Δωρεάν Διάλεξη: «Το στίγμα και η επίδραση του στην ψυχική υγεία»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2016 / Δωρεάν Διάλεξη: «Το στίγμα και η επίδραση του στην ψυχική υγεία»
Τρι, 08 Νοε. 2016 13:20
«Το στίγμα και η επίδραση του στην ψυχική υγεία» από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας και τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας

Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας πραγματοποιούν διάλεξη με θέμα «Το στίγμα και η επίδραση του στην ψυχική υγεία», την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, ώρα 18:30-20:00 στα πλαίσια του προγράμματος Συμβουλευτικό Κέντρο στην «Παλιά Αγορά Παλουριώτισσας».

Κατά την διάλεξη θα φωτιστούν, από την ομιλήτρια κυρία Θέκλα Πέτρου-Νοσηλεύτρια Ψυχικής Υγείας, θέματα που αφορούν το στιγματισμό των ατόμων που αντιμετωπίζουν θέματα με την ψυχική τους υγεία. Το στίγμα που σχετίζεται με τη ψυχική υγεία έχει τοξικό αποτέλεσμα και εμποδίζει τους ανθρώπους να αναζητούν βοήθεια για προβλήματα τους. Η μεγάλη απροθυμία του να είσαι «ένας ψυχικά ασθενής» οδηγεί τους ανθρώπους στην αναβολή να δουν κάποιο ειδικό ψυχικής υγείας για μήνες ίσως και χρόνια. Στόχος, η αντιμετώπιση του στίγματος και η ενθάρρυνση των ατόμων με ψυχικό πρόβλημα να αναζητήσουν έγκαιρα βοήθεια.

Στόχος του Δήμου Λευκωσίας μέσα από τις δράσεις του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας είναι η επέκταση της επιμόρφωσης του κοινού σε διάφορα θέματα τα οποία αντιμετωπίζει η κοινωνία μας. Πολύ σύντομα θα δημιουργηθεί μια ομάδα διαχείρισης αρνητικών συναισθημάτων που ειδικοί θα μπορούν σε εβδομαδιαία βάση να συναντιούνται σε ομαδικό επίπεδο με τα μέλη της ομάδας, τα οποία θα δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στην ομάδα.

Για συμμετοχές: 22797870-22797865 και polidinamo@nicosiamunicipality.org.cy
         
Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας