«Ποδηλατώ στην Πόλη» - Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / «Ποδηλατώ στην Πόλη» - Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού
Πεμ, 17 Σεπ. 2015 15:05
Με τη συμμετοχή πέραν των 100 ποδηλατιστών, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015, ποδηλατικός γύρος στην πόλη στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού. Ο ποδηλατικός γύρος ήταν μια πρωτοβουλία του Δήμου Λευκωσίας σε συνεργασία με τον ποδηλατικό όμιλο Ποδηλάτες Λευκωσίας, είχε διάρκεια 90 περίπου λεπτά και έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να απολαύσουν ένα ευχάριστο, βραδινό ποδηλατικό γύρο στην πρωτεύουσα και παράλληλα να επωφεληθούν των θετικών αποτελεσμάτων της ποδηλασίας.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και έχει ως μότο της τη φράση #Be Active και με βασικό στόχο την προώθηση και αύξηση της πρόσβασης, της συμμετοχής και ενασχόλησης με τη φυσική δραστηριότητα και τον αθλητισμό, καθώς και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα οφέλη της άσκησης. Εθνικός Συντονιστικός Φορέας της Δράσης είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού.

Ο Δήμος Λευκωσίας συμμετέχει ενεργά στην αθλητική αυτή πρωτοβουλία με τη διοργάνωση ποικίλων δράσεων για όλο τον μήνα, που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Στις 29 Σεπτεμβρίου 2015 προγραμματίζεται διάλεξη με θέμα «Αθλητισμός και Σχολικός Εκφοβισμός» που θα περιλαμβάνει και επίδειξη της ιαπωνικής πολεμικής τέχνης Ninjutsu στην Παλιά Αγορά Παλλουριώτισσας και ώρα 17:30 – 20:00, ενώ στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού εντάσσονται και οι δράσεις της πρωτοβουλίας του Move Week, που περιλαμβάνουν επίδειξη ασκήσεων/γυμναστική στον χώρο εργασίας στις 21 Σεπτεμβρίου 2015 στο Δημαρχείο Λευκωσίας στις 11:00 – 11:30, ένα μάθημα γυμναστικής για άτομα τρίτης ηλικίας στις 22 Σεπτεμβρίου 2015 στο Δημόσιο Κήπος και ώρα 9:30 – 10:30 και τέλος γυμναστική και παιχνίδια για παιδιά ηλικίας 2-8 από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Monkeynastix στις 24 Σεπτεμβρίου 2015 στο Δημόσιο Κήπο στις 17:30 – 18:30.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επερχόμενες εκδηλώσεις μπορεί κάποιος να λάβει από την ιστοσελίδα του Δήμου www.nicosia.org.cy καθώς και από το ειδικό έντυπο που διατίθεται στο Δημοτικό Μέγαρο.