Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης στο Μόναχο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης στο Μόναχο
Τρι, 23 Ιουν. 2015 12:40
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης στο Μόναχο για την υπογραφή συμβολαίου με το CEMR για τη διοργάνωση της 26ης Γενικής Συνέλευσης στη Λευκωσία.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης θα βρίσκεται στο Μόναχο όπου θα συμμετέχει στις εργασίες της Πολιτικής Επιτροπής του CEMR - Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών το οποίο είναι το μεγαλύτερο δίκτυο τοπικών αρχών και κυβερνήσεων της Ευρώπης με μέλη από περισσότερες από 40 χώρες.

Τον Δήμαρχο Λευκωσίας προσκάλεσε η Πρόεδρος του CEMR κυρία Annemarie Jorritsma, Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Ολλανδίας και Δήμαρχος της ολλανδικης πόλης Almere. Ο κ. Γιωρκάτζης θα υπογράψει συμβόλαιο με το CEMR για τη διοργάνωση της 26ης Γενικής Συνέλευσης του CEMR στη Λευκωσία στις 20 - 22 Απριλίου 2016. Επίσης, ο Δήμαρχος θα έχει την ευκαιρία να ανακοινώσει και να μιλήσει για τη συνέλευση στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του CEMR και να τους προσκαλέσει στη Λευκωσία. Στη συνάντηση θα παρευρίσκονται πέρα των 140 συμμετεχόντων από τους οποίους οι 80 είναι δήμαρχοι πόλεων της Ευρώπης.

Το συνέδριο διοργανώνεται κάθε 4 χρόνια και η Λευκωσία επιλέγηκε μετά από διαγωνισμό να το φιλοξενήσει. Το συνέδριο φέρνει κοντά 800-1000 συνέδρους από όλη την Ευρώπη, από Τοπικές και Περιφερειακές Αρχές, φορείς χάραξης πολιτικής και μεγάλο αριθμό οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών.

Κατά τη διάρκεια που ο Δήμαρχος Λευκωσίας θα βρίσκεται στο Μόναχο θα τον αντικαθιστά η Αντιδήμαρχος Ελένη Λουκαΐδου.