Αρχίζει το Nicosia Beer Fest 2016 στην Τάφρο Κωνστάνζα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2016 / Αρχίζει το Nicosia Beer Fest 2016 στην Τάφρο Κωνστάνζα
Πεμ, 01 Σεπ. 2016 12:00
Δημοσιογραφική διάσκεψη πραγματοποίησαν σήμερα οι διοργανωτές του επίσημου φεστιβάλ μπύρας της πρωτεύουσας, Nicosia Beer Fest, το οποίο ανοίγει αύριο τις πύλες του για το κοινό.

Το φεστιβάλ που διοργανώνεται από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας και την εταιρεία CK Matrix, και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λευκωσίας, θα φιλοξενηθεί για έξι βραδιές, από τις 2 μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου, στην Τάφρο Κωνστάνζα. Το φεστιβάλ ξεκινά κάθε βράδυ στις 7  και η είσοδος είναι 6 ευρώ μαζί με ένα ποτήρι μπύρας.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της ΕΤΑΠ Λευκωσίας, κα Έλενα Τάνου, στο Nicosia Beer Fest, που διοργανώνεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά, θα συμμετάσχουν επτά εταιρείες εισαγωγής, διανομής και παραγωγής μπύρας που θα προσφέρουν πάνω από 30 είδη μπύρας, ενώ στο καλλιτεχνικό μέρος θα συμμετάσχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα, καθώς και νέοι ταλαντούχοι Κύπριοι μουσικοί.

Στο φετινό φεστιβάλ συμμετάσχουν οι Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Κωστής Μαραβέγιας, Πέγκυ Ζήνα, Πάνος Μουζουράκης, Μελίνα Ασλανίδου και οι Imam Baildi.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας, κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, τόνισε ότι το Nicosia Beer Fest αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά δρώμενα της πρωτεύουσας και αγκαλιάζεται θερμά κάθε χρόνο από χιλιάδες επισκέπτες. Σημείωσε ότι μέσω τέτοιων εκδηλώσεων οι διοργανωτές στοχεύουν στην περαιτέρω αναζωογόνηση του κέντρου της πρωτεύουσας, στην παροχή ποιοτικής ψυχαγωγίας, καθώς και στην προσέλκυση επισκεπτών, ντόπιων και ξένων.

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ εξέφρασαν θερμές ευχαριστίες προς τους χορηγούς της εκδήλωσης: την εταιρεία ΜΤΝ, που είναι και ο μεγάλος χορηγός, την Coca Cola, την Pizza Hut και τον Δήμο Λατσιών, καθώς και το ξενοδοχείο Σεμέλη, τα Tsakiris Chips, το εστιατόριο «Μαγείρων Τέχνη» και το Ράδιο Πρώτο και το περιοδικό Time Out που είναι οι χορηγοί επικοινωνίας.

Για σκοπούς ασφάλειας ο κόσμος καλείται να διασταυρώνει το δρόμο για να εισέλθει στο χώρο του φεστιβάλ μόνο από τα σημεία που υπάρχει διάβαση πεζών. Οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιούν τους Δημοτικούς Χώρους Στάθμευσης Ντ’ Αβίλα, Κωνστάνζα και Ποδοκάταρο, καθώς και όλους τους ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης της περιοχής, ορισμένοι από τους οποίους παραχωρήθηκαν μετά τις 7 το βράδυ δωρεάν για την εκδήλωση. Ευχαριστούμε θερμά τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών χώρων στάθμευσης για την ευγενική παραχώρηση.

Ενώ για αποφυγή ταλαιπωρίας ο κόσμος μπορεί να αγοράσει από πριν τα εισιτήρια από το διαδίκτυο στη σελίδα της Sold Out Tickets ή παγκύπρια στα καταστήματα So Easy.

Χαιρετισμός Δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη στη Δημοσιογραφική Διάσκεψη για το Nicosia Beer Fest - Προθάλαμος Δημοτικού Μεγάρου 1η Σεπτεμβρίου 2016

Υπό την αιγίδα του Δήμου Λευκωσίας και σε συνεργασία με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας και την CK Matrix Exhibition Partners διοργανώνεται και φέτος το Nicosia Beer Fest.

Το Nicosia Beer Fest, αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά δρώμενα της πρωτεύουσας. Ως Δήμος επιδιώκουμε, και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιείται στο κέντρο της πόλης και αγκαλιάζεται θερμά κάθε χρόνο από χιλιάδες επισκέπτες. Πρόκειται για μια εκδήλωση όπου οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν διάφορα είδη μπύρας, πλούσια εδέσματα και να περάσουν μια ευχάριστη βραδιά με ζωντανή μουσική, αλλά και να ψωνίσουν μοναδικά, πρωτότυπα και χειροποίητα προϊόντα. Μέσω τέτοιων εκδηλώσεων, στοχεύουμε στην περαιτέρω αναζωογόνηση του κέντρου της πρωτεύουσας, στην παροχή ποιοτικής ψυχαγωγίας, καθώς και στην προσέλκυση επισκεπτών, ντόπιων και ξένων.

Στο φετινό Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν επτά εταιρείες παραγωγής εισαγωγής και διανομής μπύρας και θα διατίθενται πέραν των τριάντα διαφορετικών ειδών μπύρας.
από όλο τον κόσμο. Το φεστιβάλ, πέραν από άφθονη μπύρα και νόστιμα εδέσματα, περιλαμβάνει ένα μοναδικό, πλούσιο μουσικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με τη συμμετοχή γνωστών καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών και συμμετοχή κυπριακών συγκροτημάτων.

Με τη σειρά μας θα θέλαμε ως Δήμος να εκφράσουμε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μας  στον κύριο χορηγό μας την MTN, στο χορηγό του κουπονιού μπύρας Tsakiris Chips και στις εταιρείες Coca Cola και Pizza Hut αλλά και το Δήμο Λατσιών που στηρίζουν το Φεστιβάλ ως χορηγοί. Παράλληλα όμως ευχαριστούμε θερμά το χορηγό φιλοξενίας, το Ξενοδοχείο Semeli, το χορηγό εστίασης « Εστιατόριο Μαγείρων Τέχνη» αλλά και τoυς χορηγούς επικοινωνίας Ράδιο Πρώτο και το περιοδικό Time Out. Είμαι σίγουρος ότι χάρη στη συμβολή και την αγαστή συνεργασία μεταξύ διοργανωτών, χορηγών και όλων των ατόμων που εργάστηκαν για την προετοιμασία του Φεστιβάλ, και φυσικά του κόσμου που αγκαλιάζει το θεσμό, η επιτυχία του φετινού Φεστιβάλ είναι σίγουρη.

Καταληκτικά, εύχομαι καλή επιτυχία στους διοργανωτές και  καλή διασκέδαση σε όσους επιλέξουν να το επισκεφθούν.

Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης
Δήμαρχος Λευκωσίας
 
Ομιλία Προέδρου ΕΤΑΠ Λευκωσίας, κας Έλενας Τάνου στη Διάσκεψη Τύπου για το Nicosia Beer Fest

Αγαπητοί εκπρόσωποι των ΜΜΕ,

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας σε με το Επιμελητήριο Λευκωσίας και την Εταιρεία CK Matrix διοργανώνουν και φέτος το Nicosia Beer Fest, από τις 2 μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου 2015 στην Τάφρο Κωστάντζα, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λευκωσίας.

Το Φεστιβάλ θα είναι ανοικτό στο κοινό από τις 7 μέχρι τις 12 το βράδυ και σε αυτό θα συμμετέχουν επτά εταιρίες παραγωγής, εισαγωγής και διανομής μπύρας που θα προσφέρουν 30 και πλέον είδη μπύρας από όλο τον κόσμο, καθιστώντας τη διοργάνωση ως το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας της Κύπρου. Οι επισκέπτες μαζί με την μπύρα τους θα μπορούν να απολαύσουν και ποικιλία γνωστών και αγαπημένων εδεσμάτων . Στο φεστιβάλ θα συμμετάσχει επίσης και το παζαράκι City Markets με χειροποίητες και πρωτότυπες κατασκευές. Το εισιτήριο είναι 6 ευρώ με ένα ποτήρι μπύρας δωρεάν. Τα εισιτήρια πωλούνται διαδικτυακά από την Sold Out Tickets ή στα So Easy Stores και Musical Paradise παγκύπρια, στο Time Out στην Πάφο και στο In N Out στο Παραλίμνι.

Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει πλούσιο μουσικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα, αφού οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν για έξι συνεχόμενες βραδιές καταξιωμένα και αγαπημένα καλλιτεχνικά σχήματα από την Κύπρο και την Ελλάδα.

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:
2 Σεπτεμβρίου: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Παυλίνα Βουλγαράκη, Stever Tesser και Big Band Theory
3 Σεπτεμβρίου: Κωστής Μαραβέγιας, Κωνσταντίνος Κωμοδρόμος και οι Δε Σκόρδιονς
4 Σεπτεμβρίου: Πέγκυ Ζήνα, Νωαίνα, Μάριος Κούμας και Κορώνα Γράμματα.
5 Σεπτεμβρίου: Πάνος Μουζουράκης και οι On Tour
6 Σεπτεμβρίου: Μελίνα Ασλανίδου και Θεόδωρος Τραχωνίτης and Band
7 Σεπτεμβρίου: Imam Baildi και οι Big Band Theory

Εκ μέρους των διοργανωτών του φεστιβάλ, εκφράζουμε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μας στο μεγάλο μας χορηγό, την MTN, και στους υποστηρικτές του φεστιβάλ, Coca Cola, Pizza Hut και  Δήμο Λατσιών. Ευχαριστούμε επίσης τα Tsakiris Chips που χορήγησαν το Κουπόνι Μπύρας, το ξενοδοχείο Σεμέλη που είναι χορηγός φιλοξενίας και το εστιατόριο «Μαγείρων Τέχνη» που είναι χορηγός εστίασης. Τέλος, ευχαριστούμε το Ράδιο Πρώτο και το περιοδικό Time Out που είναι χορηγοί επικοινωνίας. 

Ευχαριστούμε επίσης όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση αυτού του φεστιβάλ  και το στήριξαν από την πρώτη στιγμή, καθιστώντας το σταδιακά ως το μεγαλύτερο καλοκαιρινό γεγονός στην πρωτεύουσα. Ευχαριστούμε και όλους τους καλλιτέχνες που μας τιμούν με την παρουσία τους, αλλά και όλους εσάς που σκοπεύετε να επισκεφθείτε το φεστιβάλ μέσα στις επόμενες μέρες.

Χαιρετισμός  Προέδρου ΕΒΕ Λευκωσίας Στέλιου Αναστασιάδη – Δημοσιογραφική Διάσκεψη Nicosia Beer Fest 2016 - 1η Σεπτεμβρίου 2016

Αγαπητοί,

Εκ μέρους του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας σας καλωσορίζω και εγώ με τη σειρά μου στη δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιείται σήμερα για το μεγαλύτερο ίσως φεστιβάλ του φετινού καλοκαιριού, το Nicosia Beer Fest 2016. Για έκτη συνεχή χρόνια, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας, το Επιμελητήριο Λευκωσίας και η εταιρεία CK Matrix αναλαμβάνουν τη διοργάνωση του φεστιβάλ μπύρας που τόσο αγάπησε ο κόσμος. Η διοργάνωση αυτή βεβαίως, δεν μπορούσε να καταστεί δυνατή χωρίς τη στήριξη του Δήμου Λευκωσίας , υπό την αιγίδα του οποίου τελεί το Nicosia Beer Fest, γι’ αυτό και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Εκ μέρους του ΕΒΕ Λευκωσίας εκφράζω κι εγώ τις ευχαριστίες μου προς όλους τους χορηγούς της διοργάνωσης, τους υποστηρικτές, αλλά και όσους συνέβαλαν για τη διεκπεραίωση της. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που προσελκύει πάνω από 20.000 κόσμο, από όλη την Κύπρο αλλά και τουρίστες που επισκέπτονται το νησί μας και που καταφέρνει με ιδιαίτερη επιτυχία να αναδείξει την δυνατότητα της Λευκωσίας να φιλοξενήσει μεγάλες πολιτιστικές και ψυχαγωγικές διοργανώσεις, αλλά και το νεανικό και ζωντανό χαρακτήρα της πρωτεύουσας.

Το Nicosia Beer Fest αποτελεί μοναδική ευκαιρία για μικρές και μεγάλες εταιρείες παραγωγής, εισαγωγής και διανομής μπύρας να προωθήσουν τα προϊόντα τους στον κόσμο, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη αυτού του τομέα στην πρωτεύουσα. Ταυτόχρονα, το φεστιβάλ γίνεται βήμα και για νέους Κύπριους καλλιτέχνες να εκφραστούν και να γίνουν γνωστοί στο ευρύ κοινό ερμηνεύοντας πλάι σε καταξιωμένα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Ευχαριστούμε και πάλι όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση του φετινού Nicosia Beer Fest και είμαστε σίγουροι και φέτος ο κόσμος θα αγκαλιάσει το φεστιβάλ με την ίδια θέρμη και ενθουσιασμό.