στην Πρωτεύουσα
Δευ, 22 Ιουν. 2015 13:25
Ο Δήμος Λευκωσίας πληροφορεί το κοινό πως μέσα στο πλαίσιο των προσπαθειών του για βελτίωση των συνθηκών στάθμευσης στην πόλη έχει προχωρήσει σε μια σειρά ενεργειών όπως:

• την αναβάθμιση υφιστάμενων και τη δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης,
• τη μερική διαφοροποίηση των τελών στάθμευσης σε συγκεκριμένους δημοτικούς χώρους στάθμευσης στο κέντρο της πόλης ώστε να προσφέρεται η δυνατότητα δωρεάν ολιγόωρης στάθμευσης, και
• την παροχή αυξημένων διευκολύνσεων στους εργαζομένους και τους κατοίκους της περιοχής.

Συγκεκριμένα:

(α) Οι δημοτικοί χώροι στάθμευσης Ντ’ Αβίλα, Τρίπολι και οι δημοτικοί πολυώροφοι χώροι στάθμευσης Λήδρας – Αριάδνης και Φανερωμένης έχουν αναβαθμιστεί τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά, ενώ στους πολυώροφους χώρους στάθμευσης έχουν πρόσφατα τοποθετηθεί νέοι ανελκυστήρες για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Στους συγκεκριμένους χώρους στάθμευσης, από την 1η Ιουλίου 2015 θα ισχύουν μερικώς διαμορφωμένα τέλη. Για πρώτη φορά τα πρώτα 30 λεπτά στάθμευσης θα είναι δωρεάν, το τέλος στάθμευσης μέχρι 1 ώρα παραμένει στο € 1.00 και το τέλος στάθμευσης για 2 ώρες προσαρμόζεται στα € 2.00. Οι νέες αυτές ρυθμίσεις έχουν στόχο την ενθάρρυνση της ολιγόωρης στάθμευσης για τη γρήγορη εξυπηρέτηση περισσοτέρων επισκεπτών στο κέντρο της πόλης κάτι που ευελπιστούμε θα στηρίξει τις επιχειρήσεις της περιοχής.

(β) Ο Δήμος Λευκωσίας σε συνεργασία με ιδιοκτήτες έχει δημιουργήσει 400 νέες θέσεις στάθμευσης στην περιφέρεια του Αστικού Εμπορικού Κέντρου. Οι χώροι αυτοί βρίσκονται στην οδό Κωστή Παλαμά – Βύρωνος (απέναντι από την Πρεσβεία της Ελλάδος), στην Λεωφόρο Ευγενίας και Αντωνίου Θεοδότου (κοντά στη Δημοτική Αγορά Αγίου Αντωνίου), στην οδό Σιμωνίδου, στη γωνία των οδών Αλάσιας – Ζήνωνος Σώζου, Αγαπήνωρος, Πέντε Πηγαδίων, Χαράλαμπου Μούσκου και στην οδό Μάρκου Δράκου.

Στους χώρους στάθμευσης Σιμωνίδου, Αλάσιας – Ζήνωνος Σώζου, Αγαπήνωρος, Πέντε Πηγαδίων παρέχεται η δυνατότητα στάθμευσης μέχρι 12 ώρες με τέλος μόνο 2 Ευρώ.

(γ) Οι κάτοικοι και εργαζόμενοι σε περιοχές πλησίον των δημοτικών χώρων στάθμευσης έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν μηνιαία δελτία στάθμευσης για τους συγκεκριμένους χώρους με μειωμένο τέλος.

Τα τέλη για τα μηνιαία δελτία στάθμευσης έχουν ως ακολούθως:

- Για τους εργαζόμενους στην εντός των τειχών πόλη στους ΔΧΣ Ντ΄Αβίλα, Τρίπολι, Κωστάντζα, Πενταδακτύλου, Μάρκου Δράκου, Λήδρας - Αριάδνης, Φανερωμένης, εξαιρουμένου αυτού της οδού Σόλωνος που είναι για ολιγόωρη στάθμευση € 40.00
- Για τους εργαζόμενους εκτός των τειχών πόλη στους ΔΧΣ Γρίβα Διγενή, Μυκόνου, Κωστή Παλαμά, Σιμωνίδου, Ζήνωνος Σώζου - Αλάσιας, Χαράλαμπου Μούσκου και Αγαπήνωρος € 40.00
- Για τους εργαζόμενους στην εντός των τειχών στο ΔΧΣ Ποδοκάταρο (Κολοκάση) € 30.00
- Για τους κατοίκους στην εντός των τειχών στους ΔΧΣ Ντ΄Αβίλα, Τρίπολι, Κωστάντζα, Πενταδακτύλου, Μάρκου Δράκου, Λήδρας - Αριάδνης, Φανερωμένης εξαιρουμένου αυτού της οδού Σόλωνος που είναι για ολιγόωρη στάθμευση € 30.00
- Για τους κατοίκους στην εντός των τειχών πόλη στο ΔΧΣ Ποδοκάταρο (Κολοκάση) € 20.00
- Για τους κατοίκους που γειτνιάζουν με τον ΔΧΣ Γρίβα Διγενή € 20.00

Επίσης παραχωρείται έκπτωση για την αγορά καρτών στάθμευσης για περίοδο στάθμευσης πέραν των τριών μηνών. Συγκεκριμένα παραχωρείται έκπτωση 10% για την αγορά κάρτας μέχρι 3 μήνες, 15% για την αγορά κάρτας μέχρι 6 μήνες και 20% για την αγορά μέχρι ένα χρόνο. 

Η έκδοση όλων των δελτίων στάθμευσης γίνεται από το Τμήμα των Τροχονόμων.

Τέλος ο Δήμος Λευκωσίας υπενθυμίζει το κοινό ότι παραμένουν σε ισχύ οι διευθετήσεις για δωρεάν στάθμευση των οχημάτων που φέρουν το σήμα των ΑΜΕΑ και των λειτουργών του τύπου που φέρουν το σήμα Press που εκδίδει η Ένωση Συντακτών. Δωρεάν στάθμευση στους Δημοτικούς Χώρους Στάθμευσης παρέχεται επίσης στους δημότες Λευκωσίας που διαθέτουν υβριδικό – ηλεκτρικό όχημα μετά την έκδοση ειδικής κάρτας από το Δήμο Λευκωσίας.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ:  

To Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας ασκώvτας τις εξουσίες πoυ τoυ παρέχει o περί Δήμωv Νόμος και oι περί Τροχαίας Δημοτικοί Κανονισμοί απoφάσισε να ορίσει τα τέλη για στάθμευση στους Δημοτικούς Χώρους Στάθμευσης ως ακολούθως:

Α.  Δημοτικοί Χώροι Στάθμευσης Ντ’ Αβίλα, Τρίπολι
Ώρες - Τέλη Στάθμευσης
30 λεπτά Δωρεάν
1 ώρα € 1.00
2 ώρες € 2.00
3 ώρες € 2.50
4 ώρες € 3.00
5 ώρες € 3.50
6 ώρες € 4.00
7 ώρες € 4.50
Από 8 - 24 ώρες € 5.00

Β. Πολυώροφοι Δημοτικοί Χώροι Στάθμευσης Λήδρας – Αριάδνης και Φανερωμένης
Ώρες - Τέλη Στάθμευσης
30 λεπτά Δωρεάν
1 ώρα € 1.00
2 ώρες € 2.00
3 ώρες € 2.50
4 - 5 ώρες € 3.00
6 ώρες € 3.50
7 ώρες € 4.00
Από 8 - 24 ώρες € 5.00