Εγκαίνια πάρκου Μαρί στην Παλλουριώτισσα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Εγκαίνια πάρκου Μαρί στην Παλλουριώτισσα
Δευ, 13 Ιουλ. 2015 11:50
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πάρκου Μαρί στην Παλλουριώτισσα την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015 στην παρουσία του Δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη, του Υπουργού Άμυνας Χριστόφορου Φωκαϊδη, του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγόριο, συγγενών των θυμάτων του Μαρί, Δημοτικών Συμβούλων και πλήθος κόσμου.

Το πάρκο Μαρί βρίσκεται στη συμβολή των οδών Δ. Παπαμιλτιάδους και Γ. Μιχαηλίδη (κοντά στο κοιμητήριο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης).

Στον χαιρετισμό του ο κ. Γιωρκάτζης ανέφερε ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας, ομόφωνα αποφάσισε τη δημιουργία του Πάρκου Μαρί εις ένδειξη τιμής στα 13 θύματα της φονικής έκρηξης που έγινε στη Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης στο Μαρί τον Ιούλιο του 2011.

Ήταν ελάχιστη υποχρέωση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας να συνδέσει ένα πάρκο με τη μνήμη των 13 θυμάτων του Μαρί.  Tο γεγονός ότι, στους κόλπους του θα συγκεντρώνονται χαρούμενα παιδικά χαμόγελα και φωτισμένα, ξεκούραστα πρόσωπα ευχόμαστε να γεμίζει ες αεί τις ψυχές των αδικοχαμένων μα και των συγγενών τους με ευχαρίστηση καθιστώντας έτσι τη δημιουργία του και καθημερινή λειτουργία του ένα μνημόσυνο διαρκείας».

Οι δάφνες, οι ελιές και τα κυπαρίσσια που φυτεύτηκαν είναι σύμβολα ελάχιστης τιμής στους ηρωικούς νεκρούς μας. 

Το νέο πάρκο εντάσσεται στις προτεραιότητες του Δήμου Λευκωσίας για τη δημιουργία χώρων πρασίνου που αποτελούν πνεύμονες ξεκούρασης και αναζωογόνησης για τους κατοίκους της πόλης μας, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της ποιότητας ζωής των πολιτών και της περιβαλλοντικής αναβάθμισης του αστικού χώρου.