Ο Δήμαρχος Λευκωσίας χαιρέτησε την 7η Σύνοδο της ARLEM

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2016 / Ο Δήμαρχος Λευκωσίας χαιρέτησε την 7η Σύνοδο της ARLEM
Τρι, 19 Ιαν. 2016 13:40
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης χαιρέτησε την 7η Σύνοδο της Ολομέλειας της Ευρωμεσογειακής Περιφερειακής και Τοπικής Συνέλευσης (ARLEM)

Η 7η Σύνοδος της Ολομέλειας της Ευρωμεσογειακής Περιφερειακής και Τοπικής Συνέλευσης (ARLEM) πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Ιανουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» με κύρια θέματα συζήτησης τη Ευρωμεσογειακή γειτονία, την Απασχόληση και Εδαφική Ανάπτυξη και τη Μετανάστευση.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης ανέφερε στην εναρκτήρια ομιλία του ότι «είμαστε καλοί γνώστες των ευθυνών που απορρέουν από το γεγονός ότι η Κύπρος είναι το νοτιοανατολικότερο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ως πρωτεύουσα της Κύπρου κατανοούμε και αποδεχόμαστε τον σημαντικό μας ρόλο στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας. Ενεργώντας ως γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης, εφαρμόζουμε σε τοπικό επίπεδο και προωθούμε τις Ευρωπαϊκές αξίες της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, την ισότητα, την ελεύθερη αγορά, την αλληλεγγύη και την κοινωνική ένταξη.        

Ο Δήμαρχος κ. Γιωρκάτζης τόνισε στην ομιλία του ότι υιοθετεί τις γνωμοδοτήσεις για την εργασία και την εδαφική ανάπτυξη στην περιοχή της Μεσογείου και την βιώσιμη αστική ατζέντα για την περιοχή και πρόσθεσε ότι «η εμπειρία μας δίδαξε ότι για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αναζωογόνηση απαιτούνται ολοκληρωμένες παρεμβάσεις. Η Λευκωσία δεν αποτελείται απλά από κτίρια, δρόμους και πλατείες αλλά κυρίως από τους κατοίκους της και τις εμπειρίες τους, οι οποίοι δίνουν ζωή, χρώμα και χαρακτήρα στην πόλη.  Θέλουμε να διατηρήσουμε την κληρονομιά μας δίνοντας ζωή σε ιστορικούς χώρους, γεμίζοντας τους με φωνές, ιδέες και ανθρώπους, θέτοντας θεμέλια για μακροχρόνια οικονομική ανάπτυξη και πρόοδο στην πόλη μας.

Θέλουμε να βελτιώσουμε τις υποδομές της πρωτεύουσας για να καταστεί προσβάσιμη σε όλους. Επιδίωξή μας είναι να βρούμε αποδοτικότερες ενεργειακές λύσεις για τις ανάγκες μας, να σχεδιάσουμε καλύτερες συγκοινωνιακές επιλογές και αποτελεσματικότερη διαχείριση αποβλήτων. Αντιλαμβανόμαστε ότι η κοινωνική συνοχή και οι επαρκείς ευκαιρίες για όλους είναι κομβικής σημασίας για τη μελλοντική βιωσιμότητα της πόλης.

Ως τοπικές αρχές οφείλουμε να προστατεύσουμε τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες όλων των πολιτών μας. Έχουμε επίσης την ευθύνη να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης, όπου η διαφορετικότητα και η ελευθερία έκφρασης γίνονται απόλυτα σεβαστές και να προάξουμε μια νοοτροπία με ιδέες που δίνουν έμφαση στην παραγωγικότητα μέσω της δημιουργικότητας».