Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη στην Πλατεία Φανερωμένης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη στην Πλατεία Φανερωμένης
Παρ, 18 Σεπ. 2015 14:20
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης στην παρουσία πολλών παιδιών των δημοτικών και γυμνασίων της Λευκωσίας εγκαινίασε την πρώτη δωρεάν Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη της Λευκωσίας, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015 την Πλατεία Φανερωμένης.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι, πλήθος επισκεπτών, παιδιά και οι εκπαιδευτικοί τους, οι οποίοι προσέφεραν τα βιβλία τους και τα αντάλλαξαν με άλλα, δηλώνοντας ενθουσιασμένοι με την πρωτοβουλία του Δήμου και του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Γιωρκάτζης τόνισε ότι «από σήμερα 18 Σεπτεμβρίου 2015 οι πολίτες της Λευκωσίας θα μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στην ανταλλακτική βιβλιοθήκη που θα λειτουργεί στην Πλατεία Φανερωμένης. Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη είναι µια μοντέρνα κατασκευή στα πρότυπα της παραδοσιακής βιβλιοθήκης που διαθέτει βιβλία, τα οποία ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να τα δανειστεί, να τα διαβάσει και να τα επιστρέψει. Ο κάθε χρήστης μπορεί να προσφέρει δικά του βιβλία για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης. Δεν απαιτείται συνδρομή ή χρηματικό αντίτιμο και η βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή στο κοινό όλο το 24ωρο και όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Το απόθεμά της βασίζεται στην ανταπόκριση των επισκεπτών της».

Τη βιβλιοθήκη έχουν σχεδιάσει και φιλοτεχνήσει οι αρχιτέκτονες Ελευθέριος Αµπατζής και Ειρήνη-Αιµιλία Ιωαννίδου και η κατασκευαστική εταιρία Ε. Σκριμιζέας ΑΒΕΕ την παραχώρησε στο Δήμο Λευκωσίας. Η εταιρεία Public διέθεσε και πρόσφερε εκατοντάδες βιβλία, ώστε όλοι οι χρήστες να μπορούν να τα ανταλλάσουν τα δικά τους.

Υποστηρικτής: Καφενείο «Φανερωμένης 78-80».                               

Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας