Ο Δήμος Λευκωσίας βραβεύθηκε για τις πράσινες δημόσιες συμβάσεις 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Ο Δήμος Λευκωσίας βραβεύθηκε για τις πράσινες δημόσιες συμβάσεις 2015
Παρ, 04 Δεκ. 2015 11:45
Ο Δήμος Λευκωσίας βραβεύτηκε με τιμητική διάκριση στην κατηγορία οχήματα, καθώς έχει υπογράψει σύμβαση ανάθεσης προμήθειας 13 μικρών λεωφορείων (Euro 6, οχήματα με χαμηλότερα επίπεδα εκπομπών), για την εξυπηρέτηση του ιστορικού κέντρου της Λευκωσίας και τη σύνδεση του με το αστικό κέντρο έξω από τα τείχη.

Η βράβευση έγινε από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και το βραβείο παρέλαβε σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε την 1η Δεκεμβρίου 2015 ο Δημοτικός Γραμματέας του Δήμου Λευκωσίας κ. Μαρίνος Μουσιούττας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μουσιούττας ανάφερε ότι στόχος του Δήμου Λευκωσίας είναι να αυξήσει όσο είναι δυνατό τον αριθμό των πράσινων δημόσιων συμβάσεων που προκυρήττει. 

Ο  Δήμος Λευκωσίας συμμετέχει στο  Σύμφωνο των Δημάρχων, το οποίο είναι μια φιλόδοξη πρωτοβουλία που εμπλέκει Ευρωπαϊκά αστικά κέντρα και πόλεις στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής. Οι Δήμαρχοι, που υπογράφουν το Σύμφωνο, δεσμεύονται να υπερβούν τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το κλίμα και την ενέργεια για το έτος 2020, μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην επικράτειά τους τουλάχιστον κατά 20% αλλά και να μειώσουν και τις αντίστοιχες στα ΝΟχ, μικροσωματίδια  κ.α.

Η συγκεκριμένη διάκριση έρχεται σε μία εποχή όπου ο Δήμος Λευκωσίας:
Καινοτομεί, μέσω της λειτουργίας συστήματος μικρών λεωφορείων, προωθώντας έμπρακτα την βιώσιμη κινητικότητα
Πρωτοπορεί, αγοράζοντας τελευταίας τεχνολογίας μέσα μεταφοράς
Σέβεται, το περιβάλλον και εφαρμόζει τις οδηγίες και κανονισμούς της Ε.Ε. (Euro 6) κινητήρες.
Ενστερνίζεται, τις ανάγκες των συνανθρώπων μας για μετακίνηση, ιδίως των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες εφαρμόζοντας τα αυστηρότερα κριτήρια στα λεωφορεία.
Αναμορφώνει, ρηξικέλευθα το πλαίσιο των αστικών μεταφορών στον Δήμο και επιχειρεί τη ριζική μεταβολή των καθιερωμένων ξεπερασμένων πρακτικών, ακολουθώντας τις επιταγές της Λευκής και Πράσινης Βίβλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.