Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις και η Λεωφόρος Χριστουγέννων στη Λευκωσία

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις και η Λεωφόρος Χριστουγέννων στη Λευκωσία
Παρ, 04 Δεκ. 2015 12:50
Ο Δήμος Λευκωσίας διοργανώνει και φέτος ποικίλες εορταστικές εκδηλώσεις σ΄ όλη την πόλη και τη Λεωφόρο Χριστουγέννων τις οποίες παρουσίασε σε δημοσιογραφική διάσκεψη την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015.

Η «Λεωφόρος Χριστουγέννων» που τόσο αγαπήθηκε διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από το Δίκτυο Εθελοντών «Λευκωσιάζω» σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκωσίας, μεταμορφώνοντας  τη Λεωφόρο Μακαρίου σε ένα όμορφο Χριστουγεννιάτικο χωριό, με ξύλινα σπιτάκια, χριστουγεννιάτικα δέντρα και στολίδια, χορωδίες, παραστάσεις, δραστηριότητες, λούνα παρκ και πολλές εκπλήξεις. Η  Λεωφόρος Χριστουγέννων σας προσκαλεί την Κυριακή 6/12 στις 5 το απόγευμα στη Λεωφόρο Μακαρίου στη Λευκωσία, σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τη φωταγώγηση του δέντρου, τον ερχομό του Αη Βασίλη με τα ξωτικά, τις χορωδίες Musica Mundana και Γένεσης υπό τη διεύθυνση της Γιάννας Θαλασσινού, την μπάντα κρουστών Batukinio και μουσική τζαζ με το κουαρτέτο του Μάριου Τούμπα.

Για άλλη μια φορά, η Λευκωσία ντύνεται γιορτινά και καλωσορίζει τα Χριστούγεννα μέσα σε ένα πνεύμα αγάπης και προσφοράς.  Η λεωφόρος Χριστουγέννων διοργανώνεται από το Δήμο Λευκωσίας και το Λευκωσιάζω. 

Παράλληλα με τα ξύλινα σπιτάκια και τις χριστουγεννιάτικες λιχουδιές που θα υπάρχουν στη Λεωφόρο Χριστουγέννων, μπορείτε να απολαύσετε ένα  πλούσιο μουσικό και χορευτικό πρόγραμμα: οι καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν περιλαμβάνουν τη σοπράνο Κατερίνα Μηνά, την Αλέξια, την Ευρυδίκη μαζί με τους Prospectus, τους ΜΠΛΕ, την Εύη Καπάταη και πολλούς άλλους καλλιτέχνες και αξιόλογες χορωδίες , μουσικά και χορευτικά σχήματα.

Επιπρόσθετα, έχει δημιουργηθεί το εργαστήρι του Αη Βασίλη με αμέτρητες, καθημερινές, χριστουγεννιάτικες και δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά.  Το παιδικό πρόγραμμα περιλαμβάνει αφήγηση παραμυθιών από Έλληνες και Κύπριους συγγραφείς, περιλαμβανομένου και του γνωστού έλληνα συγγαφέα Μάνου Κοντολέων.
Επίσης, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου θα διοργανωθούν οι γιορτές «Δέντρα Αγάπης» και «Παιγνίδια Χαράς» από τις 11 μέχρι και τις 1.  Στη γιορτή «Δέντρα Αγάπης» θα στολίζονται  χριστουγεννιάτικα δεντράκια και όσοι επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν στολίζοντας δεντράκια με το όνομα τους ή της εταιρείας του συνεισφέροντας 100 ευρώ τα οποία θα δοθούν στο σωματείο κυριών Μάνα και στη Μέριμνα Αγιών Ομολογητών.  Και στη γιορτή «Παιγνίδια Χαράς» (η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία με το Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λευκωσίας) προσκαλούνται τα παιδιά να νοιώσουν τη χαρά του μοιράσματος, παίρνοντας και δίνοντας δώρα. Γι αυτό οι οικογένειες και τα παιδιά μπορούν να φέρουν δώρα (είτε καινούρια ή μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση) στο εργαστηράκι του Αη Βασίλη για να προσφέρουν χαμόγελα και αγάπη σε παιδιά που τα χρειάζονται (από τις 12 Δεκεμβρίου μέχρι και το τέλος της Λεωφόρου Χριστουγέννων).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα εκδηλώσεων: www.facebook.com/lefkosiazo και  www.lefkosiazo.com

Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Λευκωσίας διοργανώνει το Pop Up Festival στη Λεωφόρο Μακαρίου. Για έξι εβδομάδες (μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου ) στην πιο κεντρική αρτηρία της πρωτεύουσας, νέοι επιχειρηματίες, δημιουργοί, καλλιτέχνες, τεχνίτες και άλλοι επαγγελματίες αλλά και νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) θα παρουσιάζουν τις καινοτόμες ιδέες τους, θα δείξουν τη δουλειά τους και θα έρθουν σε επαφή με το κοινό της Λευκωσίας, δραστηριοποιώντας την εμπορική κίνηση και προωθώντας την τέχνη, τη δημιουργία και συνάμα την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Πέραν της Λεωφόρου Χριστουγέννων, στην Πλατεία Ελευθερίας και στους πεζόδρομους χορωδίες, μουσικά σύνολα, χορευτικές ομάδες και φιλαρμονικές θα λειτουργούν καθόλη τη διάρκεια των γιορτών ενώ φέτος στη Λεωφόρο Μακαρίου στις 21 και 22 Δεκεμβρίου 2015, έξω από το πολυκατάστημα Debenhams θα παρουσιαστούν χορωδίες, μουσικά και χορευτικά σύνολα.

Στις 12 και 13 Δεκεμβρίου διοργανώνεται το καθιερωμένο Πάρτι στην Στασικράτους και οι καταστηματάρχες της οδού Στασικράτους σας προσκαλούν να περιδιαβάσετε και να ψωνίσετε στα πιο φημισμένα καταστήματα της πρωτεύουσας  απολαμβάνοντας τις λιχουδιές, τα ροφήματα και το πλούσιο καλλιτεχνικό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα, με χορωδίες, χορευτικά σύνολα και ζωντανά κυπριακά μουσικά σχήματα, σε μια  ατμόσφαιρά μαγική που συνάδει με το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Στις 16 Δεκεμβρίου 2015 στις 4:30μ.μ.,θα γίνει η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο Πολυεργαστηριακό Κέντρο Χρυσαλινιώτισσας, με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κασσιανού και δεξίωση με σούπα και άλλα κεραστικά. Τα εργαστήρια του Πολυεργαστηριακού Κέντρου θα είναι ανοικτά και οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να τα επισκεφθούν και να αγοράσουν τις δημιουργίες των καλλιτεχνών. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε με τη χορωδία του Δημοτικού Σχολείου και όσοι το επιθυμούν, είναι ευπρόσδεκτοι να περπατήσουν με το Δήμαρχο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου θα επισκεφθούν κατοικίες της περιοχής, θα τραγουδήσουν τα κάλαντα, θα μοιράσουν δώρα και θα ανταλλάξουν ευχές με τους κατοίκους.

Επίσης, στις 20 Δεκεμβρίου 2015 διοργανώνεται μια αλλιώτικη εκδήλωση, η   «Ερμού 1900 – Σήμερα», στην παλιά πόλη, μια αναβίωση της οδού Ερμού των αρχών του 20ου αιώνα, με παραδοσιακή τέχνη και εδέσματα αλλά και σύγχρονες δημιουργίες και μικροκατασκευές. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ζήσει όμορφες στιγμές, να γνωρίσει τους παλιούς τεχνίτες, τον κόσμο της παλιάς Λευκωσίας τότε και σήμερα.

Περαιτέρω πλούσιο είναι το πρόγραμμα με συναυλίες στο Θέατρο Παλλάς, με μια συναυλία της Ορχήστρας Συναυλιών του Δήμου Λευκωσίας στις 22 Δεκεμβρίου καθώς και συναυλίες άλλων πολιτιστικών φορέων εμπλουτίζουν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα.  Μια πλειάδα εορταστικών δρωμένων  στην πρωτεύουσα με εκδηλώσεις και σε άλλους πολιτιστικούς χώρους του Δήμου (Πύλη Αμμοχώστου, αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο, κλπ), δίνουν μια φαντασμαγορική εικόνα της Λευκωσίας που αξίζει να γνωρίσετε φέτος τις γιορτές.

Ο Δήμος Λευκωσίας ευχαριστεί τους χορηγούς της «Λεωφόρου Χριστουγέννων» το μεγάλο χορηγό τη Wargaming, καθώς επίσης και τη Super Ad, και τη Leroy Merlyn, τον αποκλειστικό χορηγό επικοινωνίας μας, το συγκρότημα ΔΙΑΣ και την τηλεόραση Sigma, καθώς και όλους εσάς στα ΜΜΕ που θα προβάλετε και θα στηρίξετε τις εκδηλώσεις του Δήμου Λευκωσίας.

Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Δήμου Λευκωσίας www.nicosia.org.cy.

Χαιρετισμός Προέδρου Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Λευκωσίας κ. Λεώνης Ορφανίδου

Φίλες και φίλοι καλημέρα σας.

Καλωσορίσατε στο Δήμο μας.

Ο Δήμος Λευκωσίας μαζί με το Δίκτυο Εθελοντών Λευκωσιάζω είναι και φέτος κοντά στους πολίτες, κοντά σ’ όλους που αγαπούν τη Λευκωσία, για μια ξεχωριστή και χαρούμενη εκδήλωση, που έχει γίνει θεσμός, αφού αγκαλιάστηκε με τόση θέρμη από όλους όσοι αγαπούν τη Λευκωσία.

Μια ξεχωριστή, διαφορετική Λεωφόρος φέτος που δίνει ένα χαρούμενο παλμό και ένα λαμπερό χρώμα στο κέντρο της Πόλης μας.

Οι πλούσιες και ξεχωριστές μας εκδηλώσεις εντάσσονται στη γενικότερη προσπάθειά μας για αναζωογόνηση του εμπορικού μας κέντρου και ταυτόχρονα στη βασική φιλοσοφία του Δήμου μας και του Δικτύου Λευκωσιάζω, για προσφορά. Θα κρατήσουν ένα σχεδόν μήνα, από τις 6 Δεκεμβρίου μέχρι τις 2 του Γενάρη. Από τις 11 το πρωί μέχρι το βράδυ.

Σε μια προσπάθεια να δώσουμε κάτι διαφορετικό φέτος, αφουγκραζόμενοι και τις δικές σας επιθυμίες, ντύσαμε τη Λεωφόρο Χριστουγέννων πιο φωτεινά, πιο μαγικά.  Αλλάξαμε το πρόσωπό της, δώσαμε νέο χρώμα και ύφος ενώ ταυτόχρονα, καταθέσαμε όλη μας την αγάπη στα παιδιά αφού τα Χριστούγεννα είναι η δική τους γιορτή.
Κάναμε το πρώην κτίριο Avenue σ’ ένα παραμυθένιο εργαστήρι του Άη Βασίλη, γεμάτο εκπλήξεις, σμίγοντας τη χαρά με τη δημιουργία, το χρώμα με τη μουσική.

Τα παιδιά θα συναντηθούν με δημιουργούς και συγγραφείς Κύπριους και Ελλαδίτες και μαζί τους θα βιώσουν όμορφες στιγμές.  Κοντά στα παιδιά μας θα βρεθούν μεταξύ άλλων ο γνωστός Έλληνας συγγραφέας Μάνος Κοvτολέων.
Η Λεωφόρος Χριστουγέννων φιλοξενεί 19 σπιτάκια, δύο από αυτά για εκδηλώσεις αγάπης και προσφοράς και που φέτος έχουν ένα καινούργιο πρόσωπο και ένα πιο φωτεινό χαρακτήρα συνταιριασμένο με το χρώμα της Λεωφόρου Χριστουγέννων.  Οι βιτρίνες των άδειων καταστημάτων έχουν γεμίσει με φως και χριστουγεννιάτικες παραστάσεις.

Παράλληλα με τα ξύλινα σπιτάκια και τις χριστουγεννιάτικες λιχουδιές, ο δρόμος θα γεμίσει από μελωδίες και χορούς.  Μερικοί από τους καλλιτέχνες που θα βρίσκονται κοντά μας είναι η σοπράνο Κατερίνα Μηνά, η Αλέξια, η Ευρυδίκη μαζί με τους Prospectus, τους ΜΠΛΕ, την Εύη Καπάταη μαζί με πολλούς άλλους καλλιτέχνες και αξιόλογες χορωδίες και χορευτικά σχήματα.

Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου από τις 11 το πρωί, η Λεωφόρος Χριστουγέννων γεμίζει μουσικές αγάπης και προσφοράς.  Θάναι μια γιορτή που διοργανώνεται από το Λευκωσιάζω με ένα σημαδιακό τίτλο «Το δέντρο της Αγάπης». Όσοι επιθυμούν, άτομα, ομάδες, εταιρείες, να συμμετάσχουν σ΄ αυτή τη γιορτή και να δώσουν την αγάπη τους, μπορούν να στολίσουν το δικό τους δέντρο με το δικό τους τρόπο και χρώμα, εισφέροντας για κάθε δέντρο 100€.  Όλα τα έσοδα θα δοθούν στο Σωματείο Κυριών ΜΑΝΑ και στη Μέριμνα Αγίων Ομολογητών.

Την ίδια μέρα τα παιδιά μπορούν να νοιώσουν τη χαρά της προσφοράς φέρνοντας τα δικά τους δώρα, καινούργια ή μεταχειρισμένα στο εργαστηράκι του Άη Βασίλη, που θα προσφερθούν στη συνέχεια σε παιδιά που τα έχουν τόση ανάγκη.

Η όλη διοργάνωση των παιγνιδιών της χαράς γίνεται από το Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου μας σε συνεργασία με το Λευκωσιάζω.

Τα παιδιά μπορούν να φέρνουν τα δώρα τους και τις επόμενες μέρες.

Τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Λευκωσίας σε συνεργασία με το Αγκαλιάζω, θα έχουν τη χαρά να πάρουν το πρωινό τους συντροφιά με τον Άη Βασίλη που θα μοιράσει στο καθένα το δικό του δώρο, που είναι μια προσφορά της Leroy Merlyn και την ευχαριστούμε.

Την Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα, ξεκινά το γιορταστικό πρόγραμμα των εγκαινίων της Λεωφόρου Χριστουγέννων.  Ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τη φωταγώγηση των δέντρων και των σπιτιών από το Δήμαρχό μας,  τον ερχομό του Άη Βασίλη, χορωδίες και μπάντες κρουστών και μουσική τζαζ.

Η διοργάνωση αυτή δε θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς τη στήριξη και βοήθεια του μεγάλου χορηγού μας, της Wargaming και των χορηγών μας Super Ad και Leroy Merlyn, τους οποίους και ευχαριστούμε.

Να ευχαριστήσω από καρδιάς το Δήμαρχό μας για την απόλυτη συνεργασία και στήριξη στην όλη διοργάνωση.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δίκτυο Εθελοντών Λευκωσιάζω που και φέτος με ψυχή και μεράκι αλλά και πολλή προσπάθεια συνδιοργάνωσε με το Δήμο Λευκωσίας τη Λεωφόρο Χριστουγέννων.

Να ευχαριστήσω την Αστυνομία Κύπρου για τη βοήθεια και όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Λευκωσίας που εργάστηκαν για την υλοποίησή της.

Επιτρέψετέ μου ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στον Κρίς Ηλιάδη που κατέθεσε ψυχή ενισχύοντας την προσπάθειά μας για αναβάθμιση της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης της Λεωφόρου.

Τέλος θερμότατες ευχαριστίες στον αποκλειστικό χορηγό επικοινωνίας μας, το συγκρότημα ΔΙΑΣ και την τηλεόραση Sigma.

Χωρίς όμως όλους εσάς το όνειρο της Λεωφόρου Χριστουγέννων δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

Κλείνοντας να αναφέρω ότι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα κυκλοφορήσει σε έντυπη μορφή και θα δημοσιεύεται επίσης στην ιστοσελίδα του Δήμου Λευκωσίας (www.nicosia.org.cy) στη σελίδα του Λευκωσιάζω στο Facebook (Facebook/LEFKOSIAZO, www.lefkosiazo.com ).

Σας ευχαριστούμε για τη στήριξη που είχαμε την περσινή χρονιά και είμαστε βέβαιοι ότι και φέτος θα σας έχουμε κοντά μας για ακόμη πιο όμορφα Χριστούγεννα.

Μαζί γιορτάζουμε και βοηθούμε το κέντρο της πόλης αλλά και τους συνανθρώπους μας.

Ευχαριστώ!
 
Χριστούγεννα στη Λευκωσία
Πρόγραμμα
 
5 Δεκεμβρίου 2015 – 2 Ιανουαρίου 2016
Η Λεωφόρος Μακαρίου μεταμορφώνεται σε ένα όμορφο Χριστουγεννιάτικο χωριό, με ξύλινα σπιτάκια, χριστουγεννιάτικα δέντρα και στολίδια, χορωδίες, παραστάσεις, δραστηριότητες, λούνα παρκ και πολλές εκπλήξεις. 
 
Φέτος ένα νέο φαντασμαγορικό στοιχείο προστέθηκε στην όλη χριστουγεννιάτικη εικόνα. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολύσουν τη μαγεία της πλούσιας φωταγώγησης κτιρίων με προβολές λέιζερ,  εντυπωσιακά σκηνικά στις εισόδους και εξόδους της Μακαρίου, εξειδικευμένο  διάκοσμο σε μεγάλα καταστήματα,  μουσικές και ζωντανές παρουσιάσεις κλπ. Ενώ παράλληλα το Λούνα Παρκ η γνωστή «Παραμυθούπολη» θα λειτουργήσει φέτος στη «Λεωφόρο Χριστουγέννων» εμπλουτίζοντάς την με περισσότερα παιγνίδια.
 
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της διοργάνωσης θα δημοσιευθεί στη σελίδα του Λευκωσιάζω στο facebook (Lefkosiazo), στην ιστοσελίδα του Δήμου Λευκωσίας www.nicosia.org.cy, και θα κυκλοφορήσει επίσης και σε έντυπη μορφή (leaflet).
 
Σας περιμένουμε όλους να περάσουμε όμορφα Χριστούγεννα, στηρίζοντας το κέντρο της πόλης μας.
           
Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015, 17:00
Έναρξη – Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου δέντρου
Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει αρκετά μουσικά δρώμενα με dj’s, την ομάδα κρουστών Batukinio,  τη Χορωδία του ωδείου Μusica Μundana και την πολιτιστική χορωδία Γένεσις υπό τη διεύθυνση της  Γιάννας Θαλασσινού και πολλές άλλες εκπλήξεις.
                                       Λεωφόρος Χριστουγέννων - Μακαρίου
 
 
 
 
Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015 10:00-18:00
Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Προστασίας Σπαστικών Παιδιών Λευκωσίας διοργανώνει αγορά – παζαράκι.
                                                                     Ιερός Ναός Φανερωμένης
 
 
Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, 19:00 Η «Παγκύπρια Ένωση Ιεροψαλτών Ιωάννης Κουκουζέλης» υπό την διεύθυνση του Γιώργου Λοϊζου, και ο Μάριος Βασιλείου του ΡΙΚ o οποίος τιμήθηκε με την Α’ Διάκριση σε Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Ζωντανής Ηχογράφησης Ορθοδόξων Ακολουθιών,  παρουσιάζουν εκδήλωση με ύμνους και μικρά κείμενα.
 
Η εκδήλωση  γίνεται προς τιμήν των Χριστουγέννων και του προσώπου της Υπεραγίας Θεοτόκου, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου,  και τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λευκωσίας Γιωρκάτζη, οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό.
 
30 Yμνωδοί συναντώνται για να υμνήσουν τον Κύριο και την Θεοτόκο Μαρία.
                                              Ιερός Ναός Παναγίας Ευαγγελίστριας
 
 
10 Δεκεμβρίου, 19:00
Συναυλία Χορωδιών με θρησκευτικά τραγούδια υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Χατζηλοίζου
                                                                   Θέατρο Παλλάς
 
 
Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, 12:30
Παράδοση ετήσιων επιχορηγήσεων κοινωνικών εθελοντικών προγραμμάτων – οργανώσεων
                                                     Δημοτικό Μέγαρο
 
 
Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, 12:00-22:00
Οι καταστηματάρχες της οδού Στασικράτους σας προσκαλούν να περιδιαβάσετε,  να χαζέψετε, και να ψωνίσετε στα πιο φημισμένα καταστήματα της πρωτεύουσας  απολαμβάνοντας τις λιχουδιές, τα ροφήματα και το πλούσιο καλλιτεχνικό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα, με χορωδίες, χορευτικά σύνολα και ζωντανά κυπριακά μουσικά σχήματα, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρά μαγική που συνάδει με το πνεύμα των Χριστουγέννων.
                                                                                    Οδός Στασικράτους
 
 
 
Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 10:00-20:00
Φιλανθρωπικό Παζαράκι από το Σώμα Κυπρίων Οδηγών.
                                                                                  Πλατεία Ελευθερίας
 
Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 12:00 – 14:00
Το Candle Voices Relief Foundation παρουσιάζει το Μουσικό σχήμα «Acoustic Triο…», που θα σας ταξιδέψει σε μουσικά μονοπάτια, σε μουσικές γωνιές του κόσμου, με τελικό σταθμό το Starbucks.
Θα προσφερθεί ζεστός καφές και ροφήματα.
                                                 Οδός Λήδρας και Ονασαγόρου
 
Σάββατο 12 Δεκεμβρίου , 18:00
Ο Σύνδεσμος Γονέων των Α’ και Β’ Δημοτικών Σχολείων Καϊμακλίου, σας
προσκαλεί στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση με θέμα «Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες».
                                 Πλατεία εκκλησίας Αγ. Βαρβάρας Καϊμακλί
 
Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, 10:00-20:00
Φιλανθρωπικό Παζαράκι από τον Ερυθρό Σταυρό.
                                                                         Πλατεία Ελευθερίας
 
Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 10:00-22:00
Το Σώμα Κυπρίων Οδηγών διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη  Αγορά.
                                                                        Ιερός Ναός Φανερωμένης
 
13 Δεκεμβρίου,18:30
Χριστουγεννιάτικη συναυλία με θέμα «Κάλαντα Δωδεκαημέρου» από τη σχολή Παραδοσιακής μουσικής «Αγιά Σοφιά».
                                                                                               Θέατρο Παλλάς
 
Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 10:00
Παράδοση Χριστουγεννιάτικων πακέτων σε άπορους μαθητές δημοτικών σχολείων εντός των δημοτικών ορίων Λευκωσίας.
                                                                Δημοτικό Μέγαρο
 
Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου
16:00-16:30 Beyond Dancing School υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Κάττου
16:30-17:00 Χορωδία Β΄ Δημοτικού Σχολείου Καϊμακλίου, υπό τη διεύθυνση της
                     Μαίρης Λάμπρου
                                                                       Πλατεία Ελευθερίας
 
 
Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 17:00-18:00
Χορωδία Δήμου Λευκωσίας υπό τη διεύθυνση του Κούλη Θεοδώρου κατά μήκος των πεζόδρομων Λήδρας-Ονασαγόρου-Φανερωμένη
                                           Πλατεία Ελευθερίας – Φανερωμένη
 
Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 18:00-19:00
Ολυμπιακό Ωδείο υπό τη διεύθυνση της Ευγενίας Κουππά
                                                                       Πλατεία Ελευθερίας
 
Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου
16:00-17:00 Λαογραφικός Όμιλος Ψημολόφου υπό τη διεύθυνση τουΠαντελή
                     Κυπριανού
17:00-18:00 Attitude Dance Studio υπό τη διεύθυνση της Θέκλας Νικολάου
                                                                       Πλατεία Ελευθερίας
 
Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, 16:30
Ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου Λευκωσίας σας προσκαλούν στην καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση. Η  εκδήλωση περιλαμβάνει χαιρετισμό του Δήμαρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη, χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κασσιανού και δεξίωση με σούπα και άλλα κεραστικά.
Τα εργαστήρια του Πολυεργαστηριακού Κέντρου θα είναι ανοικτά και οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να τα επισκεφθούν και να αγοράσουν τις δημιουργίες των καλλιτεχνών.
 
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Λευκωσίας, μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου, η χορωδία του Δημοτικού Σχολείου και όσοι το επιθυμούν, θα επισκεφθούν κατοικίες της περιοχής, θα τραγουδήσουν τα κάλαντα, θα μοιράσουν δώρα και θα ανταλλάξουν ευχές με τους κατοίκους.
                            Πολυεργαστηριακό Κέντρο Χρυσαλινιώτισσας
 
 
Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, 19:30
Ο Παναγιώτης Μερακλής σας προσκαλεί να γνωρίσετε το χάρτινό του κόσμο. Παλιά βιβλία, περιοδικά, χαρτιά πολύχρωμα, ημερολόγια, ξαναπαίρνουν ζωή, γίνονται λωρίδες από χαρτί, τυλίγονται και δημιουργούν μικρές σπείρες, τις ψηφίδες των έργων του. Το ανακυκλωμένο χαρτί και τα παλιά παράθυρα που χρησιμοποιούνται για κορνίζες δίνουν μια νέα εικαστική μορφή.
Ψηφίδα τη ψηφίδα, ένας νέος χάρτινος κόσμος ξετυλίγεται μπροστά μας, γεμάτος χρώματα και φως. Με άξονα το δέντρο, ως μια δυναμική οντότητα που συμβολίζει τη ζωή,  ο καλλιτέχνης φτιάχνει το προσωπικό του σύμπαν με υπομονή, χαρά και αγάπη, αφήνοντας το θαύμα να τον καθοδηγήσει.
Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας «Παλιά Αγορά Παλουριώτισσας» (Αγ. Ανδρέου 7, Παλουριώτισσα).
Ωρες λειτουργίας: 10:00-13:00 και 16:00-19:00
Μέρος των πωλήσεων θα δοθεί στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας για το φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί.
                         Πολυδύναμο «Παλιά Αγορά Παλουριώτισσας»
 
Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, 19:30
Το Candle Voices Relief Foundation διοργανώνει και φέτος την Φιλανθρωπική Χριστουγεννιάτικη του εκδήλωση με την 15μελή Ορθόδοξη Χριστιανική χορωδία Koris Logos από την Λετονία, τη μικτή παιδική χορωδία το «Εργαστήρι» της Πολιτιστικής Κίνησης Επιλογή Λεμεσού και του νεανικού μουσικού συγκροτήματος Acoustic Trio από Λευκωσία.
Ένα πλούσιο χριστουγεννιάτικο μουσικό πρόγραμμα, υπό το φως των κεριών, που θα σας εντάξουν μαγικά στο πνεύμα των ημερών, θα μας ταξιδέψουν μέσα από γιορτινές μελωδίες σε μια εκδήλωση που στόχο έχει να βοηθήσει τον συνάνθρωπό μας.
Είσοδος: 20€
Μέρος των καθαρών εσόδων από τις πωλήσεις των εισιτηρίων θα διατεθούν για τις ανάγκες του Παγκύπριου Αντιαναιμικού Συνδέσμου.
                                                                       Πύλη Αμμοχώστου
 
Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου
17:00-17:30 Χορωδία Αγ. Μάρωνα υπό τη διεύθυνση Δημήτρη Κωνσταντίνου
17:30-18:00 Κοινοτική Χορωδία Πέρα Ορεινής Νέων, Ενηλίκων & Μαντολινάτα
                     υπό τη διεύθυνση Μαρίας Ανδρέα και Κώστα Ευαγγέλου
18:00-19:00 Χορευτικό Συγκρότημα «Ιδάλιον» υπό τη διεύθυνση της Μάρως
                     Κυπριανού
                                                                       Πλατεία Ελευθερίας  
 
Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου
17:00-18:00 Παιδική Χορωδία Νέων Δήμου Λευκωσίας υπό τη διεύθυνση της
                     Αννίτας Κωνσταντίνου-Μάρα Φιλίππου
18:00-19:00 Χορωδία μουσικής σχολής Μusic Puzzle υπό τη διεύθυνση της
                     Δήμητρας Κωνσταντίνου
                                                                  Πλατεία Ελευθερίας
 
 
Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 20:00
Χριστουγεννιάτικη Βυζαντινή Συναυλία με τετράφωνους Βυζαντινούς ύμνους και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια απο τη Χορωδία «Λέανδρος Σiταρος», υπό τη διεύθυνση της  Μάρως Σκορδή
                                                                      Ιερός Ναός Φανερωμένης
 
 
 
Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 10:00-20:00
 Φιλανθρωπικό Παζαράκι του 71ου Συστήματος Προσκόπων
                                                                   Πλατεία Ελευθερίας
 
19 Δεκεμβρίου, 20:00
Χριστουγεννιάτικη συναυλία  της νεοϊδρυθείσας Ορχήστρας Avanti Crossover Symphonic Orchestra.
                                                                            Θέατρο Παλλάς
 
Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, 16:00  
Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, προσφορά της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων θεατρική παράσταση από το Θέατρο «Μασκαρίνι» και τη μοναδική ομάδα Κρουστών Batukinioαπό τη Λεμεσό.
 Πολυπολιτισμικό Κέντρο Φροντίδας Παιδιών Λευκωσίας-Ουράνιο Τόξο
                      Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας
 
Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, 11:00-20:00
Το Nicosia Chocolate Festival διοργανώνει για 3η χρονιά το φεστιβάλ σοκολάτας. Πορτογάλοι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν ένα σοκολατένιο show, με επιδείξεις και πολλές σοκολατο - εκπλήξεις.
Είσοδος: 5 ευρώ .
Τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν στην «Αροδαφνούσα» του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου.
                                                                     Πύλη Αμμοχώστου
 
Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 10:00-17:00
Ομοσπονδία Γονέων Δημοτικών Σχολείων Λευκωσίας
                                                                    Πλατεία Ελευθερίας
 
Κυριακή  20 Δεκεμβρίου 10:00-22:00
Η γειτονιά της οδού Ερμού παρουσιάζει: Ερμού 1900 – Σήμερα
 Η οδός Ερμού αναβιώνει και ξαναζεί τα χρόνια του 1900 – σήμερα.  Ελάτε να ζήσετε εκείνες τις στιγμές, να γνωρίσετε τους παλιούς τεχνίτες, τον κόσμο της Λευκωσίας τότε. Ο δρόμος θα γεμίσει από παλιές σκηνές, φωνές και χρώματα.
Ελάτε να θυμηθούμε τα παλιά.
                                                                                               Οδός Ερμού
 
 
 
 
 
Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου
16:00-17:00 Φιλαρμονική Αστυνομίας υπό τη διεύθυνση του Υπαστυνόμου
                     Γιώργου Αδάμου
17:00-18:00 Χορωδία Ιδρύματος Χρήστου Στέλιου Ιωάννου υπό τη διεύθυνση
                     της Έλενας Σταυρινίδου
                                                         Πλατεία Ελευθερίας
 
Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου
16:00- 17:00 Χορωδία Δήμου Αγλαντζιάς υπό τη διεύθυνση της Γλυκερίας
                     Ανδρέου
17:00-18:00 Σύνδεσμος Γονέων Β΄ Νηπιαγωγείου Μακεδονίτισσας υπό τη
                     διεύθυνση της Μαρίας Καραολιά
                         Debenhams Central  Λεωφόρος Μακαρίου
 
Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 20:00
Παρουσίαση του νέου βιβλίου μαγειρικής της Αθηνάς Λοϊζίδου με τίτλο «Εύκολα και Κυπριακά»
                                       Δημοτική Αγορά Αγίου Αντωνίου
 
Τρίτη 22 Δεκεμβρίου
16:00-17:00 Χορευτικό σχήμα Ανοιχτού σχολείου Δήμου Λακατάμιας υπό τη
                     διεύθυνση της Χαρίκλειας Οδυσσέως
18:00-19:00 Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγ. Ομολογητών υπό τη διεύθυνση της
                     Χριστιάνας Παπαδοπούλου
19:00-20:00 Saint Paul’s Church Choir υπό τη διεύθυνση του Tim Lewis
                                                       Πλατεία Ελευθερίας
 
Τρίτη 22 Δεκεμβρίου
16:00-17:00 Παιδική Χορωδία Νέων Δήμου Λευκωσίας υπό τη διεύθυνση της
                      Αννίτας Κωνσταντίνου – Μάρα Φιλίππου
17:00 -17:30 Ανοιχτό σχολείο Δήμου Λακατάμιας υπό τη διεύθυνση του
                      Κυριάκου Παναγιώτου
17:30- 18:00 Χορωδία Δήμου Λευκωσίας υπό τη διεύθυνση του Κούλη
                     Θεοδώρου
                        Debenhams Central  Λεωφόρος Μακαρίου
 
22 Δεκεμβρίου, 20:00
Συναυλία Oρχήστρας Συναυλιών Δήμου Λευκωσίας, υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Παπαντωνίου
Θέατρο Παλλάς
 
 
 
 
Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, 10:00
Τα παιδιά του προγράμματος πάνε βόλτα στη Λεωφόρο Χριστουγέννων
Πολυπολιτισμικό Κέντρο Φροντίδας Παιδιών Λευκωσίας-Ουράνιο Τόξο
                      Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας
 
Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 10:00-17:00
Φιλανθρωπικό Παζαράκι του Παγκύπριου Συνδέσμου «Χαρά και Ελπίδα»
                                                                   Πλατεία Ελευθερίας
 
Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 10:00-17:00
Φιλανθρωπικό Παζαράκι του 107ου Συστήματος Προσκόπων
                                                                                Πλατεία Ελευθερίας
 
Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, 11:00
Ο Αϊ Βασίλης θα επισκεφτεί το κέντρο μαζί με Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Λευκωσίας και θα φέρουν δώρα στα παιδιά.
Πολυπολιτισμικό Κέντρο Φροντίδας Παιδιών Λευκωσίας-Ουράνιο Τόξο
                      Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας
 
 
Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, 12:00μ
«Γεύμα Αγάπης», προς τα μέλη του προγράμματος.
                                                   Κέντρο Ηλικιωμένων Λευκωσίας
                     Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας
 
 
 
 
Παρασκευή 13 Νοεμβρίου – Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου
Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Λευκωσίας διοργανώνει το Pop Up Festival στη Λεωφόρο Μακαρίου. Για έξι εβδομάδες στην πιο κεντρική αρτηρία της πρωτεύουσας, νέοι επιχειρηματίες, δημιουργοί, καλλιτέχνες, τεχνίτες και άλλοι επαγγελματίες αλλά και νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) θα παρουσιάζουν τις καινοτόμες ιδέες τους, θα δείξουν τη δουλειά τους και θα έρθουν σε επαφή με το κοινό της Λευκωσίας.
                                                                                                          City Plaza
 
 
Σάββατο  5 και 12 Δεκεμβρίου, 16:00
Τετάρτη 9 και 26 Δεκεμβρίου, 11:00 και 16:00
Κυριακή 6, 13, 20, 27 Δεκεμβρίου 2015, 11:00 και 16:00
«Η Σταχτοπούτα»
Μια Μουσική Κωμωδία για μικρούς και μεγάλους από 5 – 105 ετών.
Παραγωγή: Alpha Square
Κείμενο - Σκηνοθεσία: Ανδρέας Αραούζος
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Στίχοι: Σταύρος Σταύρου
Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Γιάννου
 
Παίζουν οι Ηθοποιοί: Νίκη Δραγούμη, Άννα Γιαγκιώζη, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Θανάσης Δρακόπουλος, Χριστίνα Κωνσταντίνου, Μαρίνα Βρόντη
                                                    Aίθουσα «Μελίνα Μερκούρη