Χορηγίες στα κοινωνικά προγράμματα που επιχορηγούναται απο το Δήμο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Χορηγίες στα κοινωνικά προγράμματα που επιχορηγούναται απο το Δήμο
Παρ, 11 Δεκ. 2015 14:00
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης παρέδωσε τις χορηγίες στα κοινωνικά προγράμματα που επιχορηγούνται από το Δήμο για το 2015

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας παρέδωσαν την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο, τις χορηγίες για το 2015 στους εκπροσώπους των κοινωνικών προγραμμάτων που επιχορηγούνται από το Δήμο.
Κατά την εκδήλωση επιδόθηκαν επιταγές συνολικού ύψους €58.000 σε 13 Οργανώσεις που λειτουργούν ισάριθμα προγράμματα μέσω των οποίων καλύπτεται ευρύ φάσμα κοινωνικών αναγκών μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα επιχορηγήθηκαν οι πιο κάτω οργανώσεις: Στέγη Ευγηρίας «Αρχάγγελος Μιχαήλ» Καϊμακλίου, Κοινοτικός Νηπιοκομικός Σταθμός Καϊμακλίου, Κοινοτική Λέσχη Καϊμακλίου για παιδιά Δημοτικής Σχολικής Ηλικίας, Κέντρο Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών Παλλουριώτισσας, Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας, Σωματείο Διημερεύουσας Φροντίδας Παιδιών «Παιδομάνα», Κέντρο Σπαστικών και Αναπήρων Παιδιών, Σύνδεσμος Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων, ΕΚΥΣΥ Καϊμακλίου, Παγκύπριος Αντιναρκωτικός Σύνδεσμος (Πρόγραμμα «ΣΤΟΧΟΣ»), Σύνδεσμος Ευημερίας Ατόμων με νοητική Αναπηρία (Φαβιέρου). Επιπλέον, για πρώτη φορά επιχορηγήθηκαν το Συμβουλευτικό Κέντρο Στήριξης της Οικογένειας και ο Σύνδεσμος για πρόληψη της Βίας στην Οικογένεια.

Σε ομιλία του ο Δήμαρχος κ. Γιωρκάτζης ανέφερε ότι η επίδοση των χορηγιών αυτών από το Δήμο αποτελεί αναγνώριση και στήριξη του έργου των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, οι οποίες έρχονται με τη δράση τους να καλύψουν ανάγκες, υπηρεσίες και δράσεις που ο Δήμος είτε δεν έχει τη δυνατότητα, την υποδομή ή τα μέσα να παρέχει  στους δημότες που εμπίπτουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Ανέφερε επίσης ότι, ο Δήμος ενισχύει τα προγράμματα που έχουν αναπτυχθεί και λειτουργούν με επιτυχία σε κοινοτικό και εθελοντικό επίπεδο εντός των δημοτικών ορίων, αναγνωρίζοντας ακριβώς την πολύτιμη συμβολή τους στην προσπάθεια για αντιμετώπιση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών της πόλης .
Κατέληξε ότι για το Δήμο Λευκωσίας η παροχή υπηρεσιών και προγραμμάτων στήριξης των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού αποτελεί αφενός προτεραιότητα και αφετέρου ανταπόκριση στα προβλήματα των δημοτών. Η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, μέσα από την παροχή υψηλού επιπέδου κοινωνικών υπηρεσιών πρόνοιας και η κοινωνική αλληλεγγύη αποτελούν πρόκληση για συνεχή βελτίωση.