Νέα σύγχρονα μικρά λεωφορεία απόκτησε ο Δήμος Λευκωσίας για την εξυπηρέτηση των δημοτών

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Νέα σύγχρονα μικρά λεωφορεία απόκτησε ο Δήμος Λευκωσίας για την εξυπηρέτηση των δημοτών
Παρ, 18 Δεκ. 2015 12:30
Ο Δήμος Λευκωσίας παρέλαβε 13 νέα σύγχρονα μικρά λεωφορεία για την εξυπηρέτηση του κέντρου της πόλης με στόχο τη βελτίωση της προσβασιμότητας του διαιρεμένου ιστορικού κέντρου με σύγχρονες και αποτελεσματικές δημόσιες συγκοινωνίες που θα το συνδέουν με κύρια σημεία του αστικού κέντρου έξω από τα τείχη.

Τα λεωφορεία είναι φιλικά στο περιβάλλον, είναι μικρά και ευέλικτα. Μπορούν να εξυπηρετούν το κοινό στις μετακινήσεις του μέσα σε βελτιωμένες συνθήκες κλιματισμού, ενώ έχουν όλη την υποδομή για να μεταφέρουν άτομα με κινητικά προβλήματα.

Η δρομολόγηση των μικρών λεωφορείων εντάσσονται στις πρόνοιες του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Κινητικότητας Λευκωσίας και η υπηρεσία αυτή θα είναι συμπληρωματική προς το σύστημα των δημόσιων μεταφορών σε ολόκληρη την πόλη.

Τα σύγχρονα λεωφορεία, με ασημί χρώμα,  έχουν χωρητικότητα συνολικά 22 ατόμων. 14 καθήμενοι και 8 ιστάμενοι. Δύο από τα καθίσματα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά προτεραιότητα από ηλικιωμένα άτομα, γονείς με καροτσάκι, έγκυες κτλ.

Το μήκος τους είναι 7 και το πλάτους του 2 μέτρα για να μπορούν να εκτελούν δρομολόγια άνετα χωρίς προβλήματα όπως έχουν σχεδιαστεί στην εντός των τειχών πόλη, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Κινητικότητας Λευκωσίας.

Είναι εξοπλισμένα με κινητήρα Euro VI, ακολουθώντας τη σχετική Ευρωπαϊκής Οδηγία που έχει τεθεί σε ισχύ από 01/01/2015.

Είναι χαμηλοδάπεδα για την εύκολη πρόσβαση και αποχώρηση από το λεωφορείο σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Διαθέτουν ράμπα για την εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικές δυσκολίες. Στο εσωτερικό του υπάρχει ειδικός χώρος για να τοποθετείται το αμαξίδιο και να δεθεί προσεκτικά ο χρήστης του με ειδική ζώνη ασφαλείας.

Έχει ειδικό σύστημα ανάρτησης για βελτίωση της άνεσης των επιβατών κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των δρομολογίων, μέσω των δρόμων ειδικού χαρακτήρα. Φέρουν συσκευή περιορισμού ταχύτητας και ταχογράφο.

Έχουν πρόνοια για μεταφορά ποδηλάτων.

Όλες οι σχετικές ανέσεις εντός του οχήματος έχουν προβλεφθεί, όπως κλιματισμός 2 ζωνών, ειδικό αντιολισθητικό δάπεδο, εσωτερική αναγγελία επόμενης στάσης μέσω LCD display κ.α.