«Πύλη Διαμεσολάβησης» από το Πολυδύναμο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2016 / «Πύλη Διαμεσολάβησης» από το Πολυδύναμο
Παρ, 18 Νοε. 2016 11:55
Ενημερωτική διάλεξη για τη λειτουργία της 1ης «Πύλης Διαμεσολάβησης» από το Πολυδύναμο του Δήμου Λευκωσίας.

- Τι ακριβώς είναι η Διαμεσολάβηση;
- Πώς λειτουργεί η διαδικασία;
- Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της διαμεσολάβησης; Γιατί αξίζει να προσπαθήσει κανείς να επιλύσει τη διαφορά του με  διαμεσολάβηση;
- Ποιες διαφορές μπορούν να επιλυθούν με διαμεσολάβηση;
- Γιατί η διαδικασία της διαμεσολάβησης είναι τελικά τόσο αποτελεσματική και λειτουργεί με τέτοια επιτυχία σε τόσες χώρες;
- Παρέχει νομικές συμβουλές ο διαμεσολαβητής;
- Πως εξασφαλίζεται ότι τα μέρη θα τηρήσουν τη συμφωνία;
- Πόσο διαρκεί μία διαμεσολάβηση;
- Που θα βρω διαμεσολαβητή;

Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα θα έχει την ευκαιρία το κοινό να θέσει και να λάβει πληροφόρηση για τη διαδικασία της «Διαμεσολάβησης» από τον διαμεσολαβητή κο Στέλιο Ασπρόφτα, εντελώς δωρεάν, την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016, ώρα 18:30- 20:00 στο «Συμβουλευτικό Κέντρο» του Πολυδύναμου,  στην «Παλιά Αγορά Παλλουριώτισσας», οδός Αγίου Αντρέου 7.

Με σύνθημα «Λύνω τις διαφορές μου πολιτισμένα! Κερδίζω χρόνο και εξοικονομώ!» το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας «ανοίγει» την 1η παγκύπρια «Πύλη Διαμεσολάβησης» και υποδέχεται το κοινό για την πρώτη ενημερωτική διάλεξη.

Η διαμεσολάβηση είναι ένας θεσμός, ο οποίος εισήλθε στην κυπριακή έννομη τάξη το 2012 και παρά την τεράστια κοινωνική του χρησιμότητα, δυστυχώς, παραμένει ακόμη άγνωστος προς το ευρύ κοινό. Πρόκειται για μια απλή διαδικασία εξωδικαστικής επίλυσης των διαφορών μας - αστικών και εμπορικών- μια λύση πολιτισμού, χωρίς δίκες, χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς τεράστια έξοδα, χωρίς εντάσεις και χωρίς αβέβαιο αποτέλεσμα.

Τα αστικά αδικήματα συνδέονται εκ της φύσεως τους με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σκοπεύουν στην προστασία της ατομικής προσωπικότητας, προστατεύουν την επέμβαση σε περιουσία, λίβελο, δικαίωμα στην υγεία, αμέλεια και γενικά σε ότι αποτελεί αντικείμενο καθημερινών συναλλαγών π.χ. σχέση ενοικιαστή-ιδιοκτήτη κτλ.

Τα εμπορικά αδικήματα συνδέονται με εμπορικές συναλλαγές και εμπόρους (φυσικά ή νομικά πρόσωπα). Κυριότερες εμπορικές πράξεις είναι η αγορά προς μεταπώληση, η επιχείρηση χειροτεχνίας, η επιχείρηση προμήθειας. Εμπορικές διαφορές προκύπτουν μεταξύ εταιριών ή εταιρίας και πελάτη π.χ. εκτέλεση ή ερμηνεία συμφωνίας.

Για την υλοποίηση της «Πύλης της Διαμεσολάβησης» το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας, συνεργάζεται με επαγγελματίες διαμεσολαβητές εγγεγραμμένους στα μητρώα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης (Μητρώο Διαμεσολαβητών για Αστικές άλλες από Εμπορικές Διαφορές - Μητρώο Διαμεσολαβητών για Εμπορικές Διαφορές) οι οποίοι πολύ πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας για συνεργασία και θα παρέχονται:

α) Δωρεάν πληροφορίες για το θεσμό της διαμεσολάβησης και τον τρόπο που αυτός εφαρμόζεται στις διαφορές των πολιτών. Εφόσον τα μέρη επιθυμούν να δοκιμάσουν να λύσουν τη διαφορά τους με διαμεσολάβηση,  θα παρέχεται και σχετική ενημέρωση για τα συγκεκριμένα βήματα προετοιμασίας που πρέπει να ακολουθηθούν.

β) Δωρεάν υπηρεσίες διαμεσολάβησης, σε ευπαθείς ομάδες πολιτών με βάση κοινωνικά κριτήρια της υπηρεσίας του Πoλυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας.

γ) Χαμηλού κόστους υπηρεσίες Διαμεσολάβησης: κόστος ανά ώρα διαμεσολάβησης €80 ανά ώρα, πλέον ΦΠΑ. Το κόστος καλύπτεται και από τα 2 μέρη κατά το ήμισυ.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερώνεται δωρεάν εκτός από τις 22/11 κάθε 1η Τετάρτη εκάστου μήνα, στο «Συμβουλευτικό Κέντρο» του Πολυδύναμου στην «Παλιά Αγορά Παλλουριώτισσας», οδός Αγίου Αντρέου 7. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο 22797870 ή στο 22797850 ή στο mail: polidinamo@nicosiamunicipality.org.cy ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Δήμου Λευκωσίας www.nicosia.org.cy .

Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας