Επίσκεψη της Ευρωπαίας Επιτρόπου Περιφεριακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου στην περιοχή Τακτ Ελ Καλέ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Επίσκεψη της Ευρωπαίας Επιτρόπου Περιφεριακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου στην περιοχή Τακτ Ελ Καλέ
Πεμ, 15 Οκτ. 2015 15:10
Η Ευρωπαία Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου επισκέφθηκε την περιοχή Τακτ Ελ Καλέ στην εντός των τειχών Λευκωσία

Η Ευρωπαία Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, επισκέφθηκε την περιοχή Τακτ Ελ Καλέ στην εντός των τειχών πόλη την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015. Η Επίτροπος είδε από κοντά τα έργα ανάπλασης και αναζωογόνησης της περιοχής που έχουν συγχρηματοδοτηθεί από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ε.Ε., καθώς επίσης και τα θετικά αποτελέσματα της προσέλκυσης νέων οικονομικών δραστηριοτήτων.

Η ξενάγηση άρχισε από την Πύλη Αμμοχώστου προς τις οδούς Αμμοχώστου και Ερμού όπου η Επίτροπος κ. Κρέτσου και η αντιπροσωπεία της μπόρεσαν να δουν επίσης τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στη νεκρή ζώνη και τις συνέπειες της συνεχιζόμενης κατοχής. 

Στις δηλώσεις της μετά το τέλος της επίσκεψης, η κ. Κρέτσου εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για το έργο αναζωογόνησης που έχει επιτελεστεί στην περιοχή και τα πλεονεκτήματα που απολαμβάνουν οι Κύπριοι πολίτες από τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δήλωσε επίσης ότι η χρηματοδότηση από την Ε.Ε νέων έργων κατά την νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 θα προωθήσουν την οικονομική ανάπτυξη της Κύπρου.  

Ο κ. Γιωρκάτζης ενημέρωσε την Επίτροπο για το ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης της Λευκωσίας και για τα μελλοντικά σχέδια του Δήμου, τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και την αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας στην εντός των τειχών πόλη. Επισήμανε επίσης ότι το έργο της Ανάπλασης Τμήματος της περιοχής Τακτ Ελ Καλέ υλοποιήθηκε από το Δήμο Λευκωσίας, το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε από τα Διαθρωτικά Ταμεία της ΕΕ και εθνικούς πόρους κατά την προγραμματική περίοδο 2007 – 2013, που δείχνει την ικανότητα του Δήμου στην εκτέλεση  έργων και τη διαχείριση των παρεχόμενων πόρων.

Την Επίτροπο συνόδευαν ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο κ. Γεώργιος Μαρκοπουλιώτης και στελέχη του γραφείου της. Στη ξενάγηση από πλευράς του Δήμου συμμετείχε ο Δημοτικός Γραμματέας Μαρίνος Μουσιούττας και η Επικεφαλής του Ενιαίου Ρυθμιστικού Σχεδίου Λευκωσίας Αθηνά Παπαδοπούλου και άλλα στελέχη του Δήμου.