Επίσκεψη Δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη στα Καλοκαιρινά Προγράμματα Φροντίδας και Δημιουρ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Επίσκεψη Δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη στα Καλοκαιρινά Προγράμματα Φροντίδας και Δημιουρ
Παρ, 24 Ιουλ. 2015 14:40
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, η Αντιδήμαρχος Λευκωσίας Ελένη Λουκαΐδου και η Πρόεδρος της Επιτροπής Πρόνοιας Μέλια Αβραάμ, επισκέφτηκαν την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015 τα Καλοκαιρινά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και Φροντίδας Παιδιών, που υλοποιούνται ή στηρίζονται από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας.

Η περιήγηση ξεκίνησε από την Αχίλλειο βιβλιοθήκη, όπου φιλοξενείται καλοκαιρινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων των «Μικρών Εθελοντών», στο ισόγειο. Το Πολυδύναμο λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες ανάγκες φύλαξης και απασχόλησης παιδιών ευάλωτων οικογενειών πέρα από την επέκταση των δικών του υπηρεσιών ενέργησε, ώστε να βρεθεί στέγη φιλοξενίας για το αξιόλογο πρόγραμμα της οργάνωσης των «Μικρών Εθελοντών».

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στο «Ειδικό Σχολείο Λευκωσίας», όπου το Πολυδύναμο στο πλαίσιο του «Ανοικτού Σχολείου» υλοποιεί πρόγραμμα απασχόλησης ατόμων με ειδικές ανάγκες. Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχτηκαν το Δήμαρχο οι συμμετέχοντες και του παρουσίασαν μια σύντομη θεατρική παράσταση.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε και κορυφώθηκε με την επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αντρέα, όπου λειτουργεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά καλοκαιρινό πρόγραμμα από το Πολυδύναμο Δ.Κ.Λ. με τη στήριξη του Συνδέσμου Γονέων, της Σχολικής Εφορίας Λευκωσίας και της Διεύθυνσης του Σχολείου. Στο σχολείο ανέμεναν το Δήμαρχο και τη συνοδεία του, όχι μόνο τα παιδιά του δημοτικού Αγίου Αντρέα αλλά και τα παιδιά του Δημοτικού Αγίων Ομολογητών, όπου ακολουθώντας την επιτυχημένη συνταγή του Δημοτικού Αγίου Αντρέα για πρώτη φορά, οι γονείς εμπιστευτήκαν την καλοκαιρινή φύλαξη και απασχόληση των παιδιών τους στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο, με πολύ θετικά σχόλια.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το διαγωνισμό ταλέντων που διοργάνωσαν και τα δύο σχολεία και να δώσουν βραβεία στα μεγαλύτερα ταλέντα!

Με την παρουσία τους τίμησαν επίσης τα παιδιά, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας, κος Γιάννης Οικονομίδης, η σχολική έφορος κα Χρυστάλλα Καρόλου και οι πρόεδροι των συνδέσμων γονέων κα Μαρία Θρασυβούλου και κος Παναγιώτης Σαββίδης. Η επίσκεψή του Δημάρχου και του ΔΣ έδωσε μία διαφορετική νότα στην ημέρα των παιδιών και πρόσφερε χαρά, σε όλα τα παιδιά. 

Ο Δήμαρχος συνεχάρη όλους τους συμβαλλόμενους φορείς τους λειτουργούς και εκπαιδευτές του Πολυδύναμου, για την επιτυχή αυτή προσπάθεια, η οποία διαφαίνεται τόσο από τη ικανοποίηση παιδιών και γονέων όσο και από την αυξανόμενη πορεία των συμμετοχών στα καλοκαιρινά προγράμματα.  

Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας