Εκδηλώσεις Δήμου Λευκωσίας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2016 / Εκδηλώσεις Δήμου Λευκωσίας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού
Δευ, 19 Σεπ. 2016 09:00
Ο Δήμος Λευκωσίας συμμετέχει και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού με τη διοργάνωση δύο εκδηλώσεων σε συνεργασία με το Πρόγραμμα «Αθλητισμός για Όλους».
 
Η  Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, μια πρωτοβουλία της κυπριακής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θέτει ως στόχους την  προώθηση και αύξηση της πρόσβασης, της συμμετοχής και ενασχόλησης με τη φυσική δραστηριότητα και τον αθλητισμό, και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα οφέλη της άσκησης.
 
Η περίοδος διεξαγωγής της ΕΕΑ στην Κύπρο για τη φετινή χρονιά είναι από τις 19 μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου 2016 και ο Δήμος Λευκωσίας συμμετέχει με τις ακόλουθες εκδηλώσεις:
 
  1. Εκδήλωση «Πάντα Νέοι»
Δημοτικός Κήπος
Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016
9:30 – 11:00
 
Γυμναστική για άτομα τρίτης ηλικίας από γυμναστές του ΑΓΟ. Οι γυμναστές θα δείχνουν στους συμμετέχοντες εύκολους τρόπους να κρατούν το σώμα τους σε εγρήγορση και να βοηθούν στη μείωση των πόνων και των ενοχλήσεων που πιθανόν να αισθάνονται.
 
  1. Εκδήλωση «Γυμναστική στην Πόλη»
Πλατεία Ελευθερίας και Πεζόδρομοι Λήδρας - Ονασαγόρου
Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016
11:00 – 12:00
 
Με επίκεντρο την περιοχή των πεζόδρομων Λήδρας και Ονασαγόρου, ομάδα γυμναστών του ΑΓΟ μαζί με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας, θα καλούν τους δημότες να γυμναστούν για 2 λεπτά μαζί τους. Στόχος της δράσης είναι η μετάδοση του μηνύματος ότι η φυσική δραστηριότητα δεν πρέπει απαραίτητα να σημαίνει επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία, αλλά μπορεί να επιτευχθεί και μέσα από απλές ασκήσεις και σύμφωνα με τον τρόπο ζωής και εργασίας κάθε ατόμου. Παράλληλα, στο άνοιγμα των πεζοδρόμων θα υπάρχει επίδειξη αθλημάτων από παιδιά του προγράμματος ΑΓΟ.
 
Εθνικός Συντονιστικός Φορέας της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, και η διοργάνωση αποτελεί πρωτοβουλία και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
 
Χορηγοί επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού είναι με αλφαβητική σειρά τα κανάλια Alpha Cyprus, ANT1, MEGA, ΡΙΚ και SIGMA.