Συμβουλευτική αγωγή ψυχικής υγείας» από Πολυδύναμο Λευκωσίας και Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, Τομέας Α’

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2016 / Συμβουλευτική αγωγή ψυχικής υγείας» από Πολυδύναμο Λευκωσίας και Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, Τομέας Α’
Παρ, 09 Δεκ. 2016 10:35
Ομάδα συμβουλευτικής αγωγής ψυχικής υγείας από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας, «Συμβουλευτικό Κέντρο» και τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας (ΥΨΥ), Τομέας Α’.

Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας στο πλαίσιο του προγράμματος «Συμβουλευτικό Κέντρο» και σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, Τομέας Α’ ανακοινώνουν την λειτουργία ομάδας: «Συμβουλευτική αγωγή ψυχικής υγείας», που θα συντονίζει κοινοτικός νοσηλευτής ψυχικής υγείας.

Οι συναντήσεις της ομάδας αναμένεται να ξεκινήσουν αρχές Ιανουαρίου 2017 και θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, 17:30-19:00, στην Παλιά Αγορά Παλουριώτισσας, Αγίου Ανδρέα 7, 1040, Λευκωσία, όπου στεγάζεται το Συμβουλευτικό Κέντρο (Συ.Κε.) του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας.

Η ομάδα θα απευθύνεται σε άτομα με ψυχικές διαταραχές με καλή  λειτουργικότητα, όσον αφορά στις προσωπικές και κοινωνικές τους δεξιότητες. Στόχος, τόσο των μελών όσο και του συντονιστή θα είναι η ενίσχυση της καλής ψυχικής υγείας, η εκπαίδευση μέσω συμπεριφορικών τεχνικών για την αντιμετώπιση στρεσσογόνων καταστάσεων και η ενδυνάμωση στη διαχείριση θεμάτων που επιβαρύνουν τη ψυχική υγεία, βασισμένες στο «εδώ και τώρα». Επίσης, τα μέλη της ομάδας θα μπορούν να μοιράζονται τις εμπειρίες τους, τα συναισθήματα τους και τις στρατηγικές που έχουν αναπτύξει προκειμένου να αντιμετωπίζουν τις διάφορες καταστάσεις σχετικές με την ψυχική τους υγεία.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν σε σύντομη προσωπική συνάντηση για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής ομοιογένειας της ομάδας.  Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στη συγκεκριμένη ομάδα «Συμβουλευτικής αγωγής ψυχικής υγείας» μπορούν να επικοινωνήσουν στο 22797870 ή polidinamo@nicosiamunicipality.org.cy.

Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας