Συνάντηση Δημάρχου Λευκωσίας με τον Δήμαρχο Αθηναίων στην Αθήνα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Συνάντηση Δημάρχου Λευκωσίας με τον Δήμαρχο Αθηναίων στην Αθήνα
Τρι, 03 Νοε. 2015 13:35
Συνάντηση Δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη στην Αθήνα

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη στο Δημαρχειακό Μέγαρο της Αθήνας τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015. 

Στη συνάντηση, που έγινε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, επιβεβαιώθηκε η κοινή αντίληψη μεταξύ των δημάρχων των πρωτευουσών Ελλάδας και Κύπρου, στον κεντρικό ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν οι πόλεις στο ζήτημα της κοινωνικής συνοχής.

Ο Δήμαρχος κ. Γιωρκάτζης ανέφερε ότι είναι πάντοτε ιδιαίτερη η χαρά του όταν βρίσκεται στην Αθήνα, και ιδιαίτερα όταν συναντιέται με τον Δήμαρχο της Γιώργο Καμίνη. Η επίσκεψη του στο Δήμο Αθηναίων είχε ως στόχο την ανταλλαγή απόψεων με τον Δήμαρχο Αθηναίων για θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής. Ο κ. Γιωρκάτζης ενημερώθηκε για τις προσπάθειες του Δήμου Αθηναίων να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του τεράστιου ανθρωπιστικού προβλήματος των προσφύγων και για τα προγράμματα στήριξης ευάλωτων ομάδων πολιτών του, που έχουν ως στόχο να περιορίσουν τις αρνητικές συνέπειες της κρίσης που η ελληνική κοινωνία διέρχεται.

Συγχάρηκε τον Δήμαρχο κ. Καμίνη, τους δημότες της Αθήνας αλλά και όλους τους Έλληνες που δίνουν καθημερινά μαθήματα ανθρωπιάς στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Στις σημερινές συνθήκες παγκόσμιας ύφεσης δοκιμάζονται τα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής. Η αυξημένη κοινωνική προστασία και η αλληλεγγύη, αποτελεί περισσότερο από ποτέ πρόκληση για εγρήγορση και συντονισμένη παρέμβαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέσω της παροχής περισσοτέρων και ποιοτικότερων υπηρεσιών, με τη δυνατότητα πρόσβασης όλων των πολιτών και κυρίων των πιο ευάλωτων.

Με την επίσκεψη αυτή ο Δήμαρχος Λευκωσίας θεωρεί ότι θα ανοιχτούν νέοι δρόμοι για τη Λευκωσία προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης ισχυρότερων συνεργειών στο πρότυπο των δομών του Δήμου Αθηναίων, με στόχο τη διάχυση θετικών αποτελεσμάτων σε όλο το φάσμα της κυπριακής κοινωνίας και ειδικότερα τη λειτουργία του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος ενισχύει 8.500 οικογένειες και μοναχικούς ανθρώπους.

Ο κ. Γιωρκάτζης ευχαρίστησε τον κ. Καμίνη για τη γενικότερη συνεργασία ανάμεσα στους Δήμους των πόλεων τους και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στις προσπάθειες του Δημάρχου Αθηναίων για μία ακόμη καλύτερη Αθήνα, αλλά και στον Μαραθώνιο της Αθήνας την επόμενη Κυριακή, ένα αγώνα που αποτελεί πλέον μια παγκόσμια γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού για την οποία όλοι είναι υπερήφανοι.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης εξέφρασε το ενδιαφέρον για την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας, που ο Δήμος Λευκωσίας διαθέτει, στο ζήτημα της λειτουργίας των σχολείων πέραν του ωραρίου διδασκαλίας, με στόχο την ενισχυτική μάθηση ή τη δημιουργική απασχόληση των μαθητών.