Α’ Βοήθειες Ψυχικής Υγείας - Τεχνικές αντιμετώπισης συμπτωμάτων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2016 / Α’ Βοήθειες Ψυχικής Υγείας - Τεχνικές αντιμετώπισης συμπτωμάτων
Παρ, 25 Νοε. 2016 12:05
«Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας-Τεχνικές αντιμετώπισης συμπτωμάτων (άγχος, κατάθλιψη, κλπ)» από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας και τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας.

Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας επανατοποθετούν την διάλεξη, που αναβλήθηκε τις προάλλες (19/10/2016), με θέμα «Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας-Τεχνικές αντιμετώπισης συμπτωμάτων (άγχος, κατάθλιψη, κλπ)», την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, ώρα 18:30-20:00 στα πλαίσια του προγράμματος Συμβουλευτικό Κέντρο στην «Παλιά Αγορά Παλουριώτισσας», με ομιλήτρια την κυρία Θέκλα Πέτρου-Νοσηλεύτρια Ψυχικής Υγείας.

Οι πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας (Α΄ΒΨΥ) είναι μια ανθρώπινη, ενθαρρυντική ανταπόκριση σε έναν συνάνθρωπο που υποφέρει και που μπορεί να χρειάζεται στήριξη. Οι Α΄ ΒΨΥ περιλαμβάνουν την εκτίμηση των αναγκών και των ανησυχιών, την  παροχή βοήθειας για την κάλυψη βασικών αναγκών, την ενθάρρυνση για να μιλήσουν και να νιώσουν ηρεμία, βοήθεια για διασύνδεση με υπηρεσίες και κοινωνική υποστήριξη.

Στόχος του Δήμου Λευκωσίας μέσα από τις δράσεις του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας είναι η επέκταση της επιμόρφωσης του κοινού σε διάφορα θέματα τα οποία αντιμετωπίζει η κοινωνία μας. Πολύ σύντομα θα δημιουργηθεί μια ομάδα διαχείρισης αρνητικών συναισθημάτων που ειδικοί θα μπορούν σε εβδομαδιαία βάση να συναντιούνται σε ομαδικό επίπεδο με τα μέλη της ομάδας, τα οποία θα δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στην ομάδα.

Για συμμετοχές: 22797870-22797865 και polidinamo@nicosiamunicipality.org.cy

Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας