Επιστολή του συνέταιρου της Dame Zaha Hadid στον Δήμαρχο Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2016 / Επιστολή του συνέταιρου της Dame Zaha Hadid στον Δήμαρχο Λευκωσίας
Πεμ, 07 Απρ. 2016 14:30
Μετά τον απρόσμενο χαμό της αρχιτέκτονος Dame Zaha Hadid στις 31 Μαρτίου 2016 στο Μαϊάμι από καρδιακή προσβολή, ο Διευθυντής και Συνέταιρος στην εταιρεία Zaha Hadid Architects, Patrik Schumacher απέστειλε επιστολή στον Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη.

Στην επιστολή του σημειώνει ότι η Zaha ήταν μια εμπνευσμένη, δραστήρια αρχιτέκτονας, η οποία διακρινόταν για την ευφυία και συνάμα τη δημιουργικότητά της. Μια αρχιτέκτονας, της οποίας το έργο και η συμβολή διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της σύγχρονης αρχιτεκτονικής.

Η Zaha, αναφέρει, δίδαξε εκατοντάδες φοιτητών και ενέπνευσε γενιές αρχιτεκτόνων, πολλοί από τους οποίους μάλιστα εργάστηκαν στο γραφείο της. Σημείωσε ότι παρότι, η παρουσία της Zaha θα τους λείψει, εντούτοις η ψυχή και το όραμά της θα παραμείνουν για πάντα στο ατελιέ Zaha Hadid Architects που δημιούργησε.

Διαβεβαίωσε ότι η επιχείρηση είναι εύρωστη και δυνατή, και πως το έργο της θα συνεχίσει στον δρόμο που η διάσημη αρχιτέκτονας χάραξε, αυτόν της επιτυχίας. Παρά τη μεγάλη απώλεια, στόχος όλων των συνεργατών της είναι η διεύρυνση του υπέροχου πορτφόλιο με τα έργα της Zaha, το οποίο και θα μείνει ως το κληροδότημά της στην ανθρωπότητα. Αυτό άλλωστε θα ήθελε και η ίδια.

Τέλος, ο κ. Schumacher επεσήμανε ότι, τόσο ο ίδιος όσο και οι Διευθυντές του γραφείου είναι στη διάθεση του Δημάρχου κ. Γιωρκάτζη, για συνέχιση της μέχρι σήμερα καλής συνεργασίας.