«Πάντα Νέοι» - Move Week

Τρι, 22 Σεπ. 2015 14:50
Μετά την επιτυχία της περσινής δράσης, ο Δήμος Λευκωσίας σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Αθλητισμός για Όλους» διοργάνωσαν και φέτος στον Δημόσιο Κήπο, την εκδήλωση «Πάντα Νέοι», με γυμναστική για άτομα τρίτης ηλικίας, την Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, η πρόεδρος του ΚΟΑ κυρία Κλέα Παπαέλληνα καθώς και η Πρέσβειρα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, κυρία Ανδρούλλα Βασιλείου, ενώ συμμετείχαν άτομα τρίτης ηλικίας από τις Λέσχες Ηλικιωμένων της Λευκωσίας, της Έγκωμης, της Λακατάμιας, του Αγίου Δομετίου και του Στροβόλου.

Ο Δήμαρχος, σε σύντομο καλωσόρισμά του, τόνισε την σημασία της άσκησης στη ζωή κάθε ανθρώπου, ανεξαρτήτως ηλικίας, για καλή υγεία και δήλωσε πως ο Δήμος Λευκωσίας θα είναι πάντα αρωγός στις προσπάθειες του ΚΟΑ για την προώθηση της άθλησης. Η Πρόεδρος του ΚΟΑ ανέφερε ότι η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της διοργάνωσης Move Week και στην ευρύτερη, θεσμοθετημένη πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των Ευρωπαίων πολιτών στη φυσική δραστηριότητα. Τέλος η κ. Ανδρούλλα Βασιλείου, εισηγήτρια του θεσμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, σημείωσε με τη σειρά της, τη σημασία του ενεργούς τρόπου ζωής, ειδικά για τα άτομα τρίτης ηλικίας, και κάλεσε όλους τους ηλικιωμένους να εντάξουν στη ζωή τους την άσκηση.

Η δράση περιελάμβανε περπάτημα σε ειδική διαδρομή στον Κήπο και ασκήσεις γυμναστικής υπό την καθοδήγηση του γυμναστή κ. Ανδρέα Παρασκευά. Με την ολοκλήρωση των ασκήσεων ακολούθησε ψυχαγωγικό πρόγραμμα με τραγούδια και χορό.

Το MOVE Week αποτελεί ευρωπαϊκή εκστρατεία του International Sport and Culture Association και της European Cyclists Federation και υποστηρίζει και εντάσσεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού. Εθνικός Συντονιστικός Φορέας είναι ο ΚΟΑ ενώ χορηγοί της εβδομάδας είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Coca Cola Europe. Χορηγοί επικοινωνίας στην Κύπρο είναι ο ΑΝΤ1, το MEGA, το ΡΙΚ και το SIGMA.