Ημερίδα με θέμα «Σχεδιασμός και Λύσεις για την Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2016 / Ημερίδα με θέμα «Σχεδιασμός και Λύσεις για την Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών»
Δευ, 11 Απρ. 2016 11:20
Ο Δήμος Λευκωσίας και το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών πραγματοποίησαν Ημερίδα με θέμα τον Σχεδιασμό και Λύσεις για την Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αναβαθμίσουν τις κατοικίες τους με τρόπο που να επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας και βεβαίως κόστους, να πληροφορηθούν για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τους τρόπους αξιοποίησής τους καθώς επίσης και να ενημερωθούν για τον βιοκλιματικό σχεδιασμό των οικιών και την ορθή αξιοποίηση του κήπου με στόχο την εκμετάλλευση της ηλιακής ακτινοβολίας.

Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκε ως δώρο μικρό δενδρύλλιο (λυγαριά) για φύτευση στον κήπο του σπιτιού τους, μια ευγενική χορηγία του Τμήματος Δασών, καθώς επίσης και έντυπες εκδόσεις αναφορικά με τα θέματα των παρουσιάσεων για καλύτερη ενημέρωση.

Η Ημερίδα έγινε στο πλαίσιο του Συμφώνου των Δημάρχων, το οποίο υπέγραψε ο Δήμος Λευκωσίας και το οποίο προβλέπει μείωση των ρύπων κατά 20% μέχρι το 2020.

Ο Δήμος Λευκωσίας ευχαριστεί θερμά το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών για την όλη συνεργασία, το Τμήμα Δασών για τη συνεισφορά του καθώς και όλους όσοι παρευρέθησαν στην Ημερίδα.