Παγκύπρια συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες της Συρίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Παγκύπρια συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες της Συρίας
Τετ, 23 Σεπ. 2015 09:05
Ο Δήμος Λευκωσίας και το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο συμμετέχει στην παγκύπρια συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για αποστολή σε οργανισμούς προς βοήθεια των προσφύγων που φθάνουν στην Ελλάδα.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο City Plaza στη Λευκωσία τη Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015 ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης χαιρέτισε την πρωτοβουλία των εθελοντών για αυτή τους την πράξη και τόνισε ότι «ο  Δήμος Λευκωσίας, έχοντας έμπρακτα αποδείξει την ευαισθησία του στα θέματα μετανάστευσης και προσφύγων, μέσω των ποικίλων δράσεων και υπηρεσιών του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από μία τέτοια πρωτοβουλία. Για το λόγο αυτό ο Δήμος στέκεται αρωγός και ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα των εθελοντών για στήριξη, ώστε η ιδέα να γίνει πραγματικότητα, προφέροντας διευκολύνσεις για την επίτευξη αυτού του σπουδαίου σκοπού.»

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε επίσης την εταιρία Γεώργιος Λόρδος και Υιοι για την παραχώρηση των καταστημάτων του City Plaza.

Η κ. Ανδρούλλα Βασιλείου, πρώην Πρώτη Κυρία και πρώην Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της οποίας η πρωτοβουλία αυτή τελεί υπό την αιγίδα της, επεσήμανε στον χαιρετισμό της τη σημαντικότητα της κίνησης αυτής και κάλεσε όσους ενδιαφέρονται να προσφέρουν βοήθειά δίνοντας είδη πρώτης ανάγκης (όχι τρόφιμα), αλλά και προσφέροντας βοήθεια για την συσκευασία των προϊόντων και αποστολή τους προς την Ελλάδα.

Ο κ. Γεώργιος Μαρκοπουλιώτης, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο δήλωσε ότι η Ευρώπη ξέρει από προσφυγιά και θέλει να βοηθήσει τους πρόσφυγες. Πρόσθεσε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη δώσει τις εισηγήσεις της για βοήθεια προς τους πρόσφυγες.

Στο υπόγειο του City Plaza θα λειτουργεί χώρος τις καθημερινές από τις 10:00π.μ. μέχρι τις 12:00μ.μ. και από τις 5:00μ.μ. μέχρι τις 7:00μ.μ. για τις επόμενες 2 βδομάδες, όπου οι εθελοντές μπορούν να προσφέρουν προϊόντα ή να βοηθούν στην ετοιμασία αποστολής τους. 

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επιστεφθούν την σελίδα των εθελοντών στο facebook: https://www.facebook.com/groups/CypriotsHelpingSyrianRefugees/