Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: Έχουμε πλήρη επίγνωση της τιμής που γίνεται στον Δήμο μας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2016 / Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: Έχουμε πλήρη επίγνωση της τιμής που γίνεται στον Δήμο μας
Παρ, 11 Νοε. 2016 13:15
Οι Βετεράνοι παρέδωσαν το Μνημείο Πεσόντων Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στον Δήμο Λευκωσίας

Σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο πλαίσιο της τιμητικής εκδήλωσης για την Ημέρα Ανάμνησης Πεσόντων Εθελοντών Βετεράνων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι Βετεράνοι παρέδωσαν το Μνημείο Πεσόντων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στον Δήμο Λευκωσίας.

Ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Συμβουλίου Λευκωσίας Αντώνης Χατζηιωσήφ προσφώνησε την τιμητική εκδήλωση και αναφέρθηκε στην προσφορά της Κύπρου στον αγώνα ενάντια στον φασισμό.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης στον χαιρετισμό του δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «η 11η Νοεμβρίου, που είναι επίσης γνωστή ως ημέρα της παπαρούνας, έχει καθιερωθεί παγκόσμια ως “Ημέρα Ανάμνησης” και τιμής για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που θυσιάστηκαν υπέρ της ελευθερίας στους δύο Παγκόσμιους  Πολέμους».

Είναι υποχρέωση όλων μας, συνέχισε, να θυμόμαστε και να τιμούμε όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τα πανανθρώπινα ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας απέναντι στο φασισμό. «Όσους αγωνίστηκαν για την επικράτηση της δικαιοσύνης, της παγκόσμιας ειρήνης και της ισότητας σε ολόκληρο τον κόσμο. Για έναν κόσμο ευημερίας, προόδου και διασφάλισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών».

Δυστυχώς, ανέφερε ο Δήμαρχος Λευκωσίας, οι προσδοκίες των Κύπριων εθελοντών και του κυπριακού λαού παρέμειναν ανεκπλήρωτες. «Οι συμπατριώτες μας που έπεσαν με αυτοθυσία στα πεδία των μαχών,  που αγωνίστηκαν με σθένος και στάθηκαν εμπόδιο στα σχέδια του φασισμού, παρά το ότι κέρδισαν τη μεγάλη μάχη, δεν είχαν την τύχη να δουν την εδραίωση των αρχών και των ιδανικών για τα οποία πολέμησαν στον τόπο τους».

Ο Δήμος Λευκωσίας, τόνισε, αναλαμβάνει με πλήρη επίγνωση της τιμής που του γίνεται από τους τιμώμενους Βετεράνους, τη διαχείριση τούτου του τόσο σημαντικού ιστορικά χώρου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων Βετεράνοι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Προνοίας Μέλια Αβραάμ, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου και πολλοί άλλοι.