Εργαστήρι Χοροθεραπείας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2016 / Εργαστήρι Χοροθεραπείας
Πεμ, 27 Οκτ. 2016 13:55
Τα μέλη του «Κέντρου Ηλικιωμένων» του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας συμμετείχαν στο εργαστήρι «Χορεύοντας μέσα από την άνοια…»

Τα μέλη του προγράμματος «Κέντρο Ηλικιωμένων», που υλοποιείται από το Πολυδύναμο του Δήμου Λευκωσίας, για δυο συνεχόμενες μέρες συμμετείχαν στο πρωτοποριακό εργαστήρι «Χορεύοντας μέσα από την άνοια….», που διοργανώνει η Στέγη Χορού Λευκωσίας και ο Σύνδεσμος Χοροθεραπείας Κύπρου.

Το εργαστήρι πραγματοποιήθηκε στις 26 και 27 Οκτωβρίου 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας και είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν όλα τα μέλη του προγράμματος «Κ.Η.Λ». Στο εργαστήρι συμμετείχε ο διεθνώς αναγνωρισμένος εμπειρογνώμονας γύρω από την εφαρμογή της Χοροθεραπείας και των τεχνικών σε σχέση με την άνοια, Dr Richard Coaten από το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς επίσης και ομάδα χοροθεραπευτών. Το εργαστήρι περιλάμβανε πρακτική άσκηση και μάθηση συγκεκριμένων δεξιοτήτων και ιδεών σε συνδυασμό με την παραδοσιακή μουσική και το χορό ως θεραπευτικό μέσω για την άνοια.

Τα μέλη του προγράμματος μετά την ολοκλήρωση του εργαστηρίου έδειχναν πολύ ικανοποιημένοι  και ενθουσιασμένοι με το αποτέλεσμα. Εξέφρασαν μεγάλη χαρά γιατί τόσο η μουσική όσο και ο χορός τους έδωσε την δυνατότητα να εκφραστούν και να εξωτερικεύσουν ευκολότερα  τα συναισθήματα τους.

Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας