Διοργάνωση του 1ου Nicosia International Youth Football Cup

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Διοργάνωση του 1ου Nicosia International Youth Football Cup
Τρι, 22 Δεκ. 2015 12:25
Πραγματοποιήθηκε δημοσιογραφική διάσκεψη με θέμα τη διοργάνωση του πρώτου διεθνούς τουρνουά ποδοσφαίρου, Nicosia International Youth Football Cup την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015, στο Δημαρχείο Λευκωσίας,  Η διοργάνωση αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Ευθυμιάδη και της εταιρείας SPCN Consultics ltd και θα διεξαχθεί στη Λευκωσία από τις 27 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Ο Δήμος Λευκωσίας αναγνωρίζοντας τη σημασία και τα οφέλη από μία τέτοια διοργάνωση, χάρη στην οποία μεγάλος αριθμός επισκεπτών θα διαμείνει και θα διακινηθεί στην πρωτεύουσα, και η οποία φιλοδοξεί να γίνει θεσμός, αποφάσισε να τη στηρίξει παραχωρώντας δωρεάν το Δημοτικό Στάδιο Βορείου Πόλου και παρέχοντας και άλλες τεχνικές και οικονομικές διευκολύνσεις.

Όπως ανέφερε σε σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, η προβολή και προώθηση της Λευκωσίας στο εξωτερικό, είναι αδιαμφισβήτητα μεγάλη, και η ίδια η διοργάνωση, τοποθετεί την πρωτεύουσα στον παγκόσμιο χάρτη για αθλητικό και χειμερινό τουρισμό, ενώ πολύ πιο σημαντικά το τουρνουά δίνει την ευκαιρία στους νέους να συναναστραφούν και να παίξουν με συνομήλικούς τους από όλο τον κόσμο, δίδοντάς τους με τον τρόπο αυτό την ευκαιρία να γνωρίσουν νέες κουλτούρες και να βιώσουν μέσα από το ποδόσφαιρο τη διαφορετικότητα.

Τέλος δήλωσε πως ο Δήμος Λευκωσίας πάντοτε στηρίζει στο μέτρο του δυνατού τέτοιες πρωτοβουλίες που όχι μόνο προβάλλουν και προωθούν την Λευκωσία αλλά και εφοδιάζουν τους νέους μας με σημαντικές εμπειρίες και βιώματα και συμβάλλουν και στην ανάπτυξη υγιών και ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων και κάλεσε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους να παρακολουθήσουν τους αγώνες, που είναι ανοικτοί και δωρεάν για το κοινό.

Την διοργάνωση στηρίζουν εκτός από τον Δήμο Λευκωσίας, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού και η Παγκύπρια Ομοσπονδία Ακαδημιών Ποδοσφαίρου.

Χαιρετισμός Δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη στη Δημοσιογραφική Διάσκεψη για τη διοργάνωση του 1ου Nicosia International Youth Football Cup, Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015, 11:00, Δημαρχείο Λευκωσίας

Με μεγάλη χαρά φιλοξενούμε φέτος στη Λευκωσία το πρώτο Nicosia International Youth Football Cup, μια πρωτοβουλία της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Ευθυμιάδη σε συνεργασία με την εταιρεία SPCN Consultics.

Ανάμεσα στις άλλες γιορτινές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στον Δήμο μας αυτή την περίοδο, και φυσικά στην ευρύτερη Λευκωσία, το ξεχωριστό αυτό τουρνουά ποδοσφαίρου προσφέρει μια μοναδική εμπειρία ειδικά για τους νεαρούς ποδοσφαιρόφιλους να συμμετάσχουν ή και να παρακολουθήσουν αγώνες ποδοσφαίρου ανάμεσα σε τοπικές και ξένες ομάδες.

Με συμμετοχές πέντε συνολικά ομάδων από το εξωτερικό, και συγκεκριμένα  δύο ισπανικών ομάδων της ακαδημίας του ποδοσφαιρικού θρύλου Μίτσελ Σαλγκάδο, της ΑΕΚ Αθηνών, του Πανιωνίου και του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου καθώς και πολλών ομάδων κυπριακών ακαδημιών, η διοργάνωση έρχεται να προσφέρει ένα ξεχωριστό θέαμα για το κυπριακό κοινό και τους δημότες μας, μα ταυτόχρονα και την ευκαιρία στις τοπικές μας ομάδες να διαγωνιστούν στο γήπεδο με ξένες ομάδες και ονόματα. Είμαι βέβαιος ότι ειδικά για τους νέους λάτρεις και ακόλουθους του ποδοσφαίρου η διοργάνωση αυτή αποτελεί ίσως ένα από τα ωραιότερα δώρα των γιορτών!

Μέσα λοιπόν από τη μεγάλη αυτή πρωτοβουλία, που φιλοδοξεί να καταστεί θεσμός, η Λευκωσία και η ευρύτερη περιοχή υποδέχονται διεθνείς ομάδες ποδοσφαίρου και ένα σημαντικό αριθμό επισκεπτών, οι οποίοι θα διαμείνουν και θα διακινηθούν στην πόλη μας. Η προβολή και προώθηση της Λευκωσίας στο εξωτερικό, είναι αδιαμφισβήτητα μεγάλη, και η ίδια η διοργάνωση, τοποθετεί την πρωτεύουσα στον παγκόσμιο χάρτη για αθλητικό και χειμερινό τουρισμό.

Πολύ πιο σημαντικά δε το τουρνουά δίνει την ευκαιρία στους νέους μας να συναναστραφούν και να παίξουν με συνομήλικούς τους από όλο τον κόσμο, δίδοντάς τους με τον τρόπο αυτό την ευκαιρία να γνωρίσουν νέες κουλτούρες και να βιώσουν μέσα από το ποδόσφαιρο τη διαφορετικότητα.

Αναγνωρίζοντας λοιπόν τη σημασία της πρωτοβουλίας αυτής, τόσο η Διαχειριστική Επιτροπή Βορείου Πόλου όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λευκωσίας, συμφωνήσαμε με τη διάθεση του Δημοτικού Σταδίου Βορείου Πόλου για τη διεξαγωγή αριθμού αγώνων των ομάδων και στηρίξαμε με κάθε δυνατό τρόπο την όλη διοργάνωση.

Συγχαίρω τους διοργανωτές, την ακαδημία Ευθυμιάδη και την εταιρεία SPCN Consultics για την πολύ καλή ιδέα και βεβαίως για τη δουλειά τους, που μόνο καλά μπορεί να σημαίνει για την πόλη και τη χώρα μας εν γένει και να τους ευχηθώ καλή συνέχεια στο έργο τους αυτό.

Εμείς ως Δήμος πάντα θα στηρίζουμε στο μέτρο του δυνατού τέτοιες πρωτοβουλίες που όχι μόνο προβάλλουν και προωθούν την Λευκωσία αλλά και εφοδιάζουν τους νέους μας με σημαντικές εμπειρίες και βιώματα και συμβάλλουν και στην ανάπτυξη υγιών και ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων.

Κλείνοντας θα ήθελα να απευθύνω πρόσκληση προς τους δημότες μας αλλά βεβαίως και κάθε ποδοσφαιρόφιλο να έρθει και να παρακολουθήσει τους αγώνες του τουρνουά, που είναι ανοικτοί και δωρεάν για το κοινό, και να στηρίξει αυτή την όμορφη και σημαντική για την πόλη και τη χώρα μας προσπάθεια με την παρουσία του.

Καλή αρχή λοιπόν και καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες.

Εύχομαι σε όλους Καλά Χριστούγεννα.

ΟΜΙΛΙΑ ΚΩΣΤΑ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ

Σας καλωσορίζουμε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου και σας ευχαριστούμε που μας τιμάτε με την παρουσία σας. Είμαστε σήμερα εδώ, σε αυτόν τον ωραίο χώρο του Δημαρχείου Λευκωσίας, για να σας παρουσιάσουμε το πλάνο για το πρώτο διεθνές τουρνουά ακαδημιών Nicosia International Youth Football Cup, που διοργανώνουν από κοινού η Ακαδημία Ευθυμιάδη και η εταιρεία SPCN Consultics LTD, με συμμετοχή κυπριακών και ξένων ακαδημιών 3 κατηγοριών (γεννηθέντες 2003, 2004, 2005). 

Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν σε γήπεδα της Λευκωσίας μεταξύ 27-31 Δεκεμβρίου 2015, ενώ οι τρεις τελικοί θα διεξαχθούν στο στάδιο ΓΣΠ στις 30 Δεκεμβρίου και πρέπει να τονίσω πως οι δύο τελευταίοι θα μεταδοθούν ζωντανά από τη Cytavision! Ανάμεσα στις ομάδες που θα λάβουν μέρος είναι και πέντε από το εξωτερικό, ο Ερυθρός Αστέρας Βελιγραδίου, ο Πανιώνιος και η ΑΕΚ από την Ελλάδα και από το Ντουμπάι με δύο η Spanish Academy, που ανήκει στον παλαίμαχο άσο της Ρεάλ Μαδρίτης, Μίτσελ Σαλγκάδο. Το πρόγραμμα των αγώνων θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης έχουν προγραμματιστεί για αυτές τις μέρες πολλές άλλες εκδηλώσεις. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 28 Δεκεμβρίου στο «Τ. Παπαδόπουλος – Ελευθερία» και υπόσχεται διασκέδαση, χορό, διαγωνισμούς, μεγάλα δώρα, πλούσιο θέαμα και αμέτρητες εκπλήξεις. Επίσης από τις αρχές Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου λειτουργεί στο City Plaza το Football Village, όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να παίξουν με πρωτοποριακά παιχνίδια και να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο ποδόσφαιρο, με τη δυνατότητα να κερδίσουν πλούσια δώρα.

Salgado
Ένας θρύλος του ποδοσφαίρου, ο Μίτσελ Σαλγκάδο, φέρνει τις ακαδημίες του για να αγωνιστούν στο «Nicosia International Youth Football Cup». Η παρουσία του δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη, αφού τέτοιες προσωπικότητες δεν έρχονται συχνά στη χώρα μας. Στις 27 Δεκεμβρίου, ο πρώην άσος της Ρεάλ Μαδρίτης θα βρεθεί στο Starbucks (17:00, Λεωφόρος Γρίβα Διγενή) και στις 29 Δεκεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (17:30), όπου θα μιλήσει για το ένδοξο παρελθόν του στη Ρεάλ και στην Εθνική Ισπανίας, αλλά και για το σήμερα και συγκεκριμένα την απόφασή του να ασχοληθεί με τις Ακαδημίες και να βλέπει πια το ποδόσφαιρο από μια εντελώς διαφορετική σκοπιά.

Sean, Lisa
Τη δική τους λάμψη στο «Nicosia International Youth Football Cup» έρχονται να δώσουν οι κορυφαίοι freestyle ποδοσφαιριστές του πλανήτη, ο παγκοσμίου φήμης Γάλλος Sean Garnier και η 16χρονη συμπατριώτισσά του, Lisa Zimouche! Τα κόλπα τους έχουν τρελάνει εκατομμύρια ποδοσφαιρόφιλους ανά το παγκόσμιο και αυτό θέλουν να κάνουν και στην Κύπρο. Ο Sean και η Lisa θα εμφανιστούν στις 28 Δεκεμβρίου στο Starbucks (18:00, Λεωφόρος Γρίβα Διγενή) και στην επίσημη τελετή έναρξης (19:00) στο «Τ. Παπαδόπουλος – Ελευθερία». Επίσης, στις 29 Δεκεμβρίου στο Mall of Cyprus στα Λατσιά (12:00) και στο Football Village (17:00) και στις 30 Δεκεμβρίου στο Starbucks Λήδρας (11:30).

Σεμινάριο
Το «Nicosia International Youth Football Cup» έχει και κοινωνικό χαρακτήρα, με ένα θέμα που στις μέρες μας είναι, δυστυχώς επίκαιρο. Το σεμινάριο με τίτλο «Stop Child Bullying» θα πραγματοποιηθεί στις 29 Δεκεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (19:00), στην παρουσία και του Μίτσελ Σαλγκάδο. Ομιλητής στο σεμινάριο κατά του παιδικού εκφοβισμού ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Δρ. Αντώνης Στυλιανού, μέλος του Ανωτάτου Συμβουλευτικού Συμβουλίου του Οργανισμού «Hope for Children» και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Εκστρατεία «Ένα στα Πέντε» κατά της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών.

Ευθυμιάδης, Consultics
Η Ακαδημία Ευθυμιάδη ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1996 από τον πατέρα και γιο Πανίκο και Κώστα, πρώην επαγγελματίες ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Λευκωσίας και ήταν η πρώτη ακαδημία σε όλη την Κύπρο που δίδασκε ποδόσφαιρο σε παιδιά από την ηλικία των επτά ετών. Ήταν ουσιαστικά η απαρχή για την εξάπλωση των ακαδημιών στη χώρα μας. Σήμερα, περίπου 10,000 παιδιά, αγόρια και κορίτσια μεταξύ 5-13 χρονών,παίζουν επίσημα ποδόσφαιρο και ανήκουν σε οργανωμένα σύνολα.

Από το 1988 η Ακαδημία Ευθυμιάδη έχει συμμετάσχει σε πέραν των 30 διεθνών διοργανώσεων στην Ευρώπη, με μεγάλες επιτυχίες, έχοντας αγωνιστεί απέναντι και σε συλλόγους παγκοσμίου επιπέδου.

Η εταιρεία SPCN Consultics LTD και συγκεκριμένα η Consultics Sports αναπτύσσει πρωτοποριακές λύσεις για τους πελάτες της, χρησιμοποιώντας υψηλού επιπέδου στρατηγικές, με σκοπό την επίτευξη των στόχων και τη σωστή μέτρηση των αποτελεσμάτων που θα καταδείξουν, μεταξύ άλλων, και την προοπτική για το μέλλον οποιουδήποτε προγράμματος, διοργάνωσης ή εκδήλωσης.

Χορηγοί και συνεργάτες
Το Nicosia International Youth Football Cup χορηγούν οι εξής εταιρείες: Ζορπάς, Επίπεδο, Starbucks, Bionic και Seeyou Travel. Συνεργάτες: Δήμος Λευκωσίας, ΚΟΑ, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ΠΟΑΠ και ΚΟΤ. Χορηγοί επικοινωνίας: Cytavision, Πολίτης, Qobo, onlycy.com, kerkida.net και Sports People.

Είμαστε στην διάθεσή σας, τόσο ο υποφαινόμενος όσο και ο CEO της Consultics κ. Στέφανος Νικολάου, για τυχόν απορίες ή άλλα θέματα σε σχέση τόσο με το αγωνιστικό μέρος του τουρνουά όσο και με όλα τα άλλα στα οποία έχει γίνει αναφορά.

ΟΜΙΛΙΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ CONSULTICS ΚΑΙ ΚΟΤ

Στέφανος Νικολάου (CEO SPCN Consultics LTD): «Εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες στον αγαπητό κύριο Δήμαρχο και στο δ.σ. του Δήμου Λευκωσίας για την στήριξη αυτής της πρωτοβουλίας, που θέλουμε να προβάλει με τον καλύτερο τρόπο την Κύπρο και την πρωτεύουσα της χώρας μας. Επίσης να ευχαριστήσουμε τον ΚΟΤ και τον ΚΟΑ, γιατί από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα μας. Ο σκοπός μας ως διοργανωτές είναι η διοργάνωση να καταστεί θεσμός και να την αναπτύξουμε τόσο το 2016 όσο και τα επόμενα χρόνια. Ως Consultics επιθυμούμε να μπει η Κύπρος στον αθλητικό χάρτη και να φέρουμε στη χώρα μας ακόμα μεγαλύτερα ονόματα ομάδων και αθλητών».

Χριστόδουλος Παπαχριστοδούλου (τουριστικός λειτουργός ΚΟΤ): «Ο ΚΟΤ κατατάσσει τον αθλητικό τουρισμό ως ένα προϊόν υψηλής προτεραιότητας και θεωρούμε πως τέτοιες εκδηλώσεις συμβάλλουν στον εμπλουτισμό του αθλητικού προϊόντος και στην αντιμετώπιση του προβλήματος της εποχικότητας. Ο ΚΟΤ στηρίζει αξιόλογες πρωτοβουλίες όπως αυτή και εύχεται κάθε επιτυχία στις προσπάθειες των διοργανωτών. Ευχόμαστε σε όλους καλά Χριστούγεννα και ευτυχές και παραγωγικό το νέο έτος 2016».