Ο Δήμος Λευκωσίας στηρίζει τη δημιουργία του χάρτη USE-IT για τη Λευκωσία

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Ο Δήμος Λευκωσίας στηρίζει τη δημιουργία του χάρτη USE-IT για τη Λευκωσία
Παρ, 11 Δεκ. 2015 09:10
Ο Δήμος Λευκωσίας στηρίζει τη δημιουργία του πρώτου χάρτη USE-IT στην Κύπρο, για τη Λευκωσία. Η Λευκωσία, με την πρωτοβουλία αυτή έχει ενταχθεί στο πανευρωπαϊκό μη κερδοσκοπικό δίκτυο USE-IT, το οποίο συντονίζει τη δημιουργία χαρτών ευρωπαϊκών πόλεων, που σχεδιάζονται από νεαρούς κατοίκους μιας πόλης και διατίθενται δωρεάν.

Οι χάρτες USE-IT,  δεν είναι εμπορικοί, απευθύνονται σε νέους ταξιδιώτες,  φτιάχνονται από νέους που ζουν και δημιουργούν στην πόλη και παρέχουν πρακτικές πληροφορίες, προτείνουν μέρη που αξίζει να επισκεφτεί ένας ταξιδιώτης και αποκαλύπτουν διάφορα μυστικά της.

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα και έξυπνη πρωτοβουλία η οποία βάζει τη Λευκωσία στην ομάδα των 40 πόλεων στην Ευρώπη που έχουν κι αυτές χάρτη Use-it και έχουν στραφεί στη προσέλκυση νέων τουριστών.

Ο χάρτης υπάρχει διαθέσιμος σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα https://www.use-it.travel/cities/detail/nicosia/ και διατίθεται σε διάφορα σημεία εντός της πόλης αλλά και στις άλλες πόλεις του δικτύου USE-IΤ ώστε να προσκαλέσει καινούργιους ταξιδιώτες.

Οι χάρτες USE-IT έχουν κυκλοφορήσει σε  περισσότερες από 40 πόλεις στην Ευρώπη όπως οι Βρυξέλλες, το Τορίνο, η Βιέννη, το Μιλάνο, το Πόρτο κ.α.

Ο Χάρτης διατίθεται επίσης σε διάφορα σημεία της πόλης (Δημαρχείο Λευκωσίας, Ξενώνας Νέων Λευκωσίας, Κυπριακό Μουσείο κ.α) αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Τον σχεδιασμό του χάρτη USE – IT για τη Λευκωσία ανέλαβε μια ομάδα νέων που δούλεψε με ενθουσιασμό και αγάπη για την ιστορία, το πολιτισμό και την κουλτούρα  της  πόλη τους.

Υποστηρικτές σε αυτή την πρωτοβουλία περάν από το Δήμο Λευκωσίας που είναι ο μεγάλος χορηγός είναι η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λευκωσίας και οι Φίλοι της Λευκωσίας.