Η Τέχνη της παράδοσης στο κινητό σου τηλέφωνο!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2016 / Η Τέχνη της παράδοσης στο κινητό σου τηλέφωνο!
Δευ, 10 Οκτ. 2016 15:14
H περιοδική έκθεση του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας «Της παράδοσης το νήμα: δαντέλες και δαντελωτά κεντήματα της Κύπρου» επιδιώκει να δώσει στους επισκέπτες μια νέα θέαση στο θέμα δαντέλα και δαντελωτό κέντημα, πολύτιμο μέρος της άυλης πολιτιστικής κληρονομιά της Κύπρου. Με τη χρήση του  συστήματος Infopoint  της εταιρείας  Blupath, το Μουσείο μπορεί σήμερα να παρουσιάσει τις διάφορες τεχνικές κατασκευής των κεντημάτων σε βίντεο στα κινητά τηλέφωνα των επισκεπτών της έκθεση.

Οι ταινίες είναι συμπαραγωγή του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας και της Υπηρεσίας Κυπριακής Χειροτεχνίας, του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Τουρισμού.  Η κινηματογράφηση και το μοντάζ είναι του Πασχάλη Παπαπέτρου. Η υλοποίηση του έργου και η εφαρμογή του αποτελούν σημαντικό παράγοντα στην καταγραφή τεχνικών κεντητικής που τείνουν να χαθούν. Το Ιnfopoint βοηθά έτσι σημαντικά στη διαφύλαξη της γνώσης, αλλά και στη διάδοση της για ένα σημαντικό μέρος της άυλης πολιτιστικής κληρονομίας της Κύπρου.  Το σύστημα Infopoint εγκαταστάθηκε από το μέλος της εταιρείας Blupath στην Κύπρο Χρίστο Συμεού.

Τί είναι  όμως ακριβώς το Ιnfopoint και πώς μπορεί να το χρησιμοποιήσει ο επισκέπτης στην έκθεση;
To Ιnfopoint είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα ενημέρωσης και επικοινωνίας για επισκέπτες, ειδικά κατασκευασμένο για μουσεία και εκθέσεις. Το σύστημα λειτουργεί με την εγκατάσταση μικρών αλλά ευδιάκριτων σημείων πληροφόρησης στον επιθυμητό χώρο. Τα σημεία πληροφόρησης συνδυάζουν σειρά τεχνολογιών(e-bar code, NFC radio-frequency, Dynamic URL και προαιρετικά Bluetooth) που επιτρέπουν τη λήψη πλούσιου ενημερωτικού υλικού ευθέως στο κινητό ενός επισκέπτη.

Το Μουσείο προσκαλεί το κοινό να βιώσει μια νέα μουσειακή εμπειρία γνωρίζοντας νέες πτυχές για την τέχνη της παράδοσης. Η περιοδική έκθεση «Της Παράδοσης το Νήμα: Δαντέλες και Δαντελωτά Κεντήματα της Κύπρου» θα διαρκέσει έως και τις 31 Οκτωβρίου 2016.

Επικοινωνία:
Περισσότερα στοιχεία για την εταιρεία Blupath μπορείτε να βρείτε στην σελίδα http://www.blupath.co.uk/solutions-for-museums-conferences-and-exhibitions-industry/infopoint/ καθώς και επικοινωνόντας στο 99010483 ή info@blupath.co.uk

Χορηγός: Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντης, ΟΣΕΛ
Χορηγός Επικοινωνίας: Ο Φιλελεύθερος, Cyprus Weekly
Στηρίζουν: Δήμος Λευκωσίας, Σύνδεσμος Φίλων Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας
Με τη συνεργασία: UNESCO, Υπηρεσία Κυπριακής Χειροτεχνίας