POP-UP FESTIVAL 2016

Πεμ, 01 Δεκ. 2016 13:30
Ταλέντο και Δημιουργικότητα στο κέντρο της Λευκωσίας

Ο Δήμος Λευκωσίας, σε συνεργασία με το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, διοργανώνουν για ακόμα μια χρονιά το δημοφιλές Nicosia Pop-up Festival.

Το Nicosia Pop-up Festival 2016 είναι το τέταρτο κατά σειρά Pop-up Festival στην πρωτεύουσα και αναμένεται να προσελκύσει άνω των 20,000 επισκεπτών, όπως και πέρσι.

Μέσα από τη διοργάνωση του φεστιβάλ, επιδιώκεται η τόνωση και η αναζωογόνηση της Λεωφόρου Μακαρίου, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, είτε μέσω της εμπορικής δραστηριότητας, είτε μέσω της καινοτομίας, αλλά και η ανάδειξη νέων ταλέντων μέσω της δημιουργίας.

Το Pop-up Festival 2016 είναι εμπνευσμένο από τα Pop-up shops, τα καταστήματα  δηλαδή που ανοίγουν προσωρινά, για μικρό χρονικό διάστημα, σε εμπορικές οδούς, εκθέτοντας τα προϊόντα προς πώληση και παράλληλα φιλοξενούν πολιτιστικά δρώμενα, προκαλώντας το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Φέτος το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί για έξι εβδομάδες (1 Δεκεμβρίου 2016 – 6 Ιανουαρίου 2017) εξολοκλήρου στο City Plaza στο κέντρο της Λευκωσίας, σε 20 συνολικά καταστήματα στο υπόγειο και στο ισόγειο του εμπορικού κέντρου.

Στα καταστήματα θα φιλοξενούνται νέοι επιχειρηματίες, δημιουργοί, καλλιτέχνες, τεχνίτες, αλλά και νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) που θα παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέες τους στο κοινό. Επίσης, το παρόν τους θα δώσουν σχεδιαστές από το χώρο της μόδας, της διακόσμησης, του επίπλου, του κοσμήματος και της χειροτεχνίας, όπως και γκαλερί και καταστήματα πώλησης έργων τέχνης. Στον χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργεί και Open Stage με εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες εστιάζοντας και στην ενεργό συμμετοχή του κοινού.

Η φετινή διοργάνωση ανατέθηκε όπως και πέρσι στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ιδρυμα Πιερίδη (NiMAC), το οποίο και απηύθηνε ανοικτή πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής, μέσω της οποίας επελέγησαν οι συμμετέχοντες. Αξίζει να σημειωθεί ότι υποβλήθηκαν περισσότερες από 80 προτάσεις από τις οποίες επελέγησαν τελικά οι 40.

Πέρσι το φεστιβάλ προσέλκυσε χιλιάδες επισκέπτες και αποτέλεσε ιδανικό βήμα για το ξεκίνημα αρκετών νεοφυών επιχειρήσεων, ενώ φιλοξένησε πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων, που ξεπέρασαν τις 220, κερδίζοντας τις εντυπώσεις του κοινού και αποσπώντας ενθουσιώδη σχόλια.

Διαχρονικός υποστηρικτής της εκδήλωσης η Τράπεζα Κύπρου.
Αποκλειστικοί χορηγοί επικοινωνίας είναι το MAD TV και ο ραδιοφωνικός σταθμός Deejay 93.5.
Αποκλειστικός Τηλεποινωνιακός Παροχέας είναι η Cytanet.
Χορηγοί της εκδήλωσης για φέτος είναι η GAP, η Trust Insurance και η Task.
Τέλος, η προβολή της εκδήλωσης γίνεται με την στήριξη της Action Global Communications.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/popupfestival2016/

Χαιρετισμός Δημάρχου Λευκωσίας, Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη στη Δημοσιογραφική Διάσκεψη για το Pop Up Festival 2016 στο City Plaza, Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016, 11:00

Είναι πραγματικά με μεγάλη ικανοποίηση και χαρά που χαιρετίζω σήμερα, την έναρξη του τέταρτου φεστιβάλ Pop up 2016. Μια πρωτοβουλία που γεννήθηκε το 2013 στην πόλη μας, διοργανώνεται και φέτος, πλουσιότερη σε περιεχόμενο, ιδέες και δράσεις, με τριπλάσιο αριθμό καταστημάτων και πολλαπλάσιο αριθμό συμμετεχόντων.

Η επιτυχία των προηγούμενων φεστιβάλ, η ανάγκη του ντόπιου ταλέντου να ξεδιπλωθεί, οι ρηξικέλευθες ιδέες των νέων της πόλης και του τόπου μας γενικότερα, σε συνδυασμό με τη σκληρή δουλειά και τον ζήλο που επέδειξαν όσοι εργάστηκαν για την υλοποίησή του, είναι που συνέβαλαν στην διοργάνωση ενός ποσοτικά και ποιοτικά μεγαλύτερου φεστιβάλ φέτος.

Ο Δήμος μας σε συνεργασία για ακόμη μια χρονιά με το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών, προσβλέποντας στην ενίσχυση της δημιουργικότητας, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, επεδίωξε για άλλη μια χρονιά να δώσει βήμα στις φρέσκες ιδέες, τους ταλαντούχους δημιουργούς και τους φιλόδοξους επαγγελματίες της πόλης. Αρωγοί στην προσπάθεια υπήρξαν και οι χορηγοί μας, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά τους.

Έχουμε λοιπόν φέτος την ευκαιρία να γνωρίσουμε πέραν των 70 δημιουργών, καλλιτεχνών, επαγγελματιών και νεοφυών επιχειρήσεων, μέσα από μια σειρά εμπλουτισμένων εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και ψυχαγωγικών διαδραστικών δραστηριοτήτων. Το φεστιβάλ φιλοξενείται και φέτος στα άδεια καταστήματα του City Plaza στην Λεωφόρο Μακαρίου, προσδοκώντας να δώσει, έστω και για περιορισμένο χρονικό διάστημα, περισσότερη ζωή στη λεωφόρο.

Δεν αιθεροβατούμε, όμως είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι. Η πόλη μας, όπως και η χώρα μας, έζησαν και ζουν ακόμη, τις οδυνηρές συνέπειες μιας τεραστίου μεγέθους κρίσης, οι οποίες για να αντιμετωπιστούν χρειάζονται πολλές και ριζικές αλλαγές, σωστό προγραμματισμό και εφικτούς σχεδιασμούς. Πέρα όμως από τα μακροπρόθεσμα αυτά αποτελέσματα, στα οποία καλό είναι να προσβλέπουμε, δεν πρέπει να παραβλέπουμε και τη σημασία των βραχυπρόθεσμων μέτρων ανάκαμψης.

Το να γεμίζεις με κόσμο και εκδηλώσεις περιοχές της πόλης σου που πάσχουν, το να δίνεις ζωή σε χώρους που παραμένουν κλειστοί για αρκετό καιρό, το να περπατάς δρόμους τόσο γνώριμους και συνάμα τόσο ξεχασμένους, συμβάλλει αν μη τι άλλο στην αλλαγή της ψυχολογίας των δημοτών. Και αν δεν καταφέρεις να αλλάξεις πρώτα τη ψυχολογία του κόσμου, εάν δεν καταφέρεις να θυμίσεις στον κόσμο αυτό που ξέχασε, την ομορφιά και τον ρομαντισμό παλιών, γνώριμων συνηθειών, τότε κανένα μέτρο και κανένας σχεδιασμός δεν θα μπορέσει ποτέ να καλύψει το κενό.

Αν μάλιστα κοιτάξουμε γύρω μας θα δούμε πως η Λεωφόρος Μακαρίου ξαναρχίζει να αποκτά τον παλιό καλό εαυτό της. Παρατηρούμε με ικανοποίηση πως καινούργια καταστήματα και υπηρεσίες ξαναζωντανεύουν την κεντρική αρτηρία της πόλης μας και πάλι. Και πιστεύω ακράδαντα πως ο θεσμός του Pop Up συνέβαλε ουσιαστικά σε αυτό.

Και γι’ αυτό είναι που νιώθω σήμερα ικανοποίηση και χαρά. Γιατί το φετινό φεστιβάλ προβλέπεται ακόμη πιο μεγάλο και επιτυχημένο. Καλώ όλους τους δημότες μας αλλά και τον καθένα ξεχωριστά να επισκεφθεί το Pop up 2016, να ζήσει τη μοναδική αυτή εμπειρία, να γνωρίσει τον δημιουργικό και καινοτόμο πυρήνα της πόλης μας και να βοηθήσει στην κοινή προσπάθεια τόνωσης του κέντρου της.

Eυχαριστούμε τους χορηγούς μας:
Διαχρονικός υποστηρικτής της εκδήλωσης η Τράπεζα Κύπρου.
Αποκλειστικοί χορηγοί επικοινωνίας είναι το MAD TV και ο ραδιοφωνικός σταθμός Deejay 93.5.
Αποκλειστικός Τηλεπικοινωνιακός Παροχέας είναι η Cytanet.
Χορηγοί της εκδήλωσης για φέτος είναι η GAP, η Trust Insurance και η Task.
Τέλος, η προβολή της εκδήλωσης γίνεται με την στήριξη της Action Global Communications.

Ευχαριστώ που είσαστε μαζί μας σήμερα και είμαι σίγουρος ότι θα προβάλετε με κάθε δυνατό τρόπο το Φεστιβάλ.