Εγκαίνια Θεάτρου Πόλης ΟΠΑΠ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2016 / Εγκαίνια Θεάτρου Πόλης ΟΠΑΠ
Τρι, 06 Δεκ. 2016 12:00
Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό κ. Tibor Navracsics

Ο Δήμος Λευκωσίας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Πιερίδη εγκαινιάζουν το ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΗΣ OΠΑΠ την Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016, στις 20:00.

Το Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ  είναι ένα καινούργιο έργο στην καρδιά της παλιάς πόλης της Λευκωσίας ακριβώς απέναντι από την Παλιά Ηλεκτρική, η οποία ως γνωστόν στεγάζει το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη. Βρίσκεται στην οδό Τεμπών σε πολύ μικρή απόσταση από την Πλατεία Αρχιεπισκοπής και το υπό ανέγερση Δημαρχείο Λευκωσίας.

Το Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ φιλοδοξεί να αναπτύξει γέφυρες δημιουργικού διαλόγου μεταξύ της εικαστικής και της θεατρικής έκφρασης, δημιουργώντας έτσι έναν ακόμη καλλιτεχνικό και δημιουργικό πυρήνα, στην εντός των τειχών πόλη, λίγα μέτρα από την Πράσινη Γραμμή. Το έργο θα δώσει βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης σε νέους επαγγελματίες του θεάτρου και των εικαστικών και συνάμα θα προωθήσει πειραματικές και παιδαγωγικές πρακτικές στον τομέα του θεάτρου, των εικαστικών και της περφόρμανς.

Το Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ στοχεύει ακόμα να αναδειχθεί σε χώρο διαπολιτισμικού διαλόγου, όπου άτομα και ομάδες με διαφορετικά εθνοτικά, πολιτισμικά, θρησκευτικά και γλωσσικά υπόβαθρα και κληρονομιά, θα συναντώνται για να δημιουργούν.

Το κτίριο που θα φιλοξενήσει το Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ ήταν ένα παλιό ξυλουργείο. Οι εργασίες ανακαίνισης και επιδιόρθωσης είχαν ως στόχο τη δημιουργία ενός μικρού εναλλακτικού θεατρικού χώρου που θα ανταποκρίνεται στις πολλαπλές ψυχαγωγικές, εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές του χρήσεις.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Τετραετές Πρόγραμμα Αναζωογόνησης Περιοχών Πράσινης Γραμμής Λευκωσίας 2009-2012, το Σχέδιο Στήριξης των Τοπικών Αρχών για τη Δημιουργία Έργων Πολιτιστικής Υποδομής του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και την ΟΠΑΠ Κύπρου.