Ο Δήμαρχος Λευκωσίας επισκέφθηκε έργα στην περιοχή Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Ο Δήμαρχος Λευκωσίας επισκέφθηκε έργα στην περιοχή Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης
Τρι, 08 Δεκ. 2015 14:50
Η Λευκωσία αποκτά πεζοδρόμια - Υλοποιείται ένα αναγκαίο έργο στην πρωτεύουσα

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης συνοδευόμενος από τον επιβλέποντα μηχανικό του έργου επισκέφθηκε και είδε από κοντά τα έργα που πραγματοποιούνται στους δρόμους της περιοχής Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης όπου γίνονται κατασκευαστικά έργα για την ορθή κατασκευή πεζοδρομίων και δρόμων.

Συνολικά θα ανακατασκευαστούν δρόμοι μήκους 5.2 χιλιομέτρων. Στις εργασίες περιλαμβάνεται η κατασκευή οχετών για τα νερά της βροχής, η κατασκευή πεζοδρομίων και η ασφαλτόστρωση των οδοστρωμάτων. Όπου το επιτρέπει το πλάτος των δρόμων γίνονται θύλακες για τη στάθμευση οχημάτων.

Το έργο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι εργασίες στις οδούς Ποσειδώνος, Αισχύλου, Αγίας Ελένης, Ναβαρίνου, Κίμωνος, Βαβυλώνος, Θεσπρωτίας, Ιθάκης, Κώστα Λοϊζου.

Αυτές τις μέρες εκτελούνται εργασίες στις οδούς Τομπάζη,  Έβρου, Ευβοίας και Θεσσαλίας, ενώ θα ακολουθήσουν οι οδοί Ημαθείας, Πειραιώς, Διογένους και Μιλτιάδους.

Στις οδούς Έβρου και Ευβοίας οι εργασίες θα ολοκληρωθούν πριν τα Χριστούγεννα. Το βασικό μέρος των εργασιών της οδού Τομπάζη αναμένεται να ξεκινήσει αρχές Ιανουαρίου 2016. Οι εργασίες θα διεξαχθούν σε τρεις φάσεις και θα ολοκληρωθούν σε τρεις μήνες περίπου. Το ίδιο ισχύει και για τις οδούς Ημαθείας, Πειραιώς, Διογένους και Μιλτιάδους. Στην οδό Θεσσαλίας οι εργασίες θα διεξαχθούν σε δύο φάσεις. Μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου θα εκτελούνται εργασίες από τη συμβολή με τη Διογένους μέχρι τη συμβολή με την οδό Κίμωνος. Αμέσως μετά και μέχρι την 1η Ιουνίου 2016 οι εργασίες θα εκτελούνται στο επόμενο τμήμα μέχρι τη Λεωφόρο Καλλιπόλεως.

Όλες οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τον ερχόμενο Ιούνιο οπότε και θα εφαρμοστούν οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή.

Η υλοποίηση του έργου γίνεται κατά ομάδες δρόμων και τα έργα γίνονται σταδιακά για να μειωθεί στο ελάχιστο η ταλαιπωρία του κοινού και ιδιαίτερα των κατοίκων που επηρεάζονται.  Σημειώνεται επίσης ότι τα έργα προχωρούν στη βάση του προγράμματος που έχει εκπονηθεί.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Άρθρου 17 του Περί Ρυθμίσεως Οδών και Οικοδομών Νόμου.