Σκυροδέτηση της γέφυρας της Πλατείας Ελευθερίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Σκυροδέτηση της γέφυρας της Πλατείας Ελευθερίας
Πεμ, 03 Δεκ. 2015 12:10
Κυκλοφοριακές και άλλες διευθετήσεις

Ο Δήμος Λευκωσίας ανακοινώνει ότι την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015 θα εκτελεστεί η πιο καθοριστική φάση υλοποίησης του Έργου Ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας και του Περιβάλλοντα χώρου. Με τη σκυροδέτηση της γέφυρας της Πλατείας Ελευθερίας η οποία, βάσει του προγραμματισμού θα ολοκληρωθεί εντός 24 ωρών, αρχίζει ουσιαστικά η αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση του πιο σημαντικού έργου για την πρωτεύουσα.

Οι εργασίες για τη σκυροδέτηση θα αρχίσουν τα ξημερώματα της Κυριακής 6 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθούν μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας 7 Δεκεμβρίου 2015.

Για την ασφάλεια των πολιτών και για την ομαλή διεξαγωγή των εργασιών έχουν καταρτιστεί ειδικές κυκλοφοριακές και άλλες ρυθμίσεις οι οποίες αρχίζουν από το πρωί του Σαββάτου και λήγουν μετά την ολοκλήρωση των εργασιών.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου κλείνουν για την κυκλοφορία οχημάτων οι οδοί Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και Κωστάκη Παντελίδη (από 8 μ.μ.) και η Λεωφόρος Ομήρου από τη συμβολή στην Πλατεία Σολωμού μέχρι και τη συμβολή στη Λεωφόρο Ευαγόρου (από 11 μ.μ.) ενώ η οδός Θερμοπυλών θα είναι κλειστή για την κυκλοφορία οχημάτων την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου μεταξύ των ωρών 1-11 π.μ.

Πιο αναλυτικά:

- Από το πρωί του Σαββάτου 5 Δεκεμβρίου 2015 θα τοποθετηθούν προστατευτικά κιγκλιδώματα κατά μήκος του βορείου πεζοδρομίου στις οδούς Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και Κωστάκη Παντελίδη.

- Η στάθμευση κατά μήκος των οδών Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και Κωστάκη Παντελίδη δεν θα επιτρέπεται από τις 5 μ.μ. το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 γι’ αυτό όλα τα οχήματα θα πρέπει να έχουν μετακινηθεί.

- Η ώρα 8 μ.μ. της ίδιας μέρας θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στις πιο πάνω οδούς και παράλληλα θα κλείσει η σκάλα πρόσβασης πεζής διακίνησης από το χώρο στάθμευσης της Τάφρου Ντ’ Αβίλα προς την οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.

- Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015 η οδός Θερμοπυλών θα είναι κλειστή για την κυκλοφορία οχημάτων από τις 1 π.μ. μέχρι τις 11 π.μ.. Θα υπάρχουν καθοδηγητικές πινακίδες για να την έξοδο οχημάτων από την οδό Τρικούπη.

- Ο χώρος στάθμευσης της Τάφρου Ντ’ Αβίλα θα λειτουργεί κανονικά. Οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη σκάλα πρόσβασης πεζής διακίνησης προς τη γέφυρα Δώρου Λοίζου.

- Από το Σάββατο 5/12 η ώρα 5 μ.μ., η πιάτσα ταξί που βρίσκεται μπροστά από την είσοδο της αυλής του Δημαρχείου Λευκωσίας θα μετακινηθεί στην οδό Ρηγαίνης μετά την οδό Φωκίωνος και θα συνεχίσει να λειτουργεί στο σημείο αυτό μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών.

- Η Λεωφόρος Ομήρου, από τη συμβολή στην Πλατεία Σολωμού μέχρι και τη συμβολή στη λεωφόρο Ευαγόρου, θα κλείσει για την κυκλοφορία οχημάτων στις 11 μ.μ. του Σαββάτου 5/12 και θα παραμείνει κλειστή καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών σκυροδέτησης.

- Το νότιο πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Ομήρου από τη συμβολή της Πλατείας Σολωμού μέχρι και τη συμβολή με τη Λεωφόρο Ευαγόρου θα είναι ελεύθερο για τη διακίνηση πεζών και θα τοποθετηθούν προστατευτικά κιγκλιδώματα κατά μήκος του πεζοδρομίου ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πεζών.

- Για λόγους ασφαλείας του κοινού η προσωρινή πεζογέφυρα που ενώνει τη Λεωφόρο Στασίνου με το Δημαρχείο Λευκωσίας θα κλείσει στις 8 μ.μ. το Σάββατο 5/12 και θα παραμείνει κλειστή μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών. Η πρόσβαση πεζών προς την παλιά Πόλη θα μπορεί να γίνεται, δυτικά μέσω της Πλατείας Σολωμού και ανατολικά μέσω της γέφυρας Δώρου Λοίζου (ΌΧΙ).

- Σημειώνεται ότι η πρόσβαση με τα οχήματα προς την παλιά πόλη θα πραγματοποιείται τόσο από την οδό Τρικούπη, όσο και από την οδό Βασιλέως Βουλγαροκτόνου, όπως γίνεται και τώρα.

- Σε όλες τις συμβολές και οδούς που επηρεάζονται και σε άλλα σημεία της πόλης θα βρίσκονται καθ’ όλη τη διάρκεια των μέτρων, τροχονόμοι του Δήμου Λευκωσίας και εκπρόσωποι της Τροχαίας Λευκωσίας οι οποίοι θα ενημερώνουν και θα καθοδηγούν τους πολίτες. Οι πολίτες προτρέπονται να ακολουθούν τις οδηγίες της Τροχαίας και των τροχονόμων του Δήμου για τη δική τους διευκόλυνση και ασφάλεια.  

- Την Κυριακή 6/12, το Γραφείο Εξυπηρέτησης Δημοτών του Δήμου Λευκωσίας θα είναι ανοιχτό για εξυπηρέτηση του κοινού από τις 9:30 π.μ., στο τηλέφωνο 22797007.

- Για λόγους ασφαλείας οι χώροι περιμετρικά της Πλατείας δεν θα είναι προσβάσιμοι στο κοινό. Για όσους πολίτες επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις εργασίες σκυροδέτησης της γέφυρας της Πλατείας, ο Δήμος έχει εξασφαλίσει το χώρο της καφετέριας του κολλεγίου CDA που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το χώρο εργασιών στη γωνία της λεωφόρου Ομήρου με τη λεωφόρου Ευαγόρου. Ο χώρος θα είναι ανοικτός από τις 9 π.μ.

- Σημειώνεται ότι η πρόσβαση των πεζών στο χώρο της καφετέριας του κολλεγίου CDA μπορεί να γίνει από το νότιο πεζοδρόμιο της λεωφόρου Ομήρου και από τη λεωφόρο Ευαγόρου. Το κοινό προτρέπεται να σταθμεύει τα οχήματά του σε χώρους στάθμευσης εκτός της ζώνης εργασιών της σκυροδέτησης για τη δική του εξυπηρέτηση.

Οι εργασίες σκυροδέτησης της γέφυρας της Πλατείας Ελευθερίας θα πραγματοποιηθούν δεδομένου ότι θα το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Σε αντίθετη περίπτωση ο Δήμος Λευκωσίας θα προβεί σε νέα ανακοίνωση ενημερώνοντας το κοινό για τυχόν αλλαγές.

Ο Δήμος Λευκωσίας ζητά την κατανόηση του κοινού για την όποια ταλαιπωρία.